patrycja85g 07.04.04, 22:23 Czy ktoś może mi coś polecić ze współczesnej (ale nie tak koniecznie) literatury norweskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gollum Re: LITRATURA NORWESKA IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 01:19 Tak, polecam Ci dwie świetne książki: Knut Hamsun, Głód i Tarjei Vesaas , Wiosenna noc Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Książki Larsa Saabye Christensena 08.04.04, 08:15 W zeszłym roku trafiłem na "Jubel" Christensena. Bardzo przypadł mi do gustu, więc wziąłem się za następną książkę tego pisarza - "Herman" jest równie godny polecenia. Więcej pisałem o tych książkach w wątku pt. "Lars Saabye Christensen - Jubel", więc odeślę Cię do niego. Oto link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=5693371&a=5693371 Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Reptarze, poluję na Ciebie 09.04.04, 13:33 możesz się odezwac na skrzynkę? Będę wdzięcznym. m, .y. ---------------------------------- What is home without Pinezka's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lene Re: LITRATURA NORWESKA - czy ktoś może coś poleci IP: *.wielkopolska.mw.gov.pl 08.04.04, 13:03 Erlend Loe "Naiwny. Super". W tanich ksiegarniach zalega, choc swietna rzecz. Innych fajnych rzeczy nikt jeszcze nie tlumaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: LITRATURA NORWESKA - czy ktoś może coś poleci 08.04.04, 23:02 może J.Gaarder, ale nie przereklamowany "Świat Zofii", tylko coś bardziej ambitnego, np. "Maja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia a propos Gaardera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 23:41 "Maja" jest równie przereklamowana. polecam gorąco "Córkę dyrektora cyrku"- tytuł mało obiecujący, ale treść niesamowicie wciagająca. "Przepowiednia dżokera" jest również ciekawa:) "Córkę..." polecam gorąco!!! Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta9 Re: LITRATURA NORWESKA - czy ktoś może coś poleci IP: *.bez.problemow.tylko.w.cityjungle.net 09.04.04, 11:59 zdecydowanie HERMAN!!!!! kapitalna książka, przeczytałem w jeden dzień!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: LITRATURA NORWESKA - czy ktoś może coś poleci 09.04.04, 15:51 a) wspomniany uż Gaarder, który nie jest przreklamowany b) księga Diny- rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
nieszczegolny ratunku!! 09.04.04, 22:57 literatura polnocno zachodniej islandii - dajcie cos bo skonam! Odpowiedz Link Zgłoś