kochanka_heathcliffa 17.12.05, 20:41 zna Pan Kapuściński wybaczcie banalne pytanie ale ciekawa jestem?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ropuch Pelagiusz Re: Ile języków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:45 serwisy.gazeta.pl/kapuscinski Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Ile języków 17.12.05, 23:36 Zna 5 języków obcych (angielski, rosyjski, francuski, hiszpański, portugalski). Poza tym świetnie radzi sobie z polską ortografią i uważaj! interpunkcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanka Re: Ile języków IP: 87.207.133.* 18.12.05, 01:03 Nie musiałaś być złośliwa byłam ciekawa bo czytałam kiedyś że w dość nietypowy sposób uczył się języków kupował ksiązkę obcojęzyczną ,słownik polsko -.....i się w ten sposób edukował.Stąd ciekawa byłam ile języków w ten sposób poznał.Ot koniec Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Ile języków 18.12.05, 01:49 Pytałaś o języki, odpowiedziałam. Skąd sugestia, żem złośliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanka Re: do Ropucha Pelagiusza IP: 87.207.133.* 18.12.05, 01:04 Dziękuje za namiary ,przegladałam kiedys tą stronke ale widać mi umknęło ,czy jesteś mężem/znajomym tej Pelagii[forumowej żaby]?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanka_heathcliffa Re: do agni _me 18.12.05, 02:22 agni_me napisała: > Zna 5 języków obcych (angielski, rosyjski, francuski, hiszpański, portugalski). > Hm....m może stąd uważam, że to było żłośliwe: Poza tym świetnie radzi sobie z polską ortografią i uważaj! interpunkcją. Doskonale to wiem bo czytam Jego książki i o ile nie trafi się błąd w druku mogę się pod tym podpisać.Nie traktuj ludzi w ten sposób bo ja żebym była ćwierćinteligentką musiałbym się jeszcze raz urodzić. Pozdrawiam Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: do agni _me 18.12.05, 02:41 Przepraszam, ale to forum nijak nie pomoże na kompleksy. Zwłaszcza interpunkcyjne. Naprawdę. Reszta wiadomości dostępna każdemu, kto włoży w to minimum inteligencji i starań. Pozostałe wiadomośći to przepychanki, a na nie szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Ile języków IP: *.246.jawnet.pl 18.12.05, 12:50 agni_me napisała: > z polską ortografią i uważaj! interpunkcją. No właśnie, agni_me... Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Ile języków 18.12.05, 13:41 I tak oto mamy pouczającą konkluzję: nie pouczaj, bo zostaniesz pouczony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: Ile języków 18.12.05, 18:25 Można też wysuć inną: agni nie jest Kapuścińskim. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marquis Re: Ile języków 18.12.05, 18:27 Można wysnuc jeszcze inną: Agni podstawiła się forumowiczce a ta skrzętnie z okazji skorzystała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akondze Re: Ile języków 19.12.05, 09:34 Nauka języków poprzez czytanie obcojęzycznej książki to sposób całkiem dobry - najlepiej wtedy pamięciowo wkuwać całe zdania... Warto mieć egzemplarz tej książki w ojczystym języku, żeby porównywać i mieć pomoc w tłumaczeniu. Problemem może być wymowa - ale jest już coś takiego jak e-booki... ---------- ...skwak? Odpowiedz Link Zgłoś