Dodaj do ulubionych

mój ebook

15.01.13, 22:52
Mam pytanie do was bo wiem że czytacie, bo pisaliście tematy o tym.
Ale chodzi mi o to że sam postanowiłem napisać własny ebook i tutaj jest moje pytanie.
Czy zainteresowałby was ebook z gatunku sci-fi/ romans (o miłości z elementami sf), taki który napisał ktoś z młodego pokolenia do 25 lat i który stawia pierwsze kroki w tym kierunku?
Pytam tak po prostu z ciekawości oraz by dowiedzieć się waszego zdania na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krysia Re: mój ebook IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 23:03
      Nie.
    • autumna Re: mój ebook 16.01.13, 08:48
      Niestety, tak się nie da tego dowiedzieć. Z pozornie nieciekawego tematu można zrobić perełkę, a fajny pomysł na fabułę - spartaczyć nieumiejętnym warsztatem literackim. Dopóki nie stworzysz tekstu, nie dowiesz się, czy się ludziom podoba.
      Ale na początek nie porywałabym się na powieść. Zacznij od opowiadania, sprawdź na jakimś portalu literackim (polecam Publixo), czy czytelnicy coś w nim widzą.
      • pavvka Re: mój ebook 16.01.13, 16:15
        autumna napisała:

> Niestety, tak się nie da tego dowiedzieć. Z pozornie nieciekawego tematu można
        > zrobić perełkę, a fajny pomysł na fabułę - spartaczyć nieumiejętnym warsztatem
        > literackim. Dopóki nie stworzysz tekstu, nie dowiesz się, czy się ludziom podob
        > a.

Mogę się tylko pod tym podpisać. Poza tym nie rozumiem jakie znaczenie ma to, że chodzi o e-book? Ważna jest jak książka będzie napisana, a nie to czy jest elektroniczna czy papierowa.
    • zona_mi Re: mój ebook 16.01.13, 10:34
      Nie.
    • jeepwdyzlu Re: mój ebook 16.01.13, 12:08
      Twój wiek nie jest atutem
      Literatura musi się obronić jakością
      Może napisz coś o dylematach swoich rówieśników?
      I czytaj, czytaj czytaj...
      I pisz - tylko nie spodziewaj się od razu nagrody Bookera ...
      Powodzenia!
      jeep
      PS. I nie pytaj więcej - pisz!
    • Gość: Virtualo Re: mój ebook IP: 192.162.146.* 06.02.13, 14:45
      Zacząć pisać zawsze warto :) Temat wydaje się interesujący, ale tak jak w poprzednich wypowiedziach trudno stwierdzić jaka ta historia będzie, bo podajesz bardzo mało szczegółów. Do pisania jednak jak najbardziej zachęcamy, a gdy skończysz swoją książkę, możesz ją wydać jako ebooka w ramach self-publishing :) Czekamy na owoc Twojej pracy :)
      • zorija Re: mój ebook 07.02.13, 09:55
        Spróbuj, każdy kiedyś zaczynał:)
        • Gość: Virtualo Re: mój ebook IP: 192.162.146.* 07.02.13, 18:05
          Dokładnie! :) W pełni się z tym zgadzamy :) Spróbować nie zaszkodzi, a wydaje nam się, że warto! :)
    • Gość: rth Re: mój ebook IP: 217.153.71.* 07.02.13, 11:21
      gzra
      • sebalda Re: mój ebook 08.02.13, 10:50
        Może najpierw warto by było zgłębić zasady pisowni, składni, ortografii, interpunkcji, a dopiero potem myśleć o pisaniu książek. Pomysł na fabułę, to dopiero początek, warsztat też jest ważny.
        Interpunkcja chyba nie jest Twoją mocną stroną. I nie tylko ona;) Naucz się najpierw składnie i poprawnie pisać w rodzimym języku, a potem dopiero bierz się za pisanie książek. Taka jest moja rada.
        • Gość: Virtualo Re: mój ebook IP: 192.162.146.* 08.02.13, 23:05
          Wiadomo, że dobry warsztat jest ważny :) Elementy, na które zwracasz uwagę na pewno składają się na dobrą książkę, ale pomysł na fabułę to chyba najtrudniejszy krok w rozpoczęciu pisania własnego utworu, później na pewno jest już łatwiej :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka