Gość: Czytelnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:31 Jestem w trakcie czytania tej książki. Zapraszam wszystkich do dzielenia się wrażeniami z lektury . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aszar.kari Re: Alberto Moravia "Pogarda" 29.11.04, 01:19 Jak przeczytasz, pozyc gdzies film Jean-Luc Goddard'a z 1963 roku (ten sam tytul) to pogadamy :) Swietna ksiazka - nie czytaj za szybko, bo bedzie Ci zal, ze sie skonczyla - zaufaj milosniczce Moravii :) Pozdrawiam, Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Alberto Moravia "Pogarda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:47 W ciągu jednego dnia przeczytałem... 234 strony. To mój rekord ;-) Dotarłem do sceny na plaży na Capri. Ale wymowa książki na napawa mnie optymizmem. Nagle uświadomiłem sobie, że mógłbym zachowywać się podobnie jak Molteni. Utrata miłości i pogarda ze strony ukochanej żony to chyba jedna z gorszych rzeczy jakie mogą spotkać mężczyznę. Czarna rozpacz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Alberto Moravia "Pogarda" IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 03:59 Rzeczonego autora czytałam tylko "Rzymiankę" i podobała się. Trafia do mnie sposób jego budowania postaci. Można prosić więcej informacji na temat tej książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Alberto Moravia "Pogarda" IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.12.04, 13:54 Hej, jeszcze nie czytałam "Pogardy",ale jestem jej bardzo ciekawa.Mam nadzieje, że nie bedzie gorsza od Konformisty, który bardzo wpłynąl na moje życie osobiste, i którego polecam. Odpowiedz Link Zgłoś