Dodaj do ulubionych

Przyślę panu list i klucz

16.02.05, 17:29
Marii Pruszkowskiej...czytał to ktoś? Ja własnie skończyłam. Świetna książka
na depresje, niestety nie do kupienia! Przeszukałam wszystkie księgarnie
internetowe i nic. Przejde sie jeszcze do antykwariatu. A może ktoś z Was ma
i chce odsprzedać?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Przyślę panu list i klucz IP: *.68.233.104.brutele.be 16.02.05, 17:50
      tez jej szukam od wielu lat, jak znajdziesz jakieś źródełko do podziel się
      wiadomością proszę :))
      • lipa55 Re: Przyślę panu list i klucz 16.02.05, 17:53
        sprawdzajcie na allegro, tam wszystko wypływa po jakimś czasie
        • jasia1976 Re: Przyślę panu list i klucz 16.02.05, 18:41
          Polecam tez dalsze losy bohaterow w powiesci pt. "Zycie nie jest romansem,
          ale..." oraz inne ksiazki M. Pruszkowskiej. Ja kupilam je w antykwariatach
          (czasami sie udaje) oraz na Allegro. No i mozna je spotkac w bibliotekach.
          Pozdrawiam
          • venus22 Re: Przyślę panu list i klucz 16.02.05, 19:03
            No to musze sie pochwalic ze ma te druga a moze i obie. Ale - bardzo
            przepraszam - nie do odstapienia..

Venus
          • pilulka Re: Przyślę panu list i klucz 16.02.05, 23:21
            Tak, tak, to sa dwie części: "Przysle panu list i klucz", "Życie nie jest
            romansem ale..." Obie są warte posiadania, tylko co tu zrobic jak nigdzie ich
            nie ma :((( Antykwariaty zaatakuje na pewno :)
    • ash3 Re: Przyślę panu list i klucz 16.02.05, 23:03
      Poniewaz tytuł i nazwisko autorki pojawiaja się co jakis czas na forum,
      chciałabym przeczytac te książke i od jakiegoś czasu rozgladam się za nia w
      bibliotece. Niestety, dotąd nie udało mi się jej pożyczyć. Mam nadzieję, że w
      końcu trafię..
      • Gość: Marianna Re: Przyślę panu list i klucz IP: 195.117.227.* 17.02.05, 08:57
        "Przyślę panu list i klucz" jest w bibliotekach (np. Nr 5 i Nr 7), druga część
        pewnie też.
        Na stronie www.biblioteka.waw.pl wystarczy kliknąć na "katalogi" i można szukać
        w poszczególnych bibliotekach śródmiejskich.
        Miłego szukania :)
        Pozdrawiam
        M.
        • scoutek Re: Przyślę panu list i klucz 17.02.05, 09:58
          bosze... czytalam to strasznie dawno, myslalam, ze juz nikt o tej ksiazce nie
          pamieta.... swietnie pamietam dwa fragmenty z tej ksiazki: codzienna walke o
          cukiernice i to, jak bohaterka wysiadla z pociagu i rozpaczala: Stefcia
          umarla!!!!
          jak fajnie, ze ktos to jeszcze kojarzy....
        • ash3 Re: Przyślę panu list i klucz 18.02.05, 09:24
          Dzieki za info. Sprawdzę, jestem zapisana do innych numerów...
    • chiara76 Re: Przyślę panu list i klucz 17.02.05, 10:08
      dano, ale pamiętam, że to jedna z pogodniejszych książek, jakie miałam okazję
      czytać. No i tej miłości do książek, którą chyba zna większość odwiedzających
      to forum:)
      • skrzacianka Re: Przyślę panu list i klucz 17.02.05, 13:06
        Jest to jedna z moich ulubionych książek i muszę się pochwalić że od lat stoi u
        mnie na półeczce :) niestety drugiej części nigdy mi się nie udało przeczytać
        jeśli ktoś z Was wie gdzie ją mozna pożyczyć w Krakowie to byłabym wdzięczna
        • Gość: jot6 Re: Przyślę panu list i klucz IP: *.chello.pl 17.02.05, 15:25
          pożyczyć nie mogę -mieszkam za daleko - ale cieszę się,że ktoś to jeszcze
          pamięta.Chciałabym również przypomnieć inne książki tej
          autorki,zwlaszcza "Piękne dni Aranjuezu" - po powstaniu warszawskim pobyt w
          obozie dla dipisów pod rządami Amerykanów, kontakty polsko-amerykańsko-
          wloskie,ratowanie polskiej dziewczynki uprowadzonej przez matkę Niemkę,piesek
          Ołóweczek i dużo dużo innych przygód.Także "Siedem babek,jeden dziadek" - o
          mieszkających w Sopocie tytułowych babkach,które miewaję różne przygody i
          problemy na wesoło.
          Dla młodzieży,razem z Zofią Krippendorf "Głowy nie od parady" - pierwsze
          problemy z dorastającą mlodzieżą, i "Kapitanówna do kwadratu", córka kapitana
          płynie na gapę by kogoś ratować.Naprawdę namawiam do lektury,trochę można się
          pośmiać,a śmiechu nigdy nie jest za wiele!
          • chiara76 Re: Przyślę panu list i klucz 17.02.05, 16:03
            ta córka kapitana popłynęła ratować siostrę, ale za Chiny sobie nie mogę
            przypomnieć ,jak się stało, że ta siostra jej się znalazła bodajże w Turcji? I
            ona chyba nie wiedziała o jej istnieniu, bardzo fajna książka to była.
          • pilulka Re: Przyślę panu list i klucz 17.02.05, 16:43
            Dzięki za inne tytuły tej autorki..miałam się o nie pytać..przecież ja to muszę
            przeczytać..natychmiast!!! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka