Dodaj do ulubionych

Wyznania niezrzeszonego Pythona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:46
Jak dla mnie mistrzowie gatunku!!!
Monty Python to nie tylko kabaret, ale również "Sens Życia".
Mam do nich słabość i z przyjemnością patrzę na produkcje
byłych członków ekipy która zmieniła moje życie.

A teraz coś z zupełnie innej beczki - Modrzew
Obserwuj wątek
    • Gość: cavva Wyznania niezrzeszonego Pythona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:49
      Jak dla mnie mistrzowie gatunku!!!
      Monty Python to nie tylko kabaret, to także "Sens Życia".
      Mam do nich słabość i z prawdziwą przyjemnością patrzę na
      produkcje filmowe byłych członków ekipy, która zmieniła mój
      światopogląd.
      A teraz coś z zupełnie innej beczki -> Modrzew
    • Gość: Jaaa Re: Wyznania niezrzeszonego Pythona IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:54
      aż zmieniła???
    • xtrin Re: Wyznania niezrzeszonego Pythona 10.11.05, 11:33
      Pythonów uwielbiam bez granic, ale Gilliam jest nie tylko ex-Pythonem, ale - a
      może i przede wszystkim - świetnym reżyserem. Jego filmografia "pozapythonowa"
      nie jest zbyt liczna, ale każdy film to perełka, a dwa spośród nich ("Brazil" i
      "Twelve Monkeys") to arcydzieła, z których każde pojedynczo zapewniłoby twórcy
      trwałe miejsce w historii kina.
    • auto258374 Giliam: Nienawidzę politycznej poprawności 10.11.05, 12:24
      www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=89696
      Giliam: Nienawidzę politycznej poprawności
      Nienawidzę politycznej poprawności – mówi w wywiadzie dla RMF Terry Giliam
      współtwórca legendarnej grupy Monty Pythona. Ludzie boją się mówić, co myślą -
      podkreśla. Dziś wchodzi na ekrany naszych kin jego najnowszy film „Nieustraszeni
      Bracia Grimm”.

Nie wiem jak jest w Polsce, ale np. w Anglii nie można nikogo urazić. Moim
      zdaniem jeśli kogoś obrazisz to wtedy zaczyna myśleć, ale myślenie niestety nie
      jest dzisiaj w cenie - powiedział reporterowi RMF Robertowi Kalinowskiemu Giliam.

W wywiadzie dla RMF powiedział też, że bajki braci Grimm są mroczne ale
      inteligentne.

Parę lat temu zobaczyłem w domu z moimi dziećmi książkę o Czerwonym Kapturku.
      Historia była jednak opowiedziana bez sensu bo wilk nie zjadał dziewczynki i
      babci. One schowały się w szafie. Uważam, że bajki trzeba opowiadać w pierwotnej
      formie. Dzieci to lubią, lubią też się bać. Trzeba je uczyć, że świat jest
      piękny i magiczny ale także niebezpieczny. To jest najlepsze przygotowanie do
      dorosłego życia - powiedział Giliam.
    • Gość: mayfly ...melonem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:41
      wierzyć mi się nie chce,że to Terry Giliam tam na zdjęciu.
      no nie poznałabym go zupełnie.
      a twórczość zrzeszoną i niezrzeszoną bardzo sobie cenię.
      niezła beka.

• Gość: ace będzie pięknie IP: *.crowley.pl 10.11.05, 20:46
        Gilliam dał sobie bardzo ładnie radę z Baronem Minchausenem, myśle po trailerze
        że bracia będą jeszcze lepsi.

Jednak nic i nigdy nie przebije Las Vegas Parano :)
      • Gość: sir_lancelot Marching...UP and DOWN the square! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:49
        All right - off you go then!;-)
        pozdro
        tomek
        • Gość: fisher king a tu jest ten artykuł z The Onion - Enjoy! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.05, 15:58
          Terry Gilliam Barbecue Plagued By Production Delays
          September 8, 2004 | Issue 40•36

LONDON—A backyard barbecue hosted by director Terry Gilliam was postponed again
          Sunday due to production delays. "I had a special grill flown in from Fiji, but
          it took three weeks to figure out how to light it," Gilliam said of the 20-
          foot, volcano-shaped propane grill he'd deemed integral to the Tiki-themed
          event. "Then, just when I had the menu hammered out, Johnny [Depp] got sick,
          and I had to push the date back again. See, the whole thing was for his
          birthday in June." In spite of the continued delays, party guest Elvis Mitchell
          predicted that the event will be "visually stunning" and "fun."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka