Gość: maq IP: 82.139.27.* 19.12.05, 11:39 hej,czy znacie jakies ciekawe dedykacje ktore mozna napisac bliskiej osobie w ksiazce, ktora ma byc prezentem na gwiazdke:] z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maq Re: dedykacje... IP: 82.139.27.* 19.12.05, 11:41 aha, chcialam jeszcze dodac ze nie chodzi mi o standardowe typu..dla mojego ukochanego...ble ble:] Odpowiedz Link Zgłoś
bumm Re: dedykacje... 19.12.05, 12:03 Może pójdź tropem Piotra Sommera, który w sporządzonej przez siebie antologii poezji anglojęzycznej napisał lapidarną, ale jakże wymowną dedykację (cytuję w całości): "Moim". Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: dedykacje... 19.12.05, 12:08 idąc Twoim tropem, maq powinna wpisać krótko lecz treściwie: mojemu... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: dedykacje... 19.12.05, 12:22 mozesz dac dedykacje praktyczna DLA CIEBIE ODE MNIE jak mu sie nie spodoba, bedzie mogl dac komus innemu, a dedykacja bedzie nadal aktualna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: dedykacje... 19.12.05, 12:28 można też wpisać: ode mnie dla ciebie... Aktualności również nie straci... Odpowiedz Link Zgłoś
bumm Re: dedykacje... 19.12.05, 12:30 Haha, znakomity pomysł z tą dedykacją uniwersalną. Najpiękniejszą dedykację - ale tutaj nie ma zastosowania - napisał Italo Calvino w "Jeśli zimową nocą podróżny..." - "Czytelnikowi - autor". Można to twórczo przetworzyć na "Czytelnikowi - czytelnik" itd zgodnie z układem płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maq Re: dedykacje... IP: 82.139.27.* 20.12.05, 14:35 serdeczne dzieki za wpisy:) moze jeszcze ktos ma ciekawy pomysl? :> Odpowiedz Link Zgłoś
tetys Re: dedykacje... 20.12.05, 15:01 Gorzej jak.. a) Autor mieszka na innym kontynencie i mówi w nieznanym Ci języku - przed Tobą duzo pracy i załatwiania b) Autor is dead... ostatnio rzadko wydają pozwolenia na amatorskie ekshumacje zwłok...możesz mieć problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: dedykacje... 20.12.05, 15:53 > b) Autor is dead... ostatnio rzadko wydają pozwolenia na amatorskie ekshumacje > zwłok...możesz mieć problem:) A nawet jeżeli jednak ekshumację załatwisz, dednięty autor może się uprzeć i dedykacji nie wpisać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: dedykacje... 20.12.05, 16:41 nchyb napisała: > A nawet jeżeli jednak ekshumację załatwisz, dednięty autor może się uprzeć i > dedykacji nie wpisać... :-) Spoko, znajdzie się na każdego sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: dedykacje... 20.12.05, 18:38 zdradzisz tajemnicę jak trupa do czegoś przymusić? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: dedykacje... 20.12.05, 18:44 nie za takie rzeczy teraz w tym kraju po sądach ciagają, więc wolę zachować tę wiedzę dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: dedykacje... 20.12.05, 16:48 tylko od siebie, indywidualnie, w danej chwili. Bo to się czyta też po latach. Odpowiedz Link Zgłoś
ajtra Re: dedykacje... 20.12.05, 19:13 A może znajdź w tej książce, którą chcesz podarować bliskiej Ci osobie jakiś fragment, który Ciebie zachwyci, i ten fragment będzie idealny na dedykację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropuch_Pelagiusz Re: dedykacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:15 hej, napisz coś od siebie - aluzja, nawiązanie, przypomnienie... osobiste dedykacje są cenniejsze niż przepisane Odpowiedz Link Zgłoś