eta 17.06.05, 12:36 kupiłem książki w antykwariacie i strasznie czuć je papierochami. Czy ktoś wie jak je odpachnić. na razie wierzę przy wentylatorze, ale efekty są sław\be Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siedemgrzechow Re: brzydki zapach książki IP: *.net-serwis.pl 17.06.05, 20:01 kup pachnacy papier, najlepiej lawenda albo pachnacy groszek zabija wszelkie smrody. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: brzydki zapach książki 17.06.05, 20:13 Gość portalu: siedemgrzechow napisał(a): > kup pachnacy papier, najlepiej lawenda albo pachnacy groszek zabija wszelkie > smrody. chodzi o toaletowy ?(też mam ten problem) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: brzydki zapach książki 17.06.05, 21:55 Chyba nie chodzi o toaletowy. Raczej o ten do wykładania półek. W Polsce nie jest super popularny, trudno go raczej dostać, a jak już jest, to bywa dość drogi, po kilka - kilkanaście złotych za arkusz. Bo jest sprowadzany. A zapachy bywają piękne - magnolia, jaśmin, lawenda. Bywają (rzadko) w kwiaciarniach, w takich sklepach z prezentami, widziałam też w sklepie ze świecami. Wyglądają podobnie do papierów ozdobnych stosowanych do pakowania, ale mają dodatkowo ten zapach... Widziałam pakowane nie w rulony, ale złożone, najczęściej do formatu przeciętnego zeszytu. W paczuszce bywa 1-3 arkusze, rozłożone miewają najczęściej format dużego bloku rysunkowego. Ale czy papier zabijebrzydki zapach książki? Czy trzeba nim obłożyćksiążkę, czy teżwyłożyć półki, gdzie książki stoją? Nie da się ukryć, że pierwsza wersja byłaby bardzo kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedemgrzechow Re: brzydki zapach książki IP: *.net-serwis.pl 18.06.05, 12:40 czasem mozna trafic w galeriach (takich typu "prezentowego":)) ten papier, wystarczy pociac na kawalki i wlozyc kilka tych kawalkow miedzy strony. fakt, ze ceny tych papierow sa dosc wysokie, alternatywa to wunderbaum zapakowany w papierowa torebke (wsadzony miedzy strony). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: brzydki zapach książki 18.06.05, 12:45 fajny patent tak sie ostatnio zastanawialem w Czulym barbarzyncy, ze skoro tam mozna palic, a wentylacja jest srednia, to przeciez te ksiazki bardzo szybko przesiakaja dymem z papierosow a co to za frajde kupic nowa ksiazke, ktora smierdzi? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: brzydki zapach książki 18.06.05, 12:50 tak na bazie powyzszej propozycji wymyslilem wlozenie do ksiazki probki jakichs perfum, co to sa w miesiecznikach typu ELLE albo tych papierkow do testowania w perfumeriach zawsze cos :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady J. Re: brzydki zapach książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:04 katalogi kosmetyków np. A. lub O. [kryptoreklama ;)] -> wydrzeć stroniczkę z próbką i między kartki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdanka Re: brzydki zapach książki IP: *.4web.pl 18.06.05, 14:08 Sposób wypróbowany niejednokrotnie na smrodach zakupionych w antykwariacie "U Dziadów" Swoja droga pozdrawiam stąd Dziadów i zyczę im, zeby wreszcie przestali ćmić faje, bo oszaleć mozna, jak się potem ksiązki od nich regeneruje. Przez 7 dni tygodnia- codziennie, wystawia się na kilka godzin egzeplarz na powietrze , najlepiej jeśli jest wietrznie --------> problem z tym, że ktoś musi pilnować, czy nie pada, więc dobrze wykorzystać jakiegoś emeryta w rodzinie:)) W nocy nie wystawiamy, bo rosa się zbierze:) Po siedmiu dniach wietrzenia wkładamy w ksiązkę choinkę zapachową do samochodu - najlepiej waniliową - zabija kazdy zapach. I tak a tydzien ją tm trzymamy i juz:) Choinki zresztą w ogóle są wspaniałym wynalazkiem , do tego tańszym od papieru:) No inna sprawa, że ja jeszcze musiałam domowników nauczyc, ze palą na balkonie... Odpowiedz Link Zgłoś