Dodaj do ulubionych

Sroda .. pracujaca ...

IP: 213.134.142.* 11.09.02, 08:40
Ja dzisiaj wrocilem do pracy i mam kiepski humor w zwiazku z tym .. ubil bym
jakiegos smoka dla rozrywki ..
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 213.17.181.* 11.09.02, 08:58
      No to chodzmy!!!

Zawsze gotów...

;-)))
      • Gość: Meve Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 09:28
        Łza mi sie w oku zakręciał - porządek rzeczy został na świeicie przywrócony -
        istnieją jeszcze mężni i waleczni, z tą skrą co nas porywa: "ubiłbym jakiegoś
        smoka" i ci, którzy, nie bacząc na przeciwności wszelakie wezwanie
        podejmują: "no to chodźmy".
        Serce moje raduje się przeogromnie:))))
        Takie męstwo, taka postawa nagrodzona być musi, w związku z powyższym:
        1. Jan wykopie dla Tigesa marchew z piasku czystego- z dopiero co zrobionych
        zapasów na zimę
        2. Marianna dla Jarosława gulasz dobry, a zawiesity, a grzybami (hello Monia)
        pachnacy przygotuje.
        Dla reszty kawa :)))
        • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 09:48
          Słowo się rzekło - Monia u drzwi.:-)))
          Ja na razie kawę z mlekiem, bez cukru - ale myslę o małym Bajecznym...takim
          malutkim.:-)
          • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 09:55
            Taaa....pójdą sobie "na smoka", ubiją go, rzecz jasna (no, bo co to dla nich!),
            wrócą - oczywiscie ze smokiem, rzucą go na stół ze słowami:" Zróbcie cos z
            tym", siądą kole pieca, buty ciepną w kąt i zakrzykną "Dajcie jesć,
            kobiety!". :-)))
            • Gość: tiges Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.silvershark.com.pl 11.09.02, 10:34
              To moze go nie zabijac a zlapac i wytresowac jako smoka obronnego?
              • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 10:40
                nienienienie...smok wytresowany nie byłby Prawdziwym Fantastycznym Smokiem
                tylko jakims Burkosmokiem :-)Możesz go pokonać a potem litosciwie darować mu
                życie!
                Jak tam komunikacyjna hydra?
                • Gość: tiges Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.waw.cdp.pl 11.09.02, 11:08
                  40 minut walczylem i prawie pokonalem, ale uciekla .. za miesiac druga runda i
                  teraz wygram napewno
                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 11:21
                    A ja chcę trzewiki ze smoczej skóry...o i sakiewkę..., bezduszna i próżna
                    vereen ;)))
                    • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 11:49
                      Zaraz - bezduszna i próżna! Praktyczna, i tyle! :-) Chociaż...praktyczna - to
                      takie nieromantyczne!
                      A wyobraź sobie taką smoczą skórę przed kominkiem...:-)
                      • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 11:55
                        Przed kominkiem wolałabym bardziej miękkie rzeczy... to ta praktyczność :))) ,
                        a "Romantyczny" niech też będzie przed kominkiem...;D
                        • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 12:05
                          No, tak, te łuski smocze mogłyby być fatalne dla...stóp, na przykład :-)))
                          A jeszcze wczesniej musiałabym się o kominek postarać! Nie tracę nadziei, a i w
                          Totolotka grywam regularnie, choć niezbyt wysoko :-)
                          Och, kominek, koniecznie...kamieniem obłożony i podłoga z desek...i duża
                          kuchnia, widna!!! i ogródek...i..
                          Monia Rozmarzona (albo Głupia) :-)))
                          • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 12:15
                            Ależ moniu...wiesz do czego służy kominek...do odjazdów kamery:)))))
                            A w totka też gram, ale przy kumulacjach :) Trzeba dać losowi szansę:)))
                            • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 12:27
                              Przy kumulacjach to dajemy się podpuscić...:-))) Sama się na to nacinam.
                              :-)))
                              A ty nie chcesz mieć kominka do...odjazdów? Albo najazdów?
                              No, chyba, że już go masz? Nie odjazd, oczywiscie, tylko kominek! :-)))
                              • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 12:35
                                :)))Odjazd jest...kominek też z ogródkiem, ale u rodziców...a to w innym
                                mieście więc kamera nie może najechać :)))) A na kumulacje nabieram się
                                nieustannie...:))))
                                • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 12:42
                                  Odjazd to myslę, że mamy wszyscy po trosze.:-)
                                  Ale czym byłoby życie bez odrobiny szaleństwa! Zawsze to sobie powtarzam,
                                  dokonując jakiegos nierozważnego (w ogólnym mniemaniu) zakupu. Bardzo żałuję,
                                  że nie są to ciuchy, miałabym więcej...:-)
                                  Na kumulację nacinam się ZAWSZE! :-)
                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 13:13
                                    wszyscy się nacinają na te kumulacje, nawet młode dzieciny, sama widziałam

ech, a ja nawet raz wygrałam przy kumulacji !!!
                                    ale, szkoda tylko,że nie główną
                                    starczylo na dobrą kartę muzyczna do kompa, (stylowe? chyba)żyrandole, kinkiety
                                    i lampę biurkową, jakieś tam karnety basenowo-aerobikowe, trochę zakupów
                                    ciuchowo-butowych i kupowane bez zwykłych ograniczeń książki
                                    no i było to zbyt dawno temu!
                                    replay please .....
                                    • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 13:26
                                      Czyli trafiłas "piątkę"??? :-))) Bo lista całkiem, całkiem...My bysmy w
                                      podobnej sytuacji musieli toczyć walkę sami ze sobą. Z jednej strony względy
                                      praktyczne: "może wreszcie terakota na balkonie? może kredyt wykończyć...", z
                                      drugiej - "ach, jak szaleć, to szaleć: 2 x Paryż proszę!" :-) No i oczywiscie
                                      impreza "oblewająca" szczęsliwy traf.
                                    • Gość: Jarek Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 213.17.181.* 11.09.02, 13:31
                                      No, Elfie do roboty czas się wziąść, bo damy na łupy oprawione czekaja z
                                      niecierpliwością, a kwestia oswojenia została odrzucona. Szykuj zatem strzały,
                                      a ja miecz już ostrzę.

;-)))
                                      • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 13:38
                                        No, was tylko po smoka posłać!:-) Tak myslałam, że drzemiecie gdzies w
                                        przytulnym kącie :-) No bo po co się spieszyć, smok nie zając...:-)
                                        • Gość: Jarek Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 213.17.181.* 11.09.02, 13:50
                                          Gość portalu: monia napisał(a):

> smok nie zając...:-)

Rzecz oczywistą Assani prawisz, lecz opinia na temat chyżości tych zwierząt nie
                                          najświeższa chyba...

;-)))
                                          • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:05
                                            A czemu...???
                                            A wiesz, jaki jest najszybszy ptak na swiecie? :-))))))))))))
                                            • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 14:23
                                              Struś pędziwiatr...?
                                              • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:26
                                                ptak geparda :-)))))))))))))
                                                • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 14:29
                                                  :D)))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:31
                                                    ...też mi się podoba...:-)))))))))))
                                                  • Gość: Jarek Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 213.17.181.* 11.09.02, 14:40
                                                    Oj, frywolności, frywolności...

;-D
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:42
                                                    to było o szybkosci a nie o frywolnosci...:-)))
                                                    Monia Bardzo Zasadnicza
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 14:41
                                                    Ta jolola to szczęściara:)...też bym piąteczkę chciała...zdarzyła mi się
                                                    czwóreczka, ale to dawno temu :(. Nic to kumulacje będę nadal zaliczać :P
                                                    A panowie rycerze, niech tego smoka czym predzej ukatrupią....na wyroby
                                                    galanteryjne dostarczą... kres mordowaniu i gwałtom przez bestyję czynionym
                                                    położą:)))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:49
                                                    Szczęsciara!!! Mnie się zdarzyła mała dwójeczka jakis czas temu...i tak
                                                    zostało.:-) Mój Mąż twierdzi, że jest zupełnie wystarczająca...:-)))
                                                    Bo jesli chodzi o lotka, to niedawno też "trafiłam" czwóreczkę. W samą porę, bo
                                                    miałam ochotę na jedną książkę, taką trochę bez sensu, no i było jak znalazł :-)
                                                    Piątkę wykorzystałabym na pewno lepiej! :-)
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 14:53
                                                    A co do smoka to tak sobie myslę...Może szkoda go ubijać tak całkiem? Jak
                                                    wytłuczemy te wszystkie bajkowe stworzenia, to zostanie nam proza życia, no i
                                                    co wtedy...??? Może ten smok jest Bardzo Pięknym Smokiem...?
                                                    Ja przystanę na buty ze swińskiej skóry! Tylko mi nie mówcie o uroczych, małych
                                                    prosiaczkach!
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 15:01
                                                    Dobrze...zrezygnuję z trzewików...ale może ten Bardzo Piękny Smok ma też
                                                    Bardzo Piękny Skarbiec:)... a wtedy pal licho tego totka:)))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 15:07
                                                    To może po prostu niech jutro z rana Elf razem z Rycerzem udadzą się nie na
                                                    Smoka, ale na Skarbiec. Ja też przy lotku się nie upieram.
                                                    A do Smoka udamy się jutro na poranną kawę. My - czyli Damy Dworu. Obawiam się,
                                                    że Smok może być z lekka zdegustowany, bo wszystkie jestesmy....:-))) no,
                                                    rozumiecie...raczej NIE jestesmy tym, co Smoki lubią najbardziej...:-) no, ale
                                                    kaweńkę z nami wypić może...:-)
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 15:15
                                                    Tak...to plan ustalony...damy dworu odciągają smoka na kawę, a elf z
                                                    rycerzem...zrobią co trzeba:)))
                                                    Obawiam się jednak, że panowie odrzucą tak paskudną propozycję... uniosą się
                                                    honorem i albo bestię ukatrupią, albo my będziemy musiały o klejnotach
                                                    zapomnieć;)))
                                                  • Gość: kroolik Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.chello.pl 11.09.02, 15:17
                                                    Gość portalu: monia napisał(a):
                                                    > A do Smoka udamy się jutro na poranną kawę. My - czyli Damy Dworu. Obawiam
                                                    > się,że Smok może być z lekka zdegustowany, bo wszystkie jestesmy....:-))) no,
                                                    > rozumiecie...raczej NIE jestesmy tym, co Smoki lubią najbardziej...:-) no,
                                                    > ale kaweńkę z nami wypić może...:-)

czy Smok musi mieć zawsze to co najlepsze i ulubione, może to smok minimalista?
                                                    i potem, drogie panie, wystąpicie w roli ciasteczek po kawusi...
                                                    a jak mi Smok Szlyczny matkę zeżre, to Meve - królowa może jakie odszkodowanie
                                                    zapłaci sierotce
                                                    same straty moralne, nie będzie się miał kto martfic moja maturą

ps, czy tak sie pisze "zeżre"????
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 15:41
                                                    Gość portalu: kroolik napisał(a):

> i potem, drogie panie, wystąpicie w roli ciasteczek po kawusi...
                                                    > a jak mi Smok Szlyczny matkę zeżre, to Meve - królowa może jakie
                                                    odszkodowanie
                                                    > zapłaci sierotce
                                                    > same straty moralne, nie będzie się miał kto martfic moja maturą
                                                    >
                                                    Ty się kroolik nic nie martf...damy dworu, choć szanowne i urocze obronić się
                                                    umieją...choć w klimacie to nie leży, to każda za podwiązką magnum nosi (i nie
                                                    o loda tutaj chodzi) :)))))
                                                  • Gość: kroolik Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.chello.pl 11.09.02, 15:55
                                                    vereen napisała:
                                                    > Ty się kroolik nic nie martf...damy dworu, choć szanowne i urocze obronić się
                                                    > umieją...choć w klimacie to nie leży, to każda za podwiązką magnum nosi (i
                                                    > nie o loda tutaj chodzi) :)))))

toć wiem, ze matka chadza uzbrojona w taka broń, jak mieli rewowerowcy, tylko
                                                    mniejsze
                                                    ale Smok Szlyczny to ma wielki i "zakuty" łeb, naboi z bębenka nie starczy do
                                                    ukatrupienia
                                                  • Gość: vereen Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 11.09.02, 18:03
                                                    W odwodzie mamy naszych dzielnych rycerzy i elfów z łukami:)))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 19:27
                                                    Gość portalu: kroolik napisał(a):

> czy Smok musi mieć zawsze to co najlepsze i ulubione, może to smok
                                                    minimalista?
                                                    > i potem, drogie panie, wystąpicie w roli ciasteczek po kawusi...
                                                    > a jak mi Smok Szlyczny matkę zeżre, to Meve - królowa może jakie
                                                    odszkodowanie
                                                    > zapłaci sierotce
                                                    > same straty moralne, nie będzie się miał kto martfic moja maturą
                                                    >
                                                    > ps, czy tak sie pisze "zeżre"????

Oj, kroolik, kroolik...praktyczne dzieciatko!:-) Nie wiem, jak będzie z
                                                    odszkodowaniem (czy Mamunia "od Smoka" była ubezpieczona?) ale napewno zyskasz
                                                    kilka zupełnie nowych ciotek i wujów do opieki! Matury to po prostu nie
                                                    będziesz miał prawa nie zdać!
                                                    Ciocia Monia
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 14:51
                                                    vereen napisała:
                                                    > Ta jolola to szczęściara:)...też bym piąteczkę chciała...

to tez była czwórka, ale kumulacją zwiększona

ach elfie, czy twa Yula zna jakąś magiczną masć, co przeciwdziała odrastaniu
                                                    łbów hydrze biurokracyi. Tej mojej najblizszej hydrze to co pół roku nowa
                                                    paszcza rośnie i żarcia żąda. Bolesne bardzo ....
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 217.97.138.* 11.09.02, 15:12
                                                    Na razie robię pa, pa!
                                                • Gość: tiges Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 18:46
                                                  niestety ptak geparda wymieka (hehehe) przy sokole wedrownym, ktory jest 3
                                                  razy szybszy :)
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 19:30
                                                    Ciekawe, jak się miewa Pani Sokolicowa...
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:15
                                                    ops, za dziecię gadatliwe przepraszam
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:18
                                                    Niee...dlaczego??? troszczy się o mamunię, i tyle.:-)))
                                                    Ciocia Monia :-)
                                                    powiedz, że mu zeszyty będziemy sprawdzali.:-)
                                                  • Gość: vereen Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 11.09.02, 21:20
                                                    Ten elf nasz to fachowiec ornitolog?:))) Czy on z ciemnej puszczy, czy z gór
                                                    jakich ...?

Monia a Ty jakim to miłym cudem do komputerka się dorwałaś?:))))Sposoby jakieś
                                                    tajemne uskutecznilaś, bo mój cyborg jeszcze w praca.:))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:24
                                                    Czysty, żywy przypadek...Moje Szczęscie śmiga po mieszkaniu, ale co i rusz
                                                    łypie łakomie - czy to w moim kierunku...???
                                                    P.S. Gwoli ścisłości - śmiga po mieszkaniu 40 m - daleko nie ma :-)
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:28
                                                    a wiatr przy śmiganiu czyni??
                                                    bo to jeszcze cię przewiac może i szyjką jutro nie będziesz mogła kręcić
                                                    a wszystko przez Szczęściowe chęci do kompa
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:33
                                                    Nie wiem, co będzie z szyjką - oby paluszki sprawne były...:-)
                                                    na razie śmiga w okolicach kuchni :-)
                                                  • Gość: tiges Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 21:28
                                                    Gość portalu: vereen napisał(a):

> Ten elf nasz to fachowiec ornitolog?:))) Czy on z ciemnej puszczy, czy z gór
                                                    > jakich ...?

pewnie .. Discovery Channel i Animal Plannet na okraglo ogladamy z malzonka :)
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:34
                                                    A jak to państwo elfowie z tych channelów na światło dzienne
                                                    wyszli...kabelkiem? :D

Monia szalik na szyjkę... a szczęście to może głodne alboco...:)))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:37
                                                    Teraz to już tylko albo co, bo jest w trakcie spożywania :-)
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:35
                                                    Tak na okrągło? Czy w wolnych chwilach?
                                                    Pozdrowienia dla Małżonki - kiedy do nas zajrzy? Jutro Panie wyprawiaja się DO
                                                    Smoka na kawę :-)
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:41
                                                    a Smok to zimną herbatke mieć będzie??

a może napuszcze Smoka na moją paskudna hydrę, ach 1 łeb jej urwałam i towotem
                                                    posmarowawszy odrost powstrzymałam
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:44
                                                    Czemu zimną herbatkę???
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:47
                                                    bo goracej nie lubie, a zimną i gorzka wprost przeciwnie
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:47
                                                    Musi mieć herbatkę do chlebka z kości :)))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:51
                                                    To jest elegancki Smok i on śniadań nie jada, zwłaszcza z chlebkiem. Jedynie
                                                    Dziewice...no trudno, bromu do melisy mu wsypiemy. A tobie, Jolujolu - zimną
                                                    herbatkę!
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:42
                                                    Trzeba pana elfa spytać, czy na smoka idą....czy na skarbiec, żeby w łowach
                                                    nie przeszkodzić a pomocnymi być :)))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:47
                                                    Na Smoka już NIE idą, to my idziemy na...przepraszam, DO Smoka!
                                                    Dzielny Elf z jeszcze dzielniejszym Rycerzem idą NA SEJF!!! A może lepiej - na
                                                    jaskinię z kosztownościami! Nie masz ochody na jaki diadem lub kolię?
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:51
                                                    Wolę kolię...a diademy niech Najjaśniejsza nosi:)
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:52
                                                    ja mam, ja mam ochotę
                                                    na pierścionek z brylancikiem, no co sie będę ograniczać, z brylantem, dużym!
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 21:55
                                                    I brylantowe kolczyki...nie klipsy...a niech tam, będą brylantowe to i uszy
                                                    przekłuję :))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:00
                                                    Dobrze! Niech będą brylantowe nauszniki!:-)I uszy całe, i brylanty będą...
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 21:58
                                                    No!!! A więc dzielni...itd. na sejf, a my - do smoka!:-)
                                                    Ja mogę chcieć brylancik na szyję i opal na palec. A jakby w jaskini były
                                                    jakieś ciekawe buty zimowe albo kurtka to też wezmę!
                                                    Bo zima się zbliża - dzisiaj to odczułam na własnych nogach!
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 22:04
                                                    A mnie dużo złota potrzeba, bo w tym roku na kupno mieszkania się
                                                    porywamy...jak narazie to ani okna swojego nie mam...:( Złota...złota mi
                                                    trzeba :)
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:09
                                                    Oj, tak, tak..Złota!!! Jak my parę lat temu zrobilismy rzut na własne okna, to
                                                    jeszcze przez trzy lata kredyt spłacać będziemy :-) A i zniosło nas nieco od
                                                    rodzinnego miasta, bo taniej było. Ale wyszło nieźle - zamiast bloków brzozy
                                                    mam na horyzoncie.:-)
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 22:14
                                                    Oj brzozy są ładne i źródło energii na wiosnę...trzeba się do nich tylko
                                                    przytulić...:))
                                                    A my chyba kredyt dożywotni weźmiemy, bo to okna ze wszystkim do okoła trzeba
                                                    kupić :))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:18
                                                    Czyli że i z własnymi brzozami? Czy o ścianach mówisz? :-)))
                                                    Cóż - mnie sę marzą własne brzozy...To znaczy mam takowe na działce, ale to
                                                    sporadycznie. I sosny mam...i jałowce...
                                                    Ale na razie mam małe mieszkanko na tzw. za...pleczu:-)))
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 22:27
                                                    Zaplecza są miłe, ale jak masz dzieci to trochę czasochłonne wozić je do
                                                    szkoły, żłobka....póżniej do kina, na randki itd.:)
                                                  • jolajola1 Re: Sroda .. nie - pracujaca ... 11.09.02, 22:34
                                                    panienki i Damy Dworu
                                                    się pożegnam
                                                    bo szmpana właśnie nadużyłam, oj bardzo
                                                    opijałam zakup działki pod naszą fabryką i domem na wsi, gdzie 5 lat mieszkałam
                                                    to znaczy TERAZ już jest oficjalnie NASZA, ( nie rodzinna, czy inny family
                                                    biznez)
                                                    kieliszek dłuuuuugi zbiłam
                                                    i mam jeszcze rodzynki w czekoladzi milki
                                                    hłe, hłe - znowu utyję
                                                    i się upije, och już sie upilam.....
                                                    pa
                                                  • vereen Re: Sroda .. nie - pracujaca ... 11.09.02, 22:39
                                                    A luby niech kołysanę zanuci...aaa..aaa... Niektórzy tu kapitalistami
                                                    zostali ;)))...fabryki mają....a niewolników tam nie gnębić :))))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. nie - pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:46
                                                    Niewolnic też! Nie gnębić, oczywiście! :-)
                                                    A jutro Jolijoli znowu światła poranka przeszkadzać będą...:-))) No nic,
                                                    nic...herbatkę podamy, utulimy...ten kapitalizm rządzi się takimi dzikimi
                                                    prawami...szampan w środku tygodnia :-) A po szampanie głowa tak paskudnie
                                                    potrafi ...boleć, powiedzmy! okropieństwo! :-)
                                                    Najwyżej poprosimy Smoka, żeby bolącą główeńkę zjadł! :-)))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:38
                                                    Nienienie...to nie jest aż takie zaplecze. I przedszkole jest, i szkoły są...Do
                                                    liceum trzeba autobusem kawałek...a na randki - no cóż, z tym jest chyba
                                                    mniejszy problem, przynajmniej dla dzieci, bo dla rodziców to jest problem
                                                    nawet w samym środku wielkiego miasta. Ale jest urokliwie. Dostrzegłam to jakiś
                                                    czas po przeprowadzce - wcześniej byłam w lekkiej depresji.
                                                    A osiedle jest ogrodzone, plac zabaw bezpieczny, osiedlowe mamy bardzo go sobie
                                                    chwalą :-)Na wiosnę były nawet jakieś festyny dla milusińskich (z wieczora
                                                    grill dla rodziców i nie tylko...)
                                                    Ale Krakowa ci trochę zazdroszczę!:-)
                                                  • vereen Re: Sroda .. pracujaca ... 11.09.02, 22:48
                                                    Nie znam dobrze stolicy...choć rodzinę tam posiadam, ale Krakowa bym nie
                                                    zamieniła...chyba, że na Aix en Provence...:))))
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:54
                                                    Ze Stolicy się wyniosłam (no, nie tak całkiem, jestem w niej codziennie,
                                                    pzejazdem) i sobie chwalę. A Prowansję będę miała po tej szóstce :-) No, może
                                                    wcześniej! Na razie poprzestanę na książkach Mayle'a - są bardzo plastyczne :-)
                                                    Pa!
                                                  • Gość: monia Re: Sroda .. pracujaca ... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 11.09.02, 22:50
                                                    Też się z wolna oddalam...do jutra, oczywiście:-)
                                                    papapa
                                                  • Gość: vereen Re: Sroda .. pracujaca ... IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 11.09.02, 22:56
                                                    Dobrej nocy wszystkim :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka