Dodaj do ulubionych

BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS!!!

IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 10:42
no.....
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 11:13
      Mistrz i Małgorzata
      takie niebanalne przedstawienie komunizmu, ze aż bulwersujące!
      • ben-oni Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 14:06
        No jeśli tak prosto zrozumiałaś "Mistrza ..." to gratuluję . Komunizm ? A
        wyobraź sobie Wolanda w Nowym Yorku ! To byłby cyrk ! To książka o ludziach , a
        nie o ustroju .
        A co do bulwersujących książek - zależy co kogo bulwersuje . Poczytaj
        sobie "Damski gang" Sulivana ( Boris Vian ) .
        • Gość: Deedlet Ablanarow BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ? IP: *.petrus.com.pl 01.09.05, 14:13
          Cóż... książki niebanalne i bulwersujące? Polecam książki Doroty Terakowskiej,
          a przynajmniej "Poczwarkę" i "Tam gdzie spadają anioły", bo są niebanalne i
          dość bulwersujące jeśli lubisz wewnętrzne cierpienia. To potrafi rzucić
          człowiekiem o ścianę ze wzruszenia. Też niezłe jest "Oskar i pani Róża".
        • zaba_pelagia Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 14:42
          słyszałeś kiedyś słowo "ironia"?
        • daria13 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 17:26
          A cóż takiego bulwersującego jest w Damskim gangu? Chyba tylko to, że
          Sulivan=Vian, bo vernony mają się nijak do borisów;)
          Dla mnie bulwersującymi książkami z niebanalną fabułą są powieści Elfride
          Jelinek, ale z zagajenia Marcina_z_belchatow wnoszę, że może nie umieć odczytać
          tych powieści. W zasadzie na tak pozsawione pytanie nie powinniśmy odpowiadać.
          Ben-oni, powinieneś poćwiczyć trochę na zajęciach z poczucia humoru:P.
          • ben-oni Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 02.09.05, 17:31
            W "Damskim gangu" bulwersująca jest głupota tej książki . Ale to tez jakaś
            nauka .
        • Gość: Marcin_z_belchatow ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZNE !!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 20:57
          o takie mi własnie chodzi,absolutnie oparte na faktach nie lubie cierpie fikcji
          • zaba_pelagia Re: ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZN 01.09.05, 21:06
            nie ma to jak niezły krwisty skandalik, co?
            mógłbys przestać wrzeszczeć?

PS poczytaj sobie Anastazję P.
            • umbradomini1 Re: ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZN 01.09.05, 21:09
              oj, ta Anastazja jest nawet gorsza od jej młodszej córeczki Mellisy, no i
              gorzej pisze, zdecydowanie....
            • Gość: Marcin_z_belchatow ludzie to ma być skandaliczne??weźta ej ....... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 22:01
              skandaliczne to jest np ksiazka Biegając z nożyczkami ,albo inne szokujące a
              nie takie pierdoły jak malowany ptak czy Mistrz i Małgorzata i poza tym z życia
              wzięte opowiesci to jest to
              • zaba_pelagia co tu jest naprawdę skandaliczne? 01.09.05, 22:38
                kiciusiu,
                popisałeś się już na poczatku gustownym "no"
                nazywając Malowanego ptaka i MiM pierdołami wystawiasz sobie jeszcze lepsze
                świadectwo
                odejdź w pokoju, co?
                • Gość: jonaszkowalski Re: co tu jest naprawdę skandaliczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:46
                  no , fakt kosiński
                  to bzdety pisał sakrameckie , sakramenckie bzdety skrobał
                  a zaba peluśka jezd gupia , normalnie
                  łoooocytana , łoooooocytaaaana , łooooooooooooocytaaaaaaaana
                  łoooooooocyyyyyyyyyyyyytaaaaaana
                  łoooooocytana i poważnaaaaaaaaaa
                  łocytana i powazna łepetyna
                  łoocytana łepetyna
              • staua Re: ludzie to ma być skandaliczne??weźta ej ..... 12.09.05, 04:12
                Truman Capote "Z zimna krwia". Chyba spelnia wszystkie Twoje kryteria, Marcinie.
    • chihiro2 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 15:36
      "Miasto slepcow" Somozy.
      • Gość: V Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:58
        Miasto Slepcow jest Saramago, a nie Somozy, ale rzeczywiscie
        obrzydliwe=bulwersujace...
        • chihiro2 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 16:32
          No tak, jasne! Przepraszam za blad, jestem w pracy, strasznie zmeczona, i moze
          stad ta pomylka.
    • Gość: Yota Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.09.05, 18:56
      Jarosław Borszewicz - "MROKI" - nie wiem, czy bulwersująca, ale napewno
      niebanalna, polecam
    • Gość: Gosciowa Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:20
      "Malowany ptak" Kosinskiego :D:D:D
    • Gość: Marcin_z_belchatow Albo Brudna trylogia o Hawanie to sa szokujące.... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 22:10
      a nie pierdoły:)
      • Gość: matka Re: Albo Brudna trylogia o Hawanie to sa szokując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:56
        nie podoba mi się twoje podejście, synu. Co najmniej jedna taka "bulwersującaa
        oparta na faktach" książka od razu przyszła mi do głowy, ale obawiam się, że
        mógłbyś ją zrozumieć jako zachętę do czegoś - w związku z tym tytuł zmilczę.
        • Gość: Marcin_z_belchatow do-MATKA :za dużo tego obawiania masz w głowie..i IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.09.05, 11:55
          tych iluzorycznych fuzji iluzji,ta twoja główka dziwna jest wogóle hehe za
          bardzo posługujesz sie sterotypami idealizmu mamusiu haha
    • Gość: Marcin_z_belchatow hehe :) IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 22:11
      • klamczucha3 Re: hehe :) 02.09.05, 08:15
        "Rajski ogrod" Hemingwaya.
        Tak sie na nia zdenerwowalam,ze az mi sie do dzis nie chce wierzyc,ze to H.ja
        napisal!
    • Gość: Marcin_z_belchatow Podaje kolejny przykład Marylin Manson....... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.09.05, 12:09
      ale wy pewnie nie słyszeliscie o nim bo czas spedzacie na Malowanych ptakach i
      innych sikorkach.
      • Gość: ja Re: Podaje kolejny przykład Marylin Manson....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:12
        Marilyn chłopcze...
        • blue.berry :))) 02.09.05, 12:22

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: zxc The best IP: *.net.autocom.pl 03.09.05, 11:55
            "Zbrodnia i kara" , "Gracz" , "Idiota", "Biesy" , "Bracia K." - Fiodora D. i
            inne...
            Nr 1
            • krokiet6 Re: The best 09.09.05, 23:22
              zdecydowanie Biblia.
            • Gość: 4Tore Re: The best IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.05, 18:07
              W innej kolejnosci:
              Biesy, Gracz, Bracia K.' Zbrodnia i kara, Idiota.
              Zapomniales o Zapiskach z domu umarlych (Tytul lepiej brzmi po rosyjsku.
              Inny Swiat. Opowiadania kolymskie i pare innych.
              Dla autora watku glownego:
              poczytaj sobie zycie i tworczosc seryjnych mordercow albo protokoly sekcji
              sadowych. Kiedys wydawano tzw. literature dla kucharek, pitavale i opisy
              zbrodni. Z doswiadczenia wiem, ze tacy jak Ty pierwsi rzygaja w prosekturze.

• kromeczka1981 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 10.09.05, 12:40
      "Kod Leonarda" Dan Brown
    • kromeczka1981 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 10.09.05, 12:42
      "Kod Leonarda" Dan Brown

--
      Zapraszam na forum książki
    • Gość: LUBIEWO Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.salwator.net 19.09.05, 21:30
      LUBIEWO WITKOWSKIEGO - niebanalne i blwersujące
    • bodomlake Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 20.09.05, 17:17
      "Przeklinam cię ciało"
      "My dzieci z dworca zoo"
      "Wojna polsko ruska pod flagą biało-czerwoną"-to w sumie zależy dla kogo
      bulwersujące...ja się non stop śmiałam ale moja matka mało nie dostała zawału
      jak przeczytała kilka zdań ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka