lunatica 01.03.04, 21:28 czarne i wab wydają książki w fomacie kieszonkowym, czy znacie inne krajowe wydawnictwa, które zaczęły wprowadzać taką politykę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: kieszonkowcy :-) 02.03.04, 04:20 Kiedys byla seria Nike, bodajze wydawana przez PIW. Format jak najbardziej kieszonkowy. Czy juz nie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: kieszonkowcy :-) 02.03.04, 09:56 Nike jest czytelnikowska - bardzo przyzwoite wydania - ładny papier, twarde okładki - właśnie cos takiego mam w torebce (Baricco :) Jeszcze wychodzi, bo ostatnie pozycje z tej serii ukazały się w ubiegłym roku. Książnica w serii kieszonkowej wydaje np. Irvina Shawa, Roberta McLiama Wilsona, Noah Gordon - książki w gorszym standardzie, ale klej mocny i się nie rozsypują. No i niedawno Kobra postanowiła wypuścić wznowienia Chmielewskiej w wersji kieszonkowej - na pewno jest "Lesio" i chyba "Wszystko czerwone". Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: kieszonkowcy :-) 02.03.04, 16:25 Aha, no wlasnie, Czytelnik - zapomnialam zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: kieszonkowcy :-) IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 09:14 Wydawnictwo Książnica wydaje serie kieszonkowe - nie wiem, czy one rzeczywiście są "kieszonkowe", ale tak jest napisane - warto sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xara Re: kieszonkowcy :-) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 11:18 Wydawnictwo Albatros, seria Literka. Cena każdej książki ok. 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: kieszonkowcy :-) 02.03.04, 11:22 myślę, że to dobrze. nie szkodzi, że ksiażki z ksiąznicy na pzykłąd drukowane są na gorszym papirrze. w większości przypadków są to zwykłe czytadła, za które szkoda by było płacićn powyżej 30 zł, a tak nie ma też problemu z prezentem- uczeń ubogi jest :-) Nie bez znaczenia jest też właśnie format. nie każdą książkę weźmiesz do plecaka i ukryjesz w czasie lekcji w podręczniku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: kieszonkowcy :-) 02.03.04, 16:27 No coz, mam nadzieje, ze piszac "czytadla" mowisz tylko o Ksiaznicy (nie znam wydawanych przez nich ksiazek). W serii Nike sa calkiem powazne ksiazki, po prostu dobra literatura, ktora warto miec dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: kieszonkowcy :-) 03.03.04, 08:10 pewnie, że tak. W czytelmiku wyszedł, co pewnie wiesz, Roth, na którego mam chotę bardzo, bardzo wielką :-) Aw książnicy. cóż, to w wiekszość przypadkó książki do poczytania i najczęściej do puszczenia po znajomych, takie reaksujące bzdurki - Saganka (lubię, ale to nie jest WIELKA literatura), Gordon, POgoda dla bogaczy i sporo lekkiego obyczaju. nie wszystkie z nich ssą nawet strawne- ostatnio rozczarował mnie BUNKIER i SŁONY ZMAK MIŁOŚCI pa. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: kieszonkowcy :-) 03.03.04, 15:38 Ja nie wiem, co wychodzi teraz w Polsce - malo mam okazji do kupowania polskich ksiazek. Glownym zrodlem wiadomosci jest dla mnie to forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś