Gość: luego IP: *.bial.gazeta.pl 01.06.01, 15:59 niewazne, czy ze strachu, czy z zachwytu... wazne ze przez kilka godzin nie zmruzylo sie po niej oka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axamitka Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.punkt.pl 01.06.01, 17:28 "Kamienie na szaniec" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 03:01 znaczy... ...momenty niezłe były? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 141.20.6.* 02.06.01, 11:10 Kamasutra, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.ceu.hu 02.06.01, 13:43 Mary Poppins Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bendov Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 217.11.135.* 02.06.01, 21:40 witaj axamitko!!! "brudne czyny" "król szczurów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axamitka Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.punkt.pl 02.06.01, 23:20 "Król szczurów" też! ale po "Kamieniach na szaniec" przepłakałam całą noc. acha, z lat szczenięcych to jeszcze "Winnetou" dorzucam (najpierw czytałam pod kołdrą nocami, potem spać nie mogłam - i tak już zostało... - vide wątek "bezsenność" na forum wrocławskim:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.centrala.pbk.pl 04.06.01, 13:32 Smętarz dla zwierzaków S.King'a!!! Odpowiedz Link Zgłoś
triss Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! 05.06.01, 17:20 i "Cujo", tez Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 06.06.01, 09:28 Autor: Alessandro Baricco, tytuL: Ocean morze. Zupełnie niesamowita książka, na granicy snu i jawy, o marzeniach i zyciu. O poszukiwaniu sensu życia i o niezaspokojeniu. Trochę moralitet. Piekny język. Książka, do której sie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 62.148.86.* 26.11.01, 11:55 triss napisał(a): > i "Cujo", tez Kinga. "Misery" Kinga,nie dosc,ze spac po tym nie moglam, to jeszcze do dziziaj jest to jedyna ksiazka, ktorej drugi raz nie przeczytalam i nie przeczytam. A poza tym "Wladca Pierscieni" Tolkiena, w 2 dni i noce przeczytalam wszystkie 3 tomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.bf.uni.wroc.pl 06.06.01, 12:49 "Kolumbowie rocznik 20" Bratnego "Malowany Ptak" Kosińskiego (obrzydliwe i niesamowite) co dziwne "Wierna rzeka" Żeromskiego "Dzieci Arbatu" Rybakowa - niesamowita a z dobrych książek, które czytałam i po których dobrze się śpi, polecam "Don Camilla", cały cykl o weterynarzu:"Wszystkie stworzenia małe i duże" , "Weterynarz w zaprzęgu" i kilka innych (tytułów nie pamiętam), niektóre książki Chmielewskiej ("Całe zdanie nieboszczyka" np) zabawa niezła. A w ogóle to straszne, tyle człowiek czyta, a potem to wszystko wylatuje z głowy i nawet tytułów się dobrze nie pamięta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 10.17.64.* / *.trzebnica.net 26.07.01, 22:07 trylogia Tolkiena, chyba bylam za mala i z przerazenia wywolanego lektura nie mogalm nie tylko zasnac, ale balam sie sama przbywac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bachuu Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 193.227.223.* 18.08.01, 23:03 Gość portalu: Arwena napisał(a): > "Kolumbowie rocznik 20" Bratnego > "Malowany Ptak" Kosińskiego (obrzydliwe i niesamowite) > co dziwne "Wierna rzeka" Żeromskiego > "Dzieci Arbatu" Rybakowa - niesamowita > a z dobrych książek, które czytałam i po których dobrze się śpi, polecam "Don > Camilla", cały cykl o weterynarzu:"Wszystkie stworzenia małe i duże" , > "Weterynarz w zaprzęgu" i kilka innych (tytułów nie pamiętam), niektóre książki > > Chmielewskiej ("Całe zdanie nieboszczyka" np) zabawa niezła. > A w ogóle to straszne, tyle człowiek czyta, a potem to wszystko wylatuje z > głowy i nawet tytułów się dobrze nie pamięta... wszystko co napisalas + "idiote" dostojewskiego - w ogole caly dostojewski moge czytac bez konca i na okraglo a ostatnio "madame" libery a dziecinstwo - musierowicz, jak pierwszy raz czytalem "trzech panow w lodce nie liczac psa" J.K.Jerome to nie moglem spac bo mnie brzuch bolal ze smiechu i czytalem jeszcze raz poZdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol.ja Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 09:09 "Paula" Isabel Allende. Mialam dola przez caly czas czytania tej ksiazki, a po jej przeczytaniu nie spalam pol nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczu-strugi Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! 29.11.01, 10:04 Gość portalu: bachuu napisał(a): > Gość portalu: Arwena napisał(a): > > > "Kolumbowie rocznik 20" Bratnego > > "Malowany Ptak" Kosińskiego (obrzydliwe i niesamowite) > > co dziwne "Wierna rzeka" Żeromskiego > > "Dzieci Arbatu" Rybakowa - niesamowita > > a z dobrych książek, które czytałam i po których dobrze się śpi, polecam " > Don > > Camilla", cały cykl o weterynarzu:"Wszystkie stworzenia małe i duże" , > > "Weterynarz w zaprzęgu" i kilka innych (tytułów nie pamiętam), niektóre ks > iążki > > > > Chmielewskiej ("Całe zdanie nieboszczyka" np) zabawa niezła. > > A w ogóle to straszne, tyle człowiek czyta, a potem to wszystko wylatuje z > > > głowy i nawet tytułów się dobrze nie pamięta... > > > wszystko co napisalas + "idiote" dostojewskiego - w ogole caly dostojewski moge > > czytac bez konca i na okraglo > a ostatnio "madame" libery > a dziecinstwo - musierowicz, > > jak pierwszy raz czytalem "trzech panow w lodce nie liczac psa" J.K.Jerome to n > ie > moglem spac bo mnie brzuch bolal ze smiechu i czytalem jeszcze raz > poZdr Nieznosna lekkosc bytu, choc generalnie po kazdym Kunderze trudno zasnac, natomias Jerome K. Jerome uwielbiam - to chyba nasmiejszniejsze ksiazki na swiecie, choc panowie w rowerze nie sa juz tak zabawni jak w lodce. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.wardynski.com.pl 08.06.01, 14:25 Miałam 11 lat. Pamiętam tylko tytuł "Most do Therabiti". Książka była o przyjaźni między dwójką dzieci, z których jedno w bezsensowny sposób ginie. To było chyba moje pierwsze zetknięcie z taką bezsensowną, nie wynikającą z choroby, starości śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emet Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.opp4.zabrze.pl 11.06.01, 22:36 "biały kruk" a.stasiuk "weiser dawidek" p.heulle "drugie zabicie psa" m.hłasko "zamek" f.kafka "sklapy cynamonowe" b.schultz "ptasiek", "tato" w.wharton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.altkom.com.pl 19.07.01, 12:41 Do książek Whartona dodałabym koniecznie "Niezawinione śmierci" - oparta na faktach, zresztą jak większość jego prac. Ale tutaj zawarte są bardzo osobiste przeżycia związane ze stratą córki, zięcia i wnuków. Czyta się jednym tchem. Polecam! Gość portalu: emet napisał(a): > "biały kruk" a.stasiuk > "weiser dawidek" p.heulle > "drugie zabicie psa" m.hłasko > "zamek" f.kafka > "sklapy cynamonowe" b.schultz > "ptasiek", "tato" w.wharton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.FMD.WAU.NL 12.06.01, 17:13 "Pachnidlo" - P.Suskind. Zawsze bardzo lubilam czytac. W liceum i na studiach mialam tak duzo obowiazkowych lektur i nauki ze zupelnie zapomnialam co to znaczy nie moc sie oderwac od ksiazki. Pachnidlo spowodowalo, ze moja pasja powrocila - zycze nieprzespanej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 19:05 Wróbelek Elemelek do tej pory pamiętam jak "znalazł w polu kartofelek, nie za duży nie za mały do jedzenia doskonały"... a potem się poparzył biedaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalMal nie moglismy zasnac! IP: *.tnt9.new-york.ny.da.uu.net 13.06.01, 02:59 ... i w taki sposob ... 'przyjaźni między dwojka dzieci, w bezsensowny sposób ginie'...'A w ogóle to straszne, tyle człowiek czyta'...'na granicy snu' .. 'z lat szczenięcych'...' A w ogóle to straszne, tyle człowiek czyta, a potem to wszystko wylatuje z głowy'... AH, DZIECINSTWO... 'do tej pory pamiętam'.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chleb Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.men.waw.pl 13.06.01, 14:14 "Wykop" - Andriej Płatonow/Platonow wstrząs... Odpowiedz Link Zgłoś
michal-ahoj Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! 14.06.01, 00:06 Waiser Dawidek na pewno tak. Bardzo dużo kiedyś czytałem. Dla siebie. Potem jescze więcej - ale już tylko w związku z pracą, studiami. A potem nagle przeczytałem "Nieznośnąa lekkość bytu" Kundery (dawno temu ogromne wrażenie wywarło na mnie "Życie jest gdzie indziej"). I wrócił ten trans. Oczywiście nie chodzi mi tu o wymiar polityczny (tak to się kiedyś czytało takie książki z drugiego obiegu). Chodzi mi o to, że jak za dawnych dobrych lat całkiem się zatraciłem. Już nie wiedziałem czy to ja myślę, interpretuję, przeżywam czy to Kundera pisze. I na prawdę byłem każdym z bohaterów tej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luego Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac!- do michal IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 21:56 ale mnie ucieszyles... tak, Nieznosna lekkosc bytu nie pozwala zasnac! a znasz Niesmiertelnosc Kundery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lin Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac!- do michal IP: *.tele2.pl 14.07.01, 13:04 "Tatuaż Hipokratesa" Jacka Dembosza. Spróbujcie to znaleźć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blask Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 217.153.113.* 27.11.01, 18:07 Mysle dokladnie to samo."Nieznosna lekkosc bytu" to najwazniejsza ksiazka w moim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.uoks.uj.edu.pl 14.07.01, 23:10 Gość portalu: luego napisał(a): > niewazne, czy ze strachu, czy z zachwytu... wazne ze przez kilka godzin nie > zmruzylo sie po niej oka "Zbrodnia i kara" - nastepnego dnia byl sprawdzian z lektury:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.uia.ac.be 30.07.01, 19:57 Naprawde fantastyczne podejscie:) Ale ksiazke ktora nie pozwolila mi zasnac byl Archipelag GULag Aleksandra Solzenicyna. Czyta sie jednym tchem.Niesamowicie wciaga.Czytalem ja trzy dni i trzy noce.Ok 2200 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madamme Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 21:01 Przede wszystkim "Wilk stepowy" H. Hessego a potem: "Biblioteka kapitana Nemo" P. Enquista, "Pod mocnym Aniołem" Pilcha, "Zazdrość i medycyna" Choromańskiego... poza tym brak snu są w stanie z całą pewnością zapewnić wszystkie powieści szwedzkie ("Biblioteka ..."Enquista na czele). Gorąco polecam . Mroczne, zimne, groźne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 195.116.167.* 07.10.01, 19:26 O! O! "Zazdrośc i medycyna"! Ktoś wie kto to jest Choromański! O! O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stgarp Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.*.*.* 26.11.01, 15:40 Zgadzam się - Wilk Stepowy jest kapitalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 194.78.136.* 01.08.01, 14:13 Ogniem i Mieczem ;-)). Poszlam spac dopiero, kitedy ja skonczylam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.office.ih.pl 01.08.01, 17:26 "Kamień na kamieniu" Myśliwskiego "Obłęd" Krzysztonia "Pięć lat kacetu" Grzesiuka "Heban" Kapuścińskiego "Rzeźnia nr 5" Vonneguta i wiele, wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashya Pięć lat kacetu i inna literatura lagrowo-łagrowa oraz... IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 18:05 Pięć lat kacetu to jedna z pierwszych kiążek o obozach jakie przeczytałam-potem były np. "Dymy nad Birkenau", "Żywe numery". Potem wojna sensu stricte -"Na zachodzie bez zmian", "W księżycową jasną noc" i "Szrapnel", "Rzeźnia numer pięć","Kamienie na szaniec", "Dzieci Warszawy"(przeczytana w dzieciństwie).Z przerażających książek- "Głód" Hamsuna, "Zbrodnia i kara","My dzieci z dworca Zoo"(czytałam pod kołdra w czwartej klasie poddstawówki), "Mechaniczna pomarańcza". Szczypta historii z wątkiem sensacyjno-romansowym czyli "Tysiąc drzewek pomarańczowych".Dodatkowo-"Sto lat samotności","Gra w klasy", "Władca pierścieni".A kiedy byłam młodsza-"Ania z Zielonego Wzgórza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Pięć lat kacetu i inna literatura lagrowo-łagrowa oraz... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 01:46 Dziękuję Ashya za wymienienie tych książek. Ja już nie muszę tego robić:)Wiesz, jednak moje nie-mogłam-zasnąć mialo różne odcienie przy róznych książkach. Pamiętam "Sto lat samotności", myslałam tylko: proszę, książko, bądź jeszcze, trwaj.. Ale nie wróciłabym do większości z tych wymienionych przez Ciebie. Oprócz jednej. Wracam do niej zawsze... "Ania z Zielonego Wzgórza", a właściwie cała seria jest tym po czym nie mogę zasnąć i jestem szczęśliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumianek Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 192.168.0.* / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 09:38 z dzieciństwa ''Chlopcy z placu broni" , strasznie płakałam gdy Nemeczek(tak się chyba nazywał ?)umierał. I jeszcze pod kołdrą Medaliony Z. Nałkowskiej. Byłam wtedy jeszcze dość mała i pierwszy raz dotarło do mnie jak okrutni mogą być ludzie ... a teraz od lat moją ulubiną ksiązka są "Wyspy bezludne" W. Łysiaka (wstęp fenomenalny) czy ktoś tez jest fanem tej ksiązki .Namówiłam paru znajomych na przeczytanie jej i nie zrobila na nich wielkiego wrażenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 153.19.107.* 27.12.01, 14:45 Gość portalu: rumianek napisał(a): > a teraz od lat moją ulubiną ksiązka są "Wyspy bezludne" W. Łysiaka (wstęp > fenomenalny) czy ktoś tez jest fanem tej ksiązki .Namówiłam paru znajomych na > przeczytanie jej i nie zrobila na nich wielkiego wrażenia.. Widocznie masz za znajomych kretynów i knuroskurych przygłupów Kwiatuszku. Wiesz teraz, że nie rzuca się pereł między wieprze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 217.11.133.* 03.08.01, 10:12 "szklany klosz" Sylwii Plath - juz pozniej nigdy zadna ksiazka nie zrobila na mnie takiego wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.opinion.com.pl 26.11.01, 15:03 Zgadza się, Szklany klosz nie daje zasnąć. Nie tylko czytałam tę ksiązkę ale też pisałam pisałam pracę magisterską w oparciu o nią, plus większość wierszy Sylvii Plath. Nie tylko nie mogłam spać ale stany lekko depresyjne udzieliły mi się na czas pisania pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muleta Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 195.117.174.* 03.08.01, 12:40 "Delta Wenus" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wave Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.port.gdansk.tpnet.pl 16.11.01, 09:38 Zdecydowanie "Malowany ptak" Kosińskiego. Ktoś juz tutaj napisał:ohydna i fascynujaca. Dodam jeszcze: przerażająca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xerxes Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 10:03 M.Gorki/chyba/:"Na dnie".Było wtedy ze mnie pacholę,ale do dzis nie przeczytałem bardziej wstrzasającego opisu głodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.unregistered.formus.pl 11.08.01, 13:32 Dzienniki Bridget Jones, Nie spodziewalem sie takiej chaly, dziewczyny, mam nadzieje ze sie z nia nie identyfikujecie? A moze prezentuje tylko meski punkt widzenia?. Poz Tolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 12.08.01, 15:47 Balam sie -stad i niespanie ,po przeczytaniu "Lsnienia " S.Kinga .Moze dlatego ,ze znalam takie leki ...niespodziewanie powrocily w tamtej atmosferze :-(. A kiedys ? Jak bylam dziewczynka "Mala ksiezniczka " zabrala mi sen ,zostawiajac czas na marzenia. pozdrawiam wszystkich czytajacych nocami :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalii Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 09:25 ''TO'' i ''4 po polnocy'' - opowiadanie ''Langoliery'' Stephena Kinga - umieralam z przerazenia ''Glod'' G. Mastertona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.chello.pl 29.11.01, 00:27 Ja nie mogłam spać ile razy nieopatrznie otwierałam którąś książkę Strugackich z cyklu o Wędrowcach. najpierw nie mogłam jej odłożyć, a potem do rana trzęsłam się ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.alsv1.occa.home.com 29.08.01, 00:55 Ksiazeczka czekowa mojego meza. Kiedy zobaczylam, ze jest na niej tylko 1100 dolarow, a samych rachunkow do zaplacenia bylo cos ponad trzy tysiace - to juz do rana obgryzalam paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PMW -kob Po Ja, bezgłowy przez 3 noce nie mogłam spać IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 20:09 3 dni i 4 noce nie spałam po przeczytaniu książki Ja, bezgłowy. Próba języka flux na stronach www.flux.zam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
teethlessmare Kolejne niewymienione 05.09.01, 12:41 Kolejna lista wg wieku: Zabić Drozda - Harper Lee Zły - Tyrmand Nastepny do Raju - Hłasko *.* - Kundera Daniel Martin - Fowles Pianista - Szpilman pozdr Bezzebny Odpowiedz Link Zgłoś
acepl Re: I dalsze... 05.09.01, 15:05 Clancy "Czas patriotów", (w ogóle polecam cykl z Ryanem w roli gł.) Koontz "Opiekunowie", Herbert - bezapelacyjnie cały cykl "Diuna" :), Ballard - "Imperium słońca" (polecam również film), wstrząsająca Clavell - "Tai-Pan" cykl "Świat dysku" Terry Pratchett''a (ze śmiechu) "Ja, Klaudiusz", "Klaudiusz i Messalina","Belizariusz" - autora nie pomnę... a w dzieciństwie - seria o przygodach Tomka pióra Szklarskiego, "Tajemnicza wyspa" Verne''a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawe nie zepominajcie IP: 213.76.92.* 06.09.01, 16:16 A co z "Buszującym w zbożu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: I dalsze... IP: *.zigzag.pl 26.11.01, 10:27 Klaudiusza i Belizariusza napisał Robert Graves - Również jego - Mity Greckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toska Re: I dalsze... IP: 193.59.130.* 26.11.01, 14:54 "Ja, Klaudiusz" - autor - Robert Graves, własnie to przeczytałam, biorę sie do "Klaudiusza i Messaliny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sailor Re: I dalsze... IP: 212.182.17.* 27.11.01, 08:49 Jeśli nie mogłeś zasnąć po "Opiekunach" Koonza to gorąco polecam "Grom" - Koonz wzniósł się na wyżyny, których już później nie osiągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: I dalsze... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 10:17 Nieprawda, a "Złe miejsce" i "Odwieczny wróg" Koontza? Są NAPRAWDĘ DOBRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: I dalsze... IP: *.kulnet.kuleuven.ac.be 05.12.01, 15:54 Gość portalu: Kalina napisał(a): > Nieprawda, a "Złe miejsce" i "Odwieczny wróg" Koontza? Są NAPRAWDĘ DOBRE. Tak, tak, nie moglam spac po przeczytaniu ZLEGO MIEJSCA, ale ze zlosci, ze stracilam czas na cos tak lipnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kay Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.brzezno.gda.pl 07.10.01, 19:09 Jest takie opowiadanie Kundery "Ja, smutny Bóg". Przejmujące do bólu. A poza tym "Głos naszego cienia" i "Na pastwę aniołów Carrolla, "Pani Wyrocznia" M. Atwood, "Modlitwa za Owena", "Regulamin tłoczni win" i "Jednoroczna wdowa" J. Irvinga, "Dom duchów" I.Allende, "Miłość w czasach zarazy" Marqueza, "Mag" Fowlesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.co.ae.katowice.pl 13.11.01, 13:56 Pierwszą książką, po przeczytamiu której nie mogłam zasnąć przez pół nocy było "Dziesięciu murzynków" Agathy Christie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuine Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: 10.10.2.* 14.11.01, 15:05 "Pies Baskerville'ow", czyli moje pierwsze spotkanie z Sherlockiem Holmesem... Mialam wtedy chyba 10 lat i przez tydzien unikalam wedrowania po nocy nawet do lazienki, bo mialam wrazenie, ze po pietach depcze mi ogromny czarny pies z plonacymi slepami! Potem, nieco mniej, bo zdazylam w miedzyczasie dorosnac, przerazilo mnie "To" i "Cmetarz zwierzat" Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: ksiazka, po przeczytaniu ktorej nie moglismy zasnac! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 15:48 Kosiński: "malowany ptak" i "randka w ciemno"... Opisy były obrzydliwe ale przeczytałam obydwie jednym tchem...i miałam całą noc na przemyślenia, hehe Odpowiedz Link Zgłoś