Gość: astarski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 14:17 Szukam autorów polskich i zagranicznych, których styl pisania (groteska) i tematyka powieści jest zbliżona do tej Pilcha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazze Re: Autorzy piszący podobnie do Pilcha 24.01.13, 23:29 Andruchowycz - Moscoviada Odpowiedz Link Zgłoś
szarana.gajama Re: Autorzy piszący podobnie do Pilcha 28.01.13, 21:18 Pilch jest niepowtarzalny... Odpowiedz Link Zgłoś
aniita Re: Christensen? 29.01.13, 21:06 Może Lars Saabye Christensen ("Jubel", "Półbrat") obraca się w nieco podobnych klimatach? Ale ja w sumie Pilcha nie za wiele czytałam i dawno, więc mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
nota222 Re: Autorzy piszący podobnie do Pilcha 02.02.13, 11:43 Niestety, nie znam tematyki powieści Pilcha [czytałam tylko "Dziennik" i felietony], więc mogę co nieco o grotesce - choć to może nie to jednak, ale kiedy czytałam Pilcha, to miałam wrażenie, że naśladuje Gombrowicza. Poza tym ja osobiście jestem zachwycona groteską Mrożka - uważam, że to absolutny geniusz groteski, polecam Ci serdecznie dramaty: Rzeźnia, Tango, Na pełnym morzu, Emigrantów, Krawca i mnóstwo innych, które stworzył. I być może to się spodoba: Karpowicz: Balladyny i romanse - genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Autorzy piszący podobnie do Pilcha IP: *.landtech.com.pl 05.02.13, 13:30 Krzysztof Varga Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Autorzy piszący podobnie do Pilcha 05.02.13, 20:05 Hugh Laurie, Sprzedawca broni. Tyle, że lepsze od Pilcha. Odpowiedz Link Zgłoś