makrajewski 23.02.16, 09:37 Jakie książki polecacie dla nastolatków? Po za HP oczywiście. Najlepiej coś z nowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donatta Re: Książki dla nastolatków 23.02.16, 13:41 Dla dwunastoletniej dziewczynki czy siedemnastoletniego chłopaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolafasola Re: Książki dla nastolatków IP: *.katowice.vectranet.pl 23.02.16, 19:49 Gra Endera - tak dla chłopca 14 - 16 lat, Przedksiężycowi - dziewczynka na moje oko coś też ok. 14 - 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Książki dla nastolatków 25.02.16, 10:47 Sama Gra Endera spokojnie jest czytywana przez młodsze dzieci, dopiero kolejne tomy to już tak po 15-tce... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Książki dla nastolatków 24.02.16, 09:01 Ile nastolatek ma lat? Polecam Cobena i Lee Childa Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Książki dla nastolatków 24.02.16, 22:35 Dla nastoletnich dziewczyn - polecam "Fangirl" oraz "Eleonorę i Parka". Dawno nie czytałam nic tak dobrego i świeżego z literatury młodzieżowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mela.bruxa Re: Książki dla nastolatków 01.03.16, 21:42 Dlaczego Gra Endera nie dla dziewczynki? jakoś nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była chłopczykiem, a Gra Endera szalenie mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
violik Re: Książki dla nastolatków 03.03.16, 20:29 Jako 17-latka przeczytałam "Niezwyciężonego" Stanisława Lema. I wpadłam po uszy. Potem już tylko Lem się liczył. I tak mają moje nastolatki: Ender - cała seria; Lem w wybranych pozycjach, Dick... Stara klasyka też bawi współczesne nastolatki. Odpowiedz Link Zgłoś