Gość: madzia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 31.08.05, 13:39 podobno on swietnie pisze i mozna sienaprawde bac ich..! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 31.08.05, 13:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28849 ja Ci polecę forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 31.08.05, 14:25 Ostatnio nabyta książka p. Kinga, ale jeszcze nieprzeczytana - zapowiada się nieźle: "Regulatorzy", wyd. Albatros, seria PI. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 02.09.05, 14:38 Chiara, dzieki za link do tego forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 03.09.05, 12:21 proszę bardzo;)) Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 31.08.05, 17:05 mi sie prawie wszystkie ksiazki kinga podobaja, przeczytaj sobie na poczatek Cujo moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! IP: *.autocom.pl 31.08.05, 19:49 Mnie, miałem wtedy może 15 lat, długo siedziało w głowie "Miasteczko Salem" i przebiajnie wampirów osinowym kołkiem...brrrr... Wyobraziłem sobie nawet, że w jednym domu w okolicy, działy się podobne rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorymunda Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 01.09.05, 12:15 Kiedy czytałam "Miasteczko Salem", musiałam sobie wmawiać, że wampiry nie istnieją. Jednak bardziej podobało mi się "Lśnienie". Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 01.09.05, 14:11 Gość portalu: madzia napisał(a): > podobno on swietnie pisze i mozna sienaprawde bac ich..! Polecam czytanie normalnych książek a nie filmowych półproduktów . Zresztą nie rozumiem jak można się bać przy czytaniu książki . Próbowałem i wszelkie : "nagle" "potworny" "przerazający" "wtem" jakoś mnie nie ruszają . Zacznij od E.A.Poe a King wyda Ci się kaszaniarzem . Gwarantuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shore Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! IP: 57.66.193.* 01.09.05, 14:39 Przeczytaj Alana a zaśniesz...bo to nie ta epoka Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 01.09.05, 14:56 Lśnienie, Smetarz dla zwierzat, Miasteczko Salem. Najlepsze moim zdaniem jego ksiązki, a z nowszych Worek kości Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 01.09.05, 15:24 Dla mnie największy horror to był "Pinokio". Odkąd go przeczytałam w wieku 8 lat, żaden King mi niestraszny. Oczywiście w wersji książkowej. Podobał mi się "Sklepik z marzeniami" i "Carrie", ale innych nie znam (wszystko przede mną). Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 01.09.05, 20:07 "Misery"! Świetny horror bo prawdziwy! Nie straszne wampiry, skoro prawdziwy horror jest w nas. "Smętarz dla zwierzaków"; "Lśnienie"; "Carrie"; "Miasteczko Salem". W ogóle wcześniejsze Kingi są zdecydowanie lepsze od tych napisanych w ostatnich latach, przeważnie przegadanych i o fabule komiksowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 02.09.05, 12:42 zgadazam się. Najlepsze sa jego wcześniejsze książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sn0opcia Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.09.05, 13:50 Polecam Ci "TO", bo długie i straszne. Kiedyś zekranizowane - ale jak większość filmów na podstawie książek Kinga niezbyt udanie. Opowiada o miasteczku, w którym pojawiło się To - całe zło jakie tylko można sobie wyobrazić, pojawiające się przeważnie pod postacią klauna... Miłego czytania, szkoda że już mam to za sobą, choć książka owinięta w gazetę leży na dnie szafy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 02.09.05, 14:45 polecam "Smentarz dla zwiezat", mysle ze mozna sie bac:-) "Misery", "Lowca snow" - film nie oddaje wg mnie atmosfery ksiazki, "Desperacja", "Bezsennosc" polecam tez opowiadania "Czery pory roku"(m.in "Skazani na Shawshank" i "Zdolny uczen") oraz "Wielki marsz" wydany pod nazwiskiem Richard BAchman Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_rosomak Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 03.09.05, 09:03 Za Kingiem w stylu transylvanian vampirella za bardzo nie przepadam, choć talentu do siania grozy nie da mu się odmówić. Polecam "Wielki marsz" napisany przez Kinga jeszcze pod pseudonimem Bachman Richard - żadnych osinowych, czy osistarych kołków nie uświadczysz, a książka jest naprawdę wciągająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kromeczka Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! IP: *.broker.com.pl 27.09.05, 20:42 Polecam "Lśnienie", "Dolores Claiborne" -- Zapraszam na forum książki Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch HORRORY S.KINGA! 28.09.05, 12:37 Zaczij od Zielonej mili, choć nie jest to klasyczny horror, ale aurę niesamowitości ma. Potem Carrie, robi wrażenie! Jeśli lubisz mocne horrory, to weź oczywiście Lśnienie, Miasteczko Salem, Smętarz dla zwierząt, To; jeśli wolisz książki upiorne, ale bez duchów i wampirów to oczywiście Cujo, Chudszy. Powieść psychologiczna, gdzie to, co najważniejsze dzieje się w duszy bohatera to Zdolny uczeń, Wielki marsz, Skazani na Shawshank. Są też książki Kinga o "złośliwości przedmiotów martwych" czyli Christine, Buick 68, Miłej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! IP: *.ciech.waw.pl 27.10.05, 12:53 Najstraszniejsze są zdecydowanie :Lśnienie, To ,Smentarz dla Zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
borrek Re: POLECCIE MI JAKIES HORRORY S.KINGA! 27.10.05, 13:16 forum.gazeta.pl/i/16/forum/szpilka.gif Odpowiedz Link Zgłoś