solaris_1971
12.04.13, 02:47
Kiedys, dawno temu, w mlodosci, bylam jego fanka. Przeczytalam wszystko co napisal o Napoleonie, wiele powiesci i wiele ksiazek publicystycznych. Niektore, takie jak " Kolebka ", " Flet z Mandragory" lub "MW" zrobily na mnie wielkie wrazenie. Ale mloda bylam .............. "Zarazil " mnie pasja do epoki napoleonskiej i calej historii Francji. " Empirowy pasjans " cenie do dzis. Po tym jak zaczal politykowac i pisac wlasciwie tylko o polskiej polityce, przestalam go czytac.
Co do " Karawany literatury " przeczytalam taka krotka notke :
"Autor ze zwiniętym parasolem, przygotowanym na wypadek deszczu krytyki literackiej, jedzie swą zaczarowaną dorożką obok karawanu priwiślańskiej współczesnej literatury.
Rewelacyjna (pełna sensacyjnych treści i bulwersujących opinii) rozprawa Waldemara Łysiaka o współczesnej literaturze polskiej.Zadziała jak granat wrzucony w środowisko. "
No nie bede tego czytac. Nie chce czytac o tym jak Lysiak sie rozprawia czy to z literatura czy polityka czy czyms tam jeszcze.
Powiedzcie mi co z tego co Lysiak napisal w ciagu ostatnich kilku lat nadaje sie do czytania dla doroslego, oczytanego czlowieka. ( MBC znam )