Gość: Tamara IP: *.orange.pl 06.01.06, 17:00 Warto? nie jest taka "rozlazła" i ciągnąca się w nieskończonośc? ktoś z moich znajomych tak określił prozę Woolf, ale coś mi się nie chce wierzyć, że tak ceniona i lubiana pisarka jest nudna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatanu Re: Pani Dalloway 06.01.06, 18:32 Oczywiście, że warto! Nie ciągnie się w nieskończoność, bo kończy się na stronie którejśtam (nie mam swojego egzemplarza w domu, bo pożyczyłam koleżance, więc nie mogę sprawdzić ;) Dla mnie to jedno z najwspanialszych przeżyć literackich... Zacznij czytać już dzisiaj. A jeśli Ci nie podejdzie, to... trudno. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: Pani Dalloway 07.01.06, 18:18 to jest jedna z najpiekniejszych ksiazek jakie czytalam. misterna, wyrafinowana, bardzo poetycka, pelna scen i fragmentow zapadajacych w pamiec. Nie jest rozlazla - jest niesamowita. MOze powinnas przeczytac ja "na jednym oddechu". Bo wtedy smakuje najlepiej - trzeba spedzic troche czasu i sprobowac :) Odpowiedz Link Zgłoś