Dodaj do ulubionych

Koszmarny Karolek

IP: 172.16.* / 217.153.79.* 15.05.04, 13:57
Czy czytaliscie ktoras z ksiazek o Koszmarnym Karolku? Jaka jest Wasza
opinia? Czy nadaja sie one dla dziecka 10 - letniego czy raczej dla
starszych? Bylabym wdzieczna ze wszelkie opinie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzka Re: Koszmarny Karolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 17:48
      Czesc, pracuje w bibliotece i dzieciaki masowo to biora i bardzo im sie podoba.
      Zauwazylam jednak, ze niektore co wrazliwsze mamuski sa raczej przeciwne.
      Obawiam sie, ze maja troche inne podejscie do wychowania dzieciatek. Co do
      wieku-chyba wlasnie dla 10 latkow tae ksiazki sa napisane.Gdybys byla jednak
      troche staroswiecka, moze Ci nie pasowac. Pamietam, ze kiedys w Wysokich
      Obcasach byl artykul o 'niegrzecznej literaturze' dla milusinskich.Pzdr
      • Gość: Agnieszka Re: Koszmarny Karolek IP: 172.16.* / 217.153.79.* 15.05.04, 18:09
        Dzieki za odpowiedz! Szukam czegos wesolego dla kuzynki, mala z niej
        rozrabiara, wiec pomyslalam, ze to akurat moze do niej trafic. Rodzice raczej
        nie sa nadwrazliwi, wiec mysle, ze nie bedzie problemu:) Jeszcze raz dzieki.
    • yanga Re: Koszmarny Karolek 15.05.04, 18:14
      Mój wnuk zaczytuje się tym od początku - zaczął w wieku 7 lat, teraz ma 8. Po
      prostu uwielbia te książeczki i ciagle do nich wraca! I mamy taką zabawę -
      wymyślamy sobie okreslenia dla znajomych dzieci zgodnie z regułą autorki, tzn.
      że przymiotnik musi być na tę samą literę, co imię. A jeśli chodzi o
      kontrowersyjność, to zauważ, że wydawcą jest Znak, to chyba jest jakiś znak
      firmowy ;-), no nie?
    • fioletka Re: Koszmarny Karolek 15.05.04, 18:20
      Karolka czytał mi 8-letni Krzysiu. Jest swietny!!! Najbardziej mi się podoba,
      jak rodzice do takiego malucha mówią: "Karolu!!!" (również ze względu na
      prawidłowe użycie wołacza, co się rzadko zdarza w ostatnich czasach)

Pozdrawiam
      F
      • ratyzbona Re: Koszmarny Karolek 15.05.04, 20:46
        mam 9 lat czytałem koszmarnego karolka. popieram fioletkę ale Damianek
        [doskonały] daje zły przkład dzieciom.wiecie jaki byłby obciach gdbym się tak
        zachowywał.
        • Gość: Agnieszka jeszcze jedno pytanie IP: 172.16.* / 217.153.79.* 15.05.04, 20:59
          Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Chyba sama zaczne czytac:) Mam jeszcze prosbe,
          czy ktos moze mi "ustawic" w kolejnosci te ksiazeczki, zaczyna sie
          od "Koszmarnego Karolka" i ktora czesc jest nastepna?Z gory dziekuje i
          pozdrawiam.
          • clevera link:) 15.05.04, 21:10
            www.znak.com.pl/karolek/main.php
            tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania o Karolku :)
            • Gość: Agnieszka dzieki:) (n/txt) IP: 172.16.* / 217.153.79.* 15.05.04, 21:16
    • katie_cutie off topicznie... 15.05.04, 22:42
      a mnie się przypomniał karolek chmielewskiej, a konkretnie scenka w 'lesiu', w
      której bjoern przynosi do biura kiełbasę :D odjazd, czas chyba przeczytać raz
      jeszcze... :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka