jda 28.03.13, 09:53 Witam, czytam właśnie "Operację Kustosz". Interesuje mnie temat Dolnego Śląska, ukrytych skarbów, "niemieckich strażników skarbów" itd. Moglibyście polecić jakieś ciekawe tytuły. pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiownik Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 10:04 Wroclawska dziennikarka Joanna Lamparska napisala cala serie takich ksiazek: www.biblionetka.pl/author.aspx?id=3292 Sama nie czytalam calosci, ale pare lat temu fragmenty jej ksiazek byly zamieszczane w jednym z wroclawskich dziennikow i z tego co pamietam byly calkiem interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 15:58 Idealny wątek dla mnie, skarby, zamki i tajemnice i w dodatku na Dolnym Śląsku. Też miałam książki pani Lamparskiej polecić :) Cała seria wyszła, wydawnictwo Asia Press. Wszystko poświęcone zagadkom i tajemnicom Dolnego Śląska. Dodatkowo polecam stronę księgarni Atena w Kamiennej Górze - na Dolnym Śląsku oczywiście :) Tam znajdziecie sporo książek poświęconych tajemnicom tego regionu, jak chociażby książkę Roberta Primke - W kręgu skarbów i tajemnic Dolnego Śląska. I wiele, wiele innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 19:08 > czytam właśnie "Operację Kustosz". Interesuje mnie temat Dolnego Śląska, ukryty > ch skarbów, "niemieckich strażników skarbów" itd. tak tematycznie podobnie, ale już nie w stylu Lamparskiej i reszty, ale właśnie kryminalnie - to polecam książeczki Rafała Dębskiego o komisarzu Wrońskim - Labirynt von Brauna i Żelazne kamienie... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 14.04.13, 08:59 akurat w wałbrzyskiej bibliotece wypożyczyłam - Podziemia III Rzeszy Jerzego Rostkowskiego. Podtytuł brzmi: Tajemnice Książa, Wałbrzycha i Szczawna-Zdroju. O strażnikach też jest i nawet pojawia się przypuszczalna kwota ich wynagrodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kodam3 Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 14.04.13, 09:09 jasne-wszystkie książki Joanny Lamparskiej-kapitalne Odpowiedz Link Zgłoś