Gość: remedios IP: *.sbi.com 28.01.05, 14:08 Czy zdarzyło się wam przeczytać jakąś książkę, bo podobał się wam jej tytuł? Mnie tak, np. "Obietnica poranka" R.Gary'iego, "Usłysz nas panie z niebios miejsca twego"M.Lowry, "Morze, morze" I.Murdoch... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klaryma Re: Intrygujący tytuł IP: 195.94.207.* 28.01.05, 15:38 Jasne, np. "Zadziwiajace błyski barw", bardzo fajna książka. A od dłuższego czasu intryguje mnie "Dlaczego dziecko gotuje się w mamałydze".Tylko nie wiem czy warto to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Intrygujący tytuł 28.01.05, 21:48 zdecydowanie warto czytać "Dlaczego dziecko gotuje się w mamałydze"! to świetna książka napisana wspaniałym językiem, polecam a ze względu na tytuł przeczytałam m.in. "Kronikę zapowiedzianej śmierci" Marqueza i "Zaproszenie na egzekucję" Nabokova Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Intrygujący tytuł 30.01.05, 11:36 "Wylinka" S.Popescu; "Dziki koń spod kaflowego pieca" Ch.Hein Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Intrygujący tytuł 13.02.05, 20:37 a mozesz napisac o czym jest ta "wylinka", bo czatajac ten watek ten tytul mnie zaciekawil:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: Intrygujący tytuł 29.01.05, 13:38 Nie zdarzylo mi sie czytac ksiazek TYLKO ze wzgledu na tytul, tresc musi mnie interesowac. Ale przyznaje, ze sa tytuly bardziej i mniej intrygujace. Do tych pierwszych zaliczam np. "Szelest zlotolitego brokatu" Hisako Matsubara, "Jakbys kamien jadla" Wojciecha Tochmana, "Malarza swiata uludy" Kazuo Ishiguro i "Pewnego dnia o zmierzchu swiata" Williama Saroyana (tego samego tez "Chlopiec na lotnym trapezie"). Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Intrygujący tytuł 29.01.05, 22:21 "Kronika ptaka nakręcacza" Haruki Murakamiego ... choćby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Intrygujący tytuł IP: *.238.116.148.adsl.inetia.pl 30.01.05, 10:35 "Smilla w labiryntach śniegu" Petera Hoega - książka może nie zachwyca, ale i nie nuży, a klimat oraz tytuł - bardzo pozytywnie :-)) "Opowiadania na czas przeprowadzki" Pawła Huelle. Tu nic mówić nie trzeba, Huellego kocham i kropka. "Archipelag Wysp Pingwinich" Ingmara Villqista - jak wyżej :-)) Lubię też wszelkie tytuły opowiadań Kuczoka. Odpowiedz Link Zgłoś
noys Re: Intrygujący tytuł 30.01.05, 12:15 lochy watykanu - gide, sięgajcie po to śmiało, niezły ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Intrygujący tytuł 30.01.05, 14:03 "Dziś wolałabym siebie nie spotkać" Herty Mueller Odpowiedz Link Zgłoś
mija10 Re: Intrygujący tytuł 02.02.05, 22:02 "Demon z altówką" "Bóg rzeczy małych" Odpowiedz Link Zgłoś
katiabb Re: Intrygujący tytuł 03.02.05, 10:31 "kinolino" grzegorza strumyka - zakręcona, awangardowa książka, polecam wszystkim pasjonatom czwartego wymiaru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walentynka Re: Intrygujący tytuł IP: *.sbi.com 03.02.05, 15:44 "Przyjdź i zgiń" A.Christie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli_l Re: Intrygujący tytuł IP: *.microsoft.com 03.02.05, 16:11 Ciotka Julia i skryba Llosy (polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Intrygujący tytuł 03.02.05, 18:13 "Ocalenie" Conrada "Chorobę na śmierć" Kierkegaarda Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina and also, but bez ładu i składu: 10.02.05, 13:07 "Spowiedź dziecięcia wieku", "Boso, ale w ostrogach", "Na wschód od Edenu", "Czerwone i czarne", "Sny i kamienie", "Podróż ludzi księgi", "Sen nocy letniej", "Sad rozstajny", "Świadomość nadprzyrodzona", "Doktor Faustus", "Pojęcie lęku", "Czarodziejska góra". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Intrygujący tytuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:12 jasne..czasem tak robię-gdy autor nic mi nie mówi to sugeruję się tytułem...nawet gdy kojarzę autora to książki z ciekawym tytułem mają u mnie już na wstępie plusa.. np. władca much, prawiek i inne czasy, germinal...i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Intrygujący tytuł 04.02.05, 10:28 mnie oszukaly dawno temu martwe dusze, za nic nie chcialam tego czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Intrygujący tytuł IP: *.sbi.com 04.02.05, 10:31 "Zestaw do śmierci" Susan Sontag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Intrygujący tytuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:05 "Idiota" Dostojewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Intrygujący tytuł 10.02.05, 18:44 a ja jeszcze nie przeczytalam, ale zawsze mnie intrygowaly: 'pozadanie w cieniu wiazow' i 'czula jest noc' nad reszta musze pomyslec i jeszcze sie odezwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1010 Re: Intrygujący tytuł 11.02.05, 23:18 "Sto lat samotnosci", wiem ze to klasyka, ale z drugiej strony calej klasyki nie przeczytalam i nie przeczytam, a ten tytul mnie zakrecil maksymalnie a poza tym inne ksiazki Marqueza tez: Milosc w czasach zarazy albo Kronika zapowiedzianej smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walentyna Re: Intrygujący tytuł IP: *.crowley.pl 13.02.05, 15:56 "Wyżej podnieście strop, cieśle" Salingera. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Intrygujący tytuł 13.02.05, 20:24 "Chodź, obudzimy słońce" za diabla nie pamietam, kto Odpowiedz Link Zgłoś