marjanna1 27.12.10, 10:55 Co znaleźliście pod choinka? Ja to. A pod drugą pieniądze na kolejne książki. Plus kilka innych drobiazgów, które dla was nie są takie interesujące. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: Pod choinką 27.12.10, 14:29 Piekny zestaw! Ja prezenty swiateczne ksiazkowe kupilam sobie sama - a sa to: II tom Cukierni pod Amorem, "Ksiaze mgly" Zafona, "Srebrna zatoka" Jojo Moyes, "Kolekcjonerzy tajemnic" Baldacciego i (chociaz to bardziej urodzinowo) "Kuchnia. Przepisy z serca domu" Nigelli Lawson. Odpowiedz Link
kasiag1973 Re: Pod choinką 27.12.10, 18:17 Z książek to tylko "Antykwariusz" Julian Sanchez, reszta to przedmioty użytku codziennego Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Pod choinką 29.12.10, 10:12 maniaczytania napisała: > Piekny zestaw! > > Ja prezenty swiateczne ksiazkowe kupilam sobie sama - a sa to: II tom Cukier > ni pod Amorem, Ostatnio czesto sie tentytul pojawia w polskiej strefie blogow ksiazkowych. Ciekawa jestem czemu jest takie popularne. Powinam zakupic przy nastepnej wizycie w ojczyznie? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Marjanno, 30.12.10, 15:51 Zakupie przy okazji wizyty w Polsce, chociaz nie wiem kiedy to bedzie. Moze jednak powinnam zamowic w merlinie, hmmm Odpowiedz Link
f-ox Re: Pod choinką 29.12.10, 18:46 Ze mną Mikołaj nie miał kłopotów, bo czytam z upodobaniem głównie polską sensacje, więc przyniósł, co sobie zamówiłem, czyli: 1/ Agnieszka Łoniewska "Zakręty losu" 2/ Anna Klejzerowicz "Ostatnią kartą jest śmierć" 3/ Marcin Pilis "Łąka umarłych" 4/ Tadeusz Cegielski "Morderstwo w Alei Róż" 5/ Marcin Wroński "Pies pański..." Mam czytania na co najmniej miesiąc Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Pod choinką 30.12.10, 01:21 Fox, to ja z całego serca popieram, a nasze prezenty częściowo się pokrywają ) Ale jednak dorzucam jeszcze Zafona "Książę mgły" - już przeczytane: piękna bajka! - oraz ostatniego Mankella "Niespokojny człowiek". Narodowość autora nie jest kompletnie dla mnie ważna, ważne jest tylko pokrewieństwo dusz Odpowiedz Link
ojuciasan cd. 30.12.10, 01:25 Ale oczywiście jak najbardziej popieram wspieranie polskich autorów i ogólnie naszej rodzimej kultury - "cudze chwalicie, swego nie znacie" to bardzo mądre słowa, gdybyśmy od zawsze brali je sobie do serca, to może Chopin nie uchodziłby w świecie świecie za francuskiego kompozytora ) Odpowiedz Link
pomme Re: cd. 30.12.10, 12:02 ja dostałam nowego Szczygła i Atwood Pani wyrocznia od babci kasę za która nabyłam juz w merlinie ( i czekam na odbiór): Niebieski ptak - Oates Witkacego portret wielokrotny - Degler Pożegnanie jesieni - Witkacy Rok Potopu - Atwood Odpowiedz Link
mala200333 Re: Pod choinką 02.01.11, 15:45 Jest taka książka taka na święta, taka z okrucieństwem wojny i z jasnymi stronami życia. To "Kapitan Corelli" Louisa De Bernieresa. Odpowiedz Link