zielonamysz 07.08.12, 10:26 Serdecznie zapraszamy : www.proszynski.pl/Byc_jak_Chandler___-n-643-1_2-.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ellan Re: Warsztaty pisania kryminałów IP: *.pools.arcor-ip.net 14.08.12, 16:43 booklips.pl/zestawienia/8-rad-kurta-vonneguta-odnosnie-pisania/ podziele sie moja ulubiona stronka;) Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko214 Re: Warsztaty pisania kryminałów 16.08.12, 16:04 Gość portalu: ellan napisał(a): > ooklips.pl/zestawienia/8-rad-kurta-vonneguta-odnosnie-pisania/ > podziele sie moja ulubiona stronka;) Kurt Vonnegut sam też brał udział w warsztatach kreatywnego pisania :) Te najlepiej prowadzone to nawet polecał. Warto zajrzeć do metody płatka śniegu, też ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Warsztaty pisania kryminałów 20.08.12, 10:41 to nie tylko pozyteczne dla piszacych ale jak i dla wszystkich, ktorzy chca lepszej komunikacji booklips.pl/newsy/jeanette-winterson-zacheca-do-nauki-kreatywnego-pisania/ Tak wlasnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Warsztaty pisania kryminałów 20.08.12, 20:17 zielonamysz napisała: > to nie tylko pozyteczne dla piszacych ale jak i dla wszystkich, ktorzy chca lepszej komunikacji A na których to warsztatach nauczyłaś się tak głupio pisać? a. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Warsztaty pisania kryminałów 23.08.12, 11:35 Umiejetność budowanie napięcia, której uczymy, jest potrzebna w każdym gatunku literackim, a także w komunikacji międzyludzkiej. Czyli: gdy mówimy by zatrzymać uwagę słuchaczy trzeba umieć to robic. To jest potrzebne zarówno w pracy jak i na randce. Czy to glupie Ado? Juz rozumiesz? Wiecej moze pomysl chwile zanim napiszesz post dosc niegrzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
magrathh Re: Warsztaty pisania kryminałów 23.08.12, 13:00 Odnoszę wrażenie, że autorce postu nie chodziło o wartość merytoryczną rzeczonych warsztatów, ale o zacytowany przez nią fragment wypowiedzi, którego konstrukcja gramatyczna rzeczywiście woła o pomstę to nieba. Umiejętność tworzenia napięcia na nic się nie zda, jeśli autor przyszłego dzieła nie opanuje podstawowych zasad budowania (choć to wydaje się banalne) zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cameron Re: Warsztaty pisania kryminałów IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.12, 13:56 No prosze cenzorzy sie zebrali:( Bleee:( Jak ktos ma towar, tfuuu temat i zaciecie, to niech pisze. Jak napisze, to korektora "kupi" albo znajdzie. Warsztaty to fajna zabawa, coby spotkac innych napalencow i wyjsc z izolacji tfurczejj. (Cenzorom tez sie bledy zdarzaja np. literowki z powodu nowej klawiatury hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
przeprowadzacz22 Re: Warsztaty pisania kryminałów 23.08.12, 17:30 Poczytałem, pośmiałem się z zawistników ;) I pojadę. Cameron podpowiedział : "Warsztat > y to fajna zabawa, coby spotkac innych napalencow i wyjsc z izolacji tfurczejj." No i faktycznie dlaczego nie skorzystać :D Zawistnym opiszę wrażenia. A z niezawistnymi podzielę się przemyśleniami powarsztatowymi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Warsztaty pisania kryminałów 25.08.12, 15:35 zielonamysz napisała: > Umiejetność budowanie napięcia, której uczymy, jest potrzebna w każdym gatunk > u literackim, a także w komunikacji międzyludzkiej. Czyli: gdy mówimy by zatrzy > mać uwagę słuchaczy trzeba umieć to robic. To jest potrzebne zarówno w pracy ja > k i na randce. > > Czy to glupie Ado? Juz rozumiesz? Wiecej moze pomysl chwile zanim napiszesz po > st dosc niegrzeczny. Rozumiem, rozumiem. Pomyślałam chwilę, a nawet dwie. Ale Ty nie odpowiedziałaś mi na mój "post dość niegrzeczny". Mianowicie: na jakich kursach nauczono Cię tak głupio pisać? Uściślę: takie głupie zdanie napisać? > zielonamysz napisala > to nie tylko pozyteczne dla piszacych ale jak i dla wszystkich, ktorzy chca lepszej komunikacji a. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Warsztaty pisania kryminałów 14.08.12, 17:15 O, rozszerzacie działalność? Dziękuję, nie skorzystam. W dwa dni jeszcze się nikt niczego nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Warsztaty pisania kryminałów 15.08.12, 20:00 Zobaczymy, co powiedzą Kursanci:) Jestem pewna,ze dużo skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Warsztaty pisania kryminałów 15.08.12, 20:48 zielonamysz napisała: > Zobaczymy, co powiedzą Kursanci:) Jestem pewna,ze dużo skorzystają. > oj baaaaardzo ;-) i zaczną pisać kryminał za kryminałem > Odpowiedz Link Zgłoś