malgorzata.kunik 26.11.15, 19:29 Czy Polacy na emigracji czytają polskie książki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominofats Re: Czy Polacy na emigracji 26.11.15, 21:44 A mówią że nie ma głupich pytań. Okazuje się jednak, że są. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Czy Polacy na emigracji 27.11.15, 14:13 Nie ma glupich pytan. Sa tylko glupie odpowiedzi. Ja czytam. Niestety lubie stare ksiazki, a te sa trudno dostepne. Wielu sprzedajacych ksiazki na serwisach aukcyjnych nie wiedziec czemu nie chce wysylac ksiazek za granice. Do biblioteki polskiej mam daleko, co wiaze sie z wysokim kosztem dojazdu. Moja lokalna biblioteka angielska ma jakies polskie ksiazki w swoich 'language resources' ale jest to moze sto sztuk, wiec wybor niewielki. A nowe ksiazki, dla dzieci, kupuje w ksiegarni rewolucja.co.uk albo ksiazka.co.uk albo www.bookdepository.com. Jak widac, czytelnictwo Polakow na emigracji nie zawsze jest takie proste jak by sie moglo wydawac. Odpowiedz Link Zgłoś
a-inka Re: Czy Polacy na emigracji 27.11.15, 10:16 a czemu mieli by nie czytać? czytają,ba! nawet kupują książki,bo ksiegarń internetowych np w UK coraz więcej... dziwne pytanie,swoją drogą;) Odpowiedz Link Zgłoś
wedzikowska Re: Czy Polacy na emigracji 29.11.15, 22:49 W Londynie jest nawet polska księgarnia internetowa Rewolucja www.rewolucja.co.uk/ . Książki nawet tanie i tania dostawa. Nie trzeba prosić rodziny o paczki. Odpowiedz Link Zgłoś