wilma.flintstone 05.07.10, 10:29 ...ale za to ksiazki w stylu "Freakonomii", "No Logo", "Boga urojonego" czy "Czlowieka, ktory gapil sie na kozy". Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butters77 Jakaś zaraza ;-) 05.07.10, 11:41 Mój właśnie czyta "No logo" i "Człowieka, który gapił się na kozy";-) Jeśli delikwent ma zacięcie kryminalne, to może to? merlin.pl/Stulecie-detektywow-Drogi-i-przygody-kryminalistyki_Jurgen-Thorwald/browse/product/1,637687.html Świetnie się czyta - eseistyczne toto, ale wciągające jak powieść. Rozmaitość zaskakujących historii, które można potem opowiadać, by olśnić towarzystwo;-P Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Cos dla faceta nie lubiacego lit. pieknej... 05.07.10, 12:41 Trudno tak coś zaproponować, ale może Traktat ateologiczny..? A czy znacie może Mężczyznę, który pomylił swoją żonę z kapeluszem? Ja zaglądam sobie teraz z doskoku i po kawałku do Żelaznego Jana - podoba mi się i jakbyco, to chciałabym, żeby mój facet też to znał:) no ale nie wiem jak Ty/wy, czy ten ktoś. Jeśli lubisz Biegnącą z wilkami, to sądzę że i na to byś się nie krzywiła;) Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Dzieki, dziewczyny! n/t 06.07.10, 12:22 No dobra dobra, ale napisz potem, czy coś wykorzystałaś, a jeśli nie, to co dałaś i jaki był efekt:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Dzieki, dziewczyny! n/t 06.07.10, 22:06 Heh, chetnie wykorzystalabym wszytsko, ale problem w tym ze ksiazka taka musi byc przelozona na szwedzki :D Moj maz po prostu nie ma cierpliwosci do czytania po angielsku dla relaksu, no a po polsku to zupelnie nie umi...Ale przetlumaczono "Mezczyzne, ktory pomylil swoja zone z kapeluszem" i "Traktat ateologiczny", wiec na pewno mu kupie, bo mysle ze mu sie spodobaja. A dziekuje, bo "Zelaznego Jana" i te kryminalistyczna propozycje Butters to sama chetnie przeczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś