Gość: ziggy IP: 62.29.248.* 22.12.05, 11:07 czy jes taka książka która was zmieniła...? tak że po przeczytaniu jej inaczej spojrzeliście na otaczający Was świat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olga Re: książka która was zmieniła.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:16 Zdecydowanie Alchemik Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 13:03 boże, ty widzisz a nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 18:46 Kubuś Puchatek - pierwsza książka, którą przeczytałam sama od tej chwili nic już nigdy nie było jak dawniej Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 19:07 Sciana zaczarowana. Z podobnego powodu. Teraz klnę, że nie ma gdzie w domu normalnie usiąść, bo wszędzie walają się ksiązki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: książka która was zmieniła.... 13.01.06, 19:10 Dla mnie to byla ksiazeczka z serii "Poczytaj mi mamo", chyba pod tytulem "Oto jest swiat". Bardzo mnie zafascynowal swiat sprzed dinozaurow. Nabylam te wspaniala wiedze, zanim jeszcze dowiedzialam sie, skad sie biora dzieci :-) I tak cala serie "Poczytaj mi mamo" przeczytalam sama :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzdąc Re: książka która was zmieniła.... IP: 62.29.248.* 22.12.05, 14:37 mała apokalipsa - konwickiego Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 14:47 Raczej powiem autor: Immanuel Kant. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 14:49 To ja odgadnę tytuł: "Historia filozofii" albo "Kieszonkowy zbiór aforyzmów" lub "Co każdy snob wiedzieć powinien" ostatecznie "Jak zgrywać mądralę" Zgadłem? Schabomił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet Re: książka która was zmieniła.... IP: *.chello.pl 22.12.05, 18:36 Biblia :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 19:38 Duzo przeczytanych ksiazek cos we mnie zmienia - ostatnio strasznie sie ucieszylam, ze przeczytalam w koncu "Przewodnika stada" Connie Willis. Posmialam sie, ale przeslanie tej ksiazki jest bardzo madre. Polecam, zwlaszcza autorowi watku. I dziekuje Ash3 i ludziom, ktorzy o niej tu pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: książka która was zmieniła.... 22.12.05, 22:08 "Vademecum Masona" czyli elementarz Falskiego. Po nim stałem się innym człowiekiem - poznałem litery i spisek piszących książki dosięgnął mnie i wciągnął w nałóg. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: książka która was zmieniła.... 23.12.05, 17:27 "Ojciec chrzestny" - inaczej postrzegam władzę Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Elementarz 23.12.05, 09:46 Odkąd nauczyłam sę czytać, nic już nie było takie same ;) PS. To blef. Kiedy po raz pierwszy dostałam elementarz do ręki umiałam już płynnie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
daimona Re: książka która was zmieniła.... 23.12.05, 17:39 jest ich parę. "Rzeka podziemna" Konwickiego "Doktor Faustus" Manna "Władca Pierścieni" Tolkiena "Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa "Gniazdo Światów" Huberatha i filozofia Karla Jaspersa. Odpowiedz Link Zgłoś
inspiration_point Re: książka która was zmieniła.... 23.12.05, 18:00 Książki mojego życia:''Nieznośna lekkość bytu'',''Fabula Rasa'',''Ferdydurke'',''Weronika postanawia umrzeć''.Narazie żadna inna lektura nie jest w stanie ich przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yes Re: książka która was zmieniła.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:37 Jest taka książka, książka, która przenika do wnętrza. To "Spadajaca chwila czasów" - autor: Roman Lach. Odpowiedz Link Zgłoś