Gość: Marcin_z_belchatow IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 10:42 no..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 11:13 Mistrz i Małgorzata takie niebanalne przedstawienie komunizmu, ze aż bulwersujące! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 14:06 No jeśli tak prosto zrozumiałaś "Mistrza ..." to gratuluję . Komunizm ? A wyobraź sobie Wolanda w Nowym Yorku ! To byłby cyrk ! To książka o ludziach , a nie o ustroju . A co do bulwersujących książek - zależy co kogo bulwersuje . Poczytaj sobie "Damski gang" Sulivana ( Boris Vian ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deedlet Ablanarow BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ? IP: *.petrus.com.pl 01.09.05, 14:13 Cóż... książki niebanalne i bulwersujące? Polecam książki Doroty Terakowskiej, a przynajmniej "Poczwarkę" i "Tam gdzie spadają anioły", bo są niebanalne i dość bulwersujące jeśli lubisz wewnętrzne cierpienia. To potrafi rzucić człowiekiem o ścianę ze wzruszenia. Też niezłe jest "Oskar i pani Róża". Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 14:42 słyszałeś kiedyś słowo "ironia"? Odpowiedz Link Zgłoś
daria13 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 17:26 A cóż takiego bulwersującego jest w Damskim gangu? Chyba tylko to, że Sulivan=Vian, bo vernony mają się nijak do borisów;) Dla mnie bulwersującymi książkami z niebanalną fabułą są powieści Elfride Jelinek, ale z zagajenia Marcina_z_belchatow wnoszę, że może nie umieć odczytać tych powieści. W zasadzie na tak pozsawione pytanie nie powinniśmy odpowiadać. Ben-oni, powinieneś poćwiczyć trochę na zajęciach z poczucia humoru:P. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 02.09.05, 17:31 W "Damskim gangu" bulwersująca jest głupota tej książki . Ale to tez jakaś nauka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_z_belchatow ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZNE !!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 20:57 o takie mi własnie chodzi,absolutnie oparte na faktach nie lubie cierpie fikcji Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZN 01.09.05, 21:06 nie ma to jak niezły krwisty skandalik, co? mógłbys przestać wrzeszczeć? PS poczytaj sobie Anastazję P. Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: ZAPOMNIAŁEM I OPARTE NA FAKTACH I SKANDALICZN 01.09.05, 21:09 oj, ta Anastazja jest nawet gorsza od jej młodszej córeczki Mellisy, no i gorzej pisze, zdecydowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_z_belchatow ludzie to ma być skandaliczne??weźta ej ....... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 22:01 skandaliczne to jest np ksiazka Biegając z nożyczkami ,albo inne szokujące a nie takie pierdoły jak malowany ptak czy Mistrz i Małgorzata i poza tym z życia wzięte opowiesci to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia co tu jest naprawdę skandaliczne? 01.09.05, 22:38 kiciusiu, popisałeś się już na poczatku gustownym "no" nazywając Malowanego ptaka i MiM pierdołami wystawiasz sobie jeszcze lepsze świadectwo odejdź w pokoju, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonaszkowalski Re: co tu jest naprawdę skandaliczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:46 no , fakt kosiński to bzdety pisał sakrameckie , sakramenckie bzdety skrobał a zaba peluśka jezd gupia , normalnie łoooocytana , łoooooocytaaaana , łooooooooooooocytaaaaaaaana łoooooooocyyyyyyyyyyyyytaaaaaana łoooooocytana i poważnaaaaaaaaaa łocytana i powazna łepetyna łoocytana łepetyna Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ludzie to ma być skandaliczne??weźta ej ..... 12.09.05, 04:12 Truman Capote "Z zimna krwia". Chyba spelnia wszystkie Twoje kryteria, Marcinie. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 15:36 "Miasto slepcow" Somozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:58 Miasto Slepcow jest Saramago, a nie Somozy, ale rzeczywiscie obrzydliwe=bulwersujace... Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 01.09.05, 16:32 No tak, jasne! Przepraszam za blad, jestem w pracy, strasznie zmeczona, i moze stad ta pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yota Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.09.05, 18:56 Jarosław Borszewicz - "MROKI" - nie wiem, czy bulwersująca, ale napewno niebanalna, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciowa Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:20 "Malowany ptak" Kosinskiego :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_z_belchatow Albo Brudna trylogia o Hawanie to sa szokujące.... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 01.09.05, 22:10 a nie pierdoły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Albo Brudna trylogia o Hawanie to sa szokując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:56 nie podoba mi się twoje podejście, synu. Co najmniej jedna taka "bulwersującaa oparta na faktach" książka od razu przyszła mi do głowy, ale obawiam się, że mógłbyś ją zrozumieć jako zachętę do czegoś - w związku z tym tytuł zmilczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_z_belchatow do-MATKA :za dużo tego obawiania masz w głowie..i IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.09.05, 11:55 tych iluzorycznych fuzji iluzji,ta twoja główka dziwna jest wogóle hehe za bardzo posługujesz sie sterotypami idealizmu mamusiu haha Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: hehe :) 02.09.05, 08:15 "Rajski ogrod" Hemingwaya. Tak sie na nia zdenerwowalam,ze az mi sie do dzis nie chce wierzyc,ze to H.ja napisal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_z_belchatow Podaje kolejny przykład Marylin Manson....... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 02.09.05, 12:09 ale wy pewnie nie słyszeliscie o nim bo czas spedzacie na Malowanych ptakach i innych sikorkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podaje kolejny przykład Marylin Manson....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:12 Marilyn chłopcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc The best IP: *.net.autocom.pl 03.09.05, 11:55 "Zbrodnia i kara" , "Gracz" , "Idiota", "Biesy" , "Bracia K." - Fiodora D. i inne... Nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4Tore Re: The best IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.05, 18:07 W innej kolejnosci: Biesy, Gracz, Bracia K.' Zbrodnia i kara, Idiota. Zapomniales o Zapiskach z domu umarlych (Tytul lepiej brzmi po rosyjsku. Inny Swiat. Opowiadania kolymskie i pare innych. Dla autora watku glownego: poczytaj sobie zycie i tworczosc seryjnych mordercow albo protokoly sekcji sadowych. Kiedys wydawano tzw. literature dla kucharek, pitavale i opisy zbrodni. Z doswiadczenia wiem, ze tacy jak Ty pierwsi rzygaja w prosekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
kromeczka1981 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 10.09.05, 12:40 "Kod Leonarda" Dan Brown Odpowiedz Link Zgłoś
kromeczka1981 Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 10.09.05, 12:42 "Kod Leonarda" Dan Brown -- Zapraszam na forum książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUBIEWO Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS IP: *.salwator.net 19.09.05, 21:30 LUBIEWO WITKOWSKIEGO - niebanalne i blwersujące Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: BULWERSUJĄCE KSIĄŻKI Z NIEBANALNĄ FABUŁĄ SOS 20.09.05, 17:17 "Przeklinam cię ciało" "My dzieci z dworca zoo" "Wojna polsko ruska pod flagą biało-czerwoną"-to w sumie zależy dla kogo bulwersujące...ja się non stop śmiałam ale moja matka mało nie dostała zawału jak przeczytała kilka zdań ;) Odpowiedz Link Zgłoś