niveletka Re: zabawa 21.08.05, 21:17 "Wykryto spisek przeciwko Republice" Ryszard Kapuściński"Wojna futbolowa" Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: zabawa 21.08.05, 21:40 Problemy te znalazły szerokie odzwierciedlenie również w filmach. Film Japoński -Stanisław Janicki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia1 Re: zabawa 21.08.05, 22:37 Nie unoś kości prawego pośladka. Gita Iyengar "Joga dla kobiet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Silent Man Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:53 Jest oczywiste, że w okresie warunkowym "Jeśli Oslo jest stolicą Norwegii, to Juliusz Cezar został zamordowany przez spiskowców" fakt, iż Oslo jest obecnie stolicą Norwegii, nie uzasadnia o 2000 lat wcześniejszego faktu, że Cezar został zamordowany przez spiskowców. Eugeniusz Grodziński, "Filozoficzne podstawy logiki wielowartościowej" Warszawa 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: zabawa 21.08.05, 23:51 Ale znaszym Portosem Jepanczynem po zaprzeszłorocznej awanturze w pociągu z powodu bonończyka zerwałem raz na zawsze. Fiodor Dostojewski-"Idiota" Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: zabawa 22.08.05, 02:26 'Wielkie i stosowne rozwiązanie podbiło jego serce: wyjechać (to tak, jakby trochę umrzeć)' Boris Vian/Bajka na użytek osób w średnim wieku (z 'Pociąg do opowiastek') nie no fantastycznie,ze trafilo sie zdanie z mojego ulubionego opowiadania :D (a ksiazki Viana leza na biurku, bo na dluzsze formy chwilowo nie mam czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Re: zabawa 22.09.05, 00:26 Like most science-fiction writers, Trout knew almost nothing about science, was "bored stiff by technical details." Kurt Vonnegut-"Breakfast of champions" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaJ Re: zabawa IP: *.devs.futuro.pl 31.10.05, 20:53 Nie, nie mógł więcej ryzykować. Alex Kava - "Dotyk zła" Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: zabawa 31.10.05, 20:57 "Stwierdzenie, że Elvis Presley żyje, może być anachronizmem i fałszem, ale w 1963 roku było prawdziwe, co łatwo dałoby się dowieść." Francis Wheen - "Jak brednie podbiły świat" Odpowiedz Link Zgłoś
ronner Re: zabawa 06.02.06, 00:28 troche glupia sprawa, bo najblizej mnie lezy "Brudna historia o Hawanie" Pedra Juana Gutierreza (skadinad bardzo dobra powiesc). A tam na 123 stronie 5 zdanie brzmi tak... "Kiedy w nia wchodze i oboje toniemy w naszej wymieszanej i wspólnej już wilgoci, Luisa zaczyna swoje opiweści i mówi: Ach jak ja lubię takie twarde kutasy!" Na prawde - tak wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: zabawa 06.02.06, 00:44 Although there may be some merit in refusing to see 'delinquency' as the sole responsibility of working-class youth, the problem is in the way that these films assume a representative status for their well-to-do youngsters and so remove the significance of social and economic divisions in their identification of youth as a grouping. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
awo_omama Re: zabawa 06.02.06, 18:06 Mam pod ręką 2 książki (pracę piszę): Często nie miała pieniędzy. K.Vonnegut, "Wampetery, foma i granfalony" i Zakładam, że są to niemal nic nie ważące slowa niepokonanego dyskutanta raczej niż żarliwego obrońcy - dyskutanta, który zdaje sobie sprawę ze swych umiejętności prowadzenia polemiki i gotów jest znowu zrobić głupców z oponentów, wiedząc, że potem nikt nie będzie szczególnie urażony. K. Vonnegut, "Niedziela Palmowa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaśka Re: zabawa IP: *.dw / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:08 "Walczy jednak, usiłuje się bronić, usiłuje utrzymać się na powierzchni, zdobywa się na wysiłek, płynie" "Nędznicy T1" Wiktor Hugo Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: zabawa 10.02.06, 22:44 "Babską kuciapę!":)) - "Kompleks Portnoya" P.Roth. Odpowiedz Link Zgłoś
pralka09 Re: zabawa 08.03.06, 18:44 The structure of Rb3C60 is face centered cubic (see Problem 1.5. Solid State Physics, Problems and Solutions Laszlo Mihaly i coo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violent_green Re: zabawa IP: *.siec.tumid / 80.48.178.* 08.03.06, 20:42 "The crusading king Richard the Lionheart was no less pious because of his sexual preferences." An Intimate History of Humanity, Theodore Zeldin Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: zabawa 08.03.06, 21:33 "Z czasem odpowiedzialność osobą została zastąpiona odpowiedzialnością majątkiem dłużnika, ale utrzymywała się jeszcze w niektórych prawach subsydiarnie, gdy dłużnik nie miał majątku, a nikt z krewnych nie zapłacił długu." Katarzyna Sójka - Zielińska "Historia prawa" Wyd. Prawnicze PWN Warszawa 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: zabawa 09.03.06, 00:19 Stamtąd będę chyba mógł wyjść i wykorzystać ukształtowanie terenu na cmentarzu, żeby zgubić każdego prześladowce*. haha, zamiast - prześladowcę, akurat w piątym zdaniu na str. 123 zrobili literówę ku naszej uciesze! Abe Kobo, Schadzka. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: zabawa 10.03.06, 00:40 "A nie masz ochoty na test, bo wolisz łudzić się nadzieją" Vedrana Rudan - "Ucho, gardło, noż" Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: zabawa 10.03.06, 00:49 That is, the detailed variance calculations differ across the three approaches". Odpowiedz Link Zgłoś
aldonka77 Re: zabawa 10.03.06, 09:58 "Integralność była wartością, którą należało honorować, natomiast atak na integralność narodu stanowił atak na jego honor, a tego nie można było tolerować" Rushdie - Salimar Klaun Odpowiedz Link Zgłoś
arwen.a Re: zabawa 10.03.06, 10:21 -Chodzi mi o to, że ie chciałem iść do doktora Booki gsa ani nie chciałem kłopotać jego lordowskiej mości. wersja bez literek "n". Annie jeszcze nie zdążyła wstawić :-) S. King "Misery" Odpowiedz Link Zgłoś
khj Re: zabawa 10.03.06, 10:40 Kliknij przycisk zakończono. Norton SystemWorks 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka20z Re: zabawa 11.03.06, 11:46 Gdybysmy mogli razem z czytelnikiem uwaźnie obejrzećpo kolei przeróźne ślady zniszczenia, wyciśnięte na starym kościele, zobaczylibyśmy, o ile mniejszy jest w nich udziałczasu, o ile większy i dotkliwszy udział ludzi, nade wszystko zaś ludzi sztuki. Wiktor Hugo "Katedra Marii Panny w Paryźu" Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: zabawa 11.03.06, 20:44 "Ktoś kładzie mi rękę na ramieniu i natychmiast ją stamtąd zabiera..." książka, z której pochodzi ten cytat jest zawsze ze mną, obok mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
danab71 Re: zabawa 11.03.06, 20:45 W jego dłoniach Marthe Blau wydawnictow A. Kuryłowicz Albatros, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: zabawa IP: 62.3.165.* 11.03.06, 21:29 "Siostry w szpitalu opowiadały, że..." Krystyna Nepomucka "Małżeństwo niedoskonałe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 00:24 "zmaksymalizuj okno perspektive. Wybierz opcję Lasso Selection Region (odręczny obszar wyboru) z menu przyciskowego." "3ds max 5. projekty i rozwiązania"...jednym słowem grafika 3d :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: zabawa IP: *.man.rsk.pl 29.05.06, 16:29 "Każdy musiał podjąć decyzję". "Krzyk Czarnobyla" - Swietlana Aleksijewicz Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: zabawa 29.05.06, 19:22 "Wsłuchiwał się pilnie w stawianą przez Alana diagnozę, a potem co do joty wypełniał jego zalecenia" Will Self- "To i tamto" Odpowiedz Link Zgłoś