Dodaj do ulubionych

Dolny Śląsk, skarby itd.

28.03.13, 09:53
Witam,
czytam właśnie "Operację Kustosz". Interesuje mnie temat Dolnego Śląska, ukrytych skarbów, "niemieckich strażników skarbów" itd.

Moglibyście polecić jakieś ciekawe tytuły.

pozdrawiam
Tomek
Obserwuj wątek
    • gosiownik Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 10:04
      Wroclawska dziennikarka Joanna Lamparska napisala cala serie takich ksiazek: www.biblionetka.pl/author.aspx?id=3292
      Sama nie czytalam calosci, ale pare lat temu fragmenty jej ksiazek byly zamieszczane w jednym z wroclawskich dziennikow i z tego co pamietam byly calkiem interesujace.
      • nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 15:58
        Idealny wątek dla mnie, skarby, zamki i tajemnice i w dodatku na Dolnym Śląsku.
        Też miałam książki pani Lamparskiej polecić :)
        Cała seria wyszła, wydawnictwo Asia Press.
        Wszystko poświęcone zagadkom i tajemnicom Dolnego Śląska.
        Dodatkowo polecam stronę księgarni Atena w Kamiennej Górze - na Dolnym Śląsku oczywiście :)
        Tam znajdziecie sporo książek poświęconych tajemnicom tego regionu, jak chociażby książkę Roberta Primke - W kręgu skarbów i tajemnic Dolnego Śląska. I wiele, wiele innych :)

• nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 28.03.13, 19:08
      > czytam właśnie "Operację Kustosz". Interesuje mnie temat Dolnego Śląska, ukryty
      > ch skarbów, "niemieckich strażników skarbów" itd.

tak tematycznie podobnie, ale już nie w stylu Lamparskiej i reszty, ale właśnie kryminalnie - to polecam książeczki Rafała Dębskiego o komisarzu Wrońskim - Labirynt von Brauna i Żelazne kamienie...
    • nchyb Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 14.04.13, 08:59
      akurat w wałbrzyskiej bibliotece wypożyczyłam - Podziemia III Rzeszy Jerzego Rostkowskiego.
      Podtytuł brzmi: Tajemnice Książa, Wałbrzycha i Szczawna-Zdroju.
      O strażnikach też jest i nawet pojawia się przypuszczalna kwota ich wynagrodzenia :)
    • kodam3 Re: Dolny Śląsk, skarby itd. 14.04.13, 09:09
      jasne-wszystkie książki Joanny Lamparskiej-kapitalne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka