Dodaj do ulubionych

Akunin "Kochanek Śmierci"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 17:57
Czy komus wiadomo, kiedy ukaze sie dziesiata czesc "Przygod Erasta
Fandorina"??? Jest napisane z tylu "Koronacji", ze - jak to zwykle -
"Wkrotce":) Czy ktorys z forumowiczow jest w stanie sypnac konkretnym
terminkiem? ;-)
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 17.06.04, 11:18
      Pewnie kolo sierpnia, jak wyjdzie nowy katalog Swiata Ksiazki.
      • noijuz Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 18.06.04, 14:52
        Zakupiłem, przeczytałem, odradzam. Najgorsza z całej serii.
        Bez polotu, bez weny. Intryga infatntylna i przewidywalna.
        Szkoda...
        • maniaczytania Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 18.06.04, 15:09
          Czy to znaczy, ze czytales juz obie: "Kochanka Smierci" i "Kochanek Smierci"?
          • Gość: akunina Re: Akunin "Kochanek Śmierci" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 15:43
            Od jakiegos czasu można już kupić "Kochankę śmierci". Ja ją zamówiłam
            (www.swiatksiazki.pl) i jest całkiem fajna. Oczywiście do najlepszej, wg.
            mnie, "Koronacji" się nie umywa! Na "Kochanka" czekam już strasznie długo, a
            słyszałam, że wbrew temu, co napisane na okładce, "Kochanek" nie jest ostatnim
            tomem przygód Fandorina. Cieszy mnie to wielce, bowiem spłoniona przyznam, że
            jestem wielką wielbicielką Erasta Pietrowicza.
            Wcześniej "Swiat książki" wydawał Fandorinów co miesiąc, a teraz się jakoś tak
            skiepścili.
            A czytaliście siostrę Pelagię? Całkiem milutkie i zupełnie inne niż Fandorin.
            • maniaczytania Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 21.06.04, 11:01
              A gdzie mozna znalezc Pelagie?
              • pierans Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 21.06.04, 12:53
                w empiku na przyklad mozna
                • Gość: akunina Re: Akunin "Kochanek Śmierci" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 21:09
                  Pelagia jest wydawana przez "Noir sur blanc". Jakieś bliższe wiadomości możesz
                  uzyskać na ich stronie www.noirsurblanc.pl. Ja niestety wciągnęłam się w
                  Pelagię, ale na razie wydane są tylko dwie części, a trzecia (jak poinformowało
                  mnie wydawnictwo) jak dobrze pójdzie w listopadzie. Buuu!
              • agata_to_ja Re: Akunin "Kochanek Śmierci" 21.06.04, 21:10
                Mania, zapraszam do nowej księgarni Bertelsmanna, al.Solidarności 113. Jako
                klubowiczka Świata Książki będziesz zaskoczona nową formułą naszych księgarń.
                Znajdziesz tam pełną ofertę klubową oraz ponad 7000 tytułów innych wydawców. To
                pierwsza. Zapraszam do odiedzenia księgarni, na zakupy, a także na kawę i na
                spotkania autorskie.
                Aha, oczywiście znajdziesz tam również dwie książki Akunina z serii o Pelagii
                pozdrawiam
                agata
                • braineater Pelagia 21.06.04, 22:01
                  Polecam szczególnie bom się jakoś nie potrafił wkręcić w Fandorina - a Pelagia
                  bęc i już - dobre intrygi, bardzo dobry styl i mnóstwo zabawy z klasyką
                  rosyjskiej literatury...zacząłem jej szukać nawet w języku oryginału bo nie
                  chce mi się czekać na polskich leniwych wydawców...
                  Pozdrowienia:)
                  • margala Re: Pelagia 19.07.04, 17:33
                    braineater napisał:

> Polecam szczególnie bom się jakoś nie potrafił wkręcić w Fandorina - a
                    Pelagia
                    > bęc i już - dobre intrygi, bardzo dobry styl i mnóstwo zabawy z klasyką
                    > rosyjskiej literatury...zacząłem jej szukać nawet w języku oryginału bo nie
                    > chce mi się czekać na polskich leniwych wydawców...
                    > Pozdrowienia:)

widzialem jedna z czesci w oryginale w ksiegarni rosyjskojezycznej na ul.
                    Gagarina.
                • maniaczytania Agatko, 22.06.04, 09:41
                  bardzo dziekuje za info, juz sie nie moge doczekac, kiedy tam pojde :))). Czy
                  ona jest juz otwarta?
                  • hajota Re: Agatko, 22.06.04, 10:30
                    Ja nie Agatka :-), ale potwierdzam, bo byłam tam wczoraj. Super! Książki ładnie
                    wyeksponowane, przestronne, estetyczne wnętrze (co za ulga po ciasnocie w
                    księgarni na Dobrej), kawy się można napić. Polecam.
                    • agata_to_ja Re: Agatko, 22.06.04, 12:59
                      Manio (bo chyba nie Maniu ;) Tak, księgarnia działa juz 3 tygodnie. Raz jeszcze
                      zapraszam
                      Hajota, cieszę sie, że ci się spodobało. Jestem naprawdę dumna z naszej
                      księgarni, bardzo się angażowałam w jej powstanie. Zajmuję się tam ofertą
                      wydawców innych niż Świat Książki. Po latach przerwy wróciłam, można
                      powiedzieć, do swojego zawodu i jestem z tym bardzo szczęśliwa :)
                      Pozdrawiam
                      agata
                      • maniaczytania Agatko, 05.07.04, 09:15
                        jeszcze jedno pytanie odnosnie nowej ksiegarni - czy mozna tam kupowac na karte
                        SK?
                        • agata_to_ja Re: Agatko, 06.07.04, 12:20
                          Tak, oczywiście mozna.
                          • maniaczytania Re: Agatko, 06.07.04, 12:46
                            super, wielkie dzieki :)))
        • Gość: aśka Re: Akunin "Kochanek Śmierci" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 23:13
          Zakupiłeś w Świecie KSiążki? Czy już się ukazał jego nakładem "Kochanek..."????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka