Dodaj do ulubionych

Flashfoward/Futurospekcja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 17:16
Dowiedziałem się, że popularny Przebłysk jutra jest ekranizacją. Podstawa okazała się ksiazka Roberta J Sawyera - Futurospekcja, ktora niedlugo ukaze sie w Polsce. Czytał ktoś? Podobno nie jest silnie związana z fabułą serialu,
Obserwuj wątek
    • duch-87 Re: Flashfoward/Futurospekcja 08.02.11, 11:40
      Z tego co wiem to m.in główną różnica między książką a serialem jest to że w książce ludzie widza swoją przyszłość nie za kilka miesięcy a za kilka/naście lat. Mam w planach jej zakup , jak przeczytam na pewno podzielę się wrażeniami:)
    • duch-87 Re: Flashfoward/Futurospekcja 11.02.11, 08:14
      Przede wszystkim to serial wziął z książki ogólną koncepcję bo zasadniczą różnicą jest to , ze w serialu ludzie widzą swoją przyszłość oddaloną o kilka miesięcy a w książce jest to jak się nie mylę kilkanaście lat.
    • Gość: retro Re: Flashfoward/Futurospekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 21:49
      Moge z czystym sumieniem polecic milosnikom fantastyki i zakrojonych naszeroka skale obserwacji spolecznych
      • duch-87 Re: Flashfoward/Futurospekcja 11.04.11, 21:59
        Bardzo dużo jest tam tez mowy na temat determinizmu i rozważań na temat ludzkich losów więc każdy powinien coś dla siebie znaleźć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka