Dodaj do ulubionych

Wydać książkę

01.05.13, 11:56
Chciałabym wydać książkę, ale niestety nie mam na to pieniędzy. Czy ktoś może wie jakie wydawnictwo byłoby dla mnie najlepsze?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Wydać książkę 02.05.13, 20:45
      Najlepsze będzie to, które wydaje książki z rodzaju takich, jaką napisałaś.
      Jeśli to romans - to raczej nie ślij do publikujących fantastykę itp.
      Sprawdź, kto wydaje taką tematykę i tam próbuj.
      Od razu wybierz kilka, bo rzadko zdarza się podpisać umowę z pierwszym.
      • scribere Re: Wydać książkę 05.12.13, 07:56
        tak, podaj tematykę, a coś znajdziemy.
        jeśli to książka dla dzieci - Czarna Owieczka
        może być też Fabryka Słów
        pamiętaj tylko, że są wydawnictwa ,które publikują własnym kosztem, jeżeli uznają tekst za wartościowy. trochę to trwa, ale warto.
        na wydawnictwa, w których trzeba coś współfinansować zwracaj szczególną uwagę, bo możesz stracić pieniądze i wiarę w ludzi. nie znaczy to, że nie ma porządnych wydawnictw tego typu, ale zawsze szukaj dodatkowej opinii
      • donetta Re: Wydać książkę 05.12.13, 11:44
        zona_mi napisała:

> Od razu wybierz kilka, bo rzadko zdarza się podpisać umowę z pierwszym.

Kilka? Radziłabym napisać do kilkudziesięciu.
        • zona_mi Re: Wydać książkę 07.12.13, 18:55
          Tak, to zwykle najbardziej rozsądne.
          Ale bywa różnie - ja wysłałam pierwszą książkę do kilkunastu i wybrałam spośród trzech, które zareagowały pozytywnie.
    • wydacksiazke Re: Wydać książkę 27.09.14, 17:56
      Książkę można także wydać samodzielnie. Wszystkich zainteresowanych self-publishingiem, czyli możliwością samodzielnego wydania własnych prac, zapraszamy do sprawdzenia naszego portalu www.wydacksiazke.pl. Przetestuj system, w którym możesz samodzielnie zaprojektować i opublikować własną książkę.
      Pozdrawiamy, WydacKsiazke.pl
      • zona_mi Jasne, jasne. 29.09.14, 15:34
        Wszystkich zainteresowanych wydaniem własnych pieniędzy na to, by ich książkę opublikowano z kiepską redakcją (lub w ogóle bez niej) i wydrukowano w szalonym nakładzie 300 egzemplarzy, które autor sam sobie może sprzedać, bo nikt inny nie zajmie się dystrybucją, zapraszamy do sprawienia, że drukarze z WydacKsiazke.pl zarobią trochę pieniędzy i... już.
        • skajstop Re: Jasne, jasne. 29.09.14, 21:45
          Dzięki za wyręczenie mnie :)
          Twój komentarz jest tak trafny, że zostawimy i tamten post, żeby każdy mógł sobie przeczytać, jak bardzo trzeba być naiwnym albo zdesperowanym, aby wydać w czymś takim :)
    • juliagulcz-pisarka Re: Wydać książkę 18.10.17, 20:31
      Tylko nie Poligraf!!! To po prostu makabra.
    • e-w-e-l-i-n-a-a-a Re: Wydać książkę 02.12.17, 20:47
      Teraz można wydać samemu książkę, z tym że oczywiście wiązać się to będzie ze znacznymi kosztami. Może warto pomyśleć o tym, by publikować tworzone treści w internecie? Ta opcja jest niemal za darmo, a i o zainteresowanego czytelnika czytelnika też chyba nieco łatwiej ;)
      • Gość: Wczorajsza_Róża Re: Wydać książkę IP: *.dynamic-zab-04.vectranet.pl 07.12.17, 22:43
        Witam :) zapraszam do mojej książki ;) myślę, że nie pożałujecie :) Miłej nocki życzę :) c8zv8l.webwavecms.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka