lirio07 01.05.13, 11:56 Chciałabym wydać książkę, ale niestety nie mam na to pieniędzy. Czy ktoś może wie jakie wydawnictwo byłoby dla mnie najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Wydać książkę 02.05.13, 20:45 Najlepsze będzie to, które wydaje książki z rodzaju takich, jaką napisałaś. Jeśli to romans - to raczej nie ślij do publikujących fantastykę itp. Sprawdź, kto wydaje taką tematykę i tam próbuj. Od razu wybierz kilka, bo rzadko zdarza się podpisać umowę z pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
scribere Re: Wydać książkę 05.12.13, 07:56 tak, podaj tematykę, a coś znajdziemy. jeśli to książka dla dzieci - Czarna Owieczka może być też Fabryka Słów pamiętaj tylko, że są wydawnictwa ,które publikują własnym kosztem, jeżeli uznają tekst za wartościowy. trochę to trwa, ale warto. na wydawnictwa, w których trzeba coś współfinansować zwracaj szczególną uwagę, bo możesz stracić pieniądze i wiarę w ludzi. nie znaczy to, że nie ma porządnych wydawnictw tego typu, ale zawsze szukaj dodatkowej opinii Odpowiedz Link Zgłoś
donetta Re: Wydać książkę 05.12.13, 11:44 zona_mi napisała: > Od razu wybierz kilka, bo rzadko zdarza się podpisać umowę z pierwszym. Kilka? Radziłabym napisać do kilkudziesięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Wydać książkę 07.12.13, 18:55 Tak, to zwykle najbardziej rozsądne. Ale bywa różnie - ja wysłałam pierwszą książkę do kilkunastu i wybrałam spośród trzech, które zareagowały pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wydacksiazke Re: Wydać książkę 27.09.14, 17:56 Książkę można także wydać samodzielnie. Wszystkich zainteresowanych self-publishingiem, czyli możliwością samodzielnego wydania własnych prac, zapraszamy do sprawdzenia naszego portalu www.wydacksiazke.pl. Przetestuj system, w którym możesz samodzielnie zaprojektować i opublikować własną książkę. Pozdrawiamy, WydacKsiazke.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Jasne, jasne. 29.09.14, 15:34 Wszystkich zainteresowanych wydaniem własnych pieniędzy na to, by ich książkę opublikowano z kiepską redakcją (lub w ogóle bez niej) i wydrukowano w szalonym nakładzie 300 egzemplarzy, które autor sam sobie może sprzedać, bo nikt inny nie zajmie się dystrybucją, zapraszamy do sprawienia, że drukarze z WydacKsiazke.pl zarobią trochę pieniędzy i... już. Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Re: Jasne, jasne. 29.09.14, 21:45 Dzięki za wyręczenie mnie :) Twój komentarz jest tak trafny, że zostawimy i tamten post, żeby każdy mógł sobie przeczytać, jak bardzo trzeba być naiwnym albo zdesperowanym, aby wydać w czymś takim :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliagulcz-pisarka Re: Wydać książkę 18.10.17, 20:31 Tylko nie Poligraf!!! To po prostu makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
e-w-e-l-i-n-a-a-a Re: Wydać książkę 02.12.17, 20:47 Teraz można wydać samemu książkę, z tym że oczywiście wiązać się to będzie ze znacznymi kosztami. Może warto pomyśleć o tym, by publikować tworzone treści w internecie? Ta opcja jest niemal za darmo, a i o zainteresowanego czytelnika czytelnika też chyba nieco łatwiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczorajsza_Róża Re: Wydać książkę IP: *.dynamic-zab-04.vectranet.pl 07.12.17, 22:43 Witam :) zapraszam do mojej książki ;) myślę, że nie pożałujecie :) Miłej nocki życzę :) c8zv8l.webwavecms.com/ Odpowiedz Link Zgłoś