Dodaj do ulubionych

Pod choinką

27.12.10, 10:55
Co znaleźliście pod choinka? Ja to. A pod drugą pieniądze na kolejne książki. smile Plus kilka innych drobiazgów, które dla was nie są takie interesujące. wink
Obserwuj wątek
    • maniaczytania Re: Pod choinką 27.12.10, 14:29
      Piekny zestaw! smile

Ja prezenty swiateczne ksiazkowe kupilam sobie sama smile - a sa to: II tom Cukierni pod Amorem, "Ksiaze mgly" Zafona, "Srebrna zatoka" Jojo Moyes, "Kolekcjonerzy tajemnic" Baldacciego i (chociaz to bardziej urodzinowo) "Kuchnia. Przepisy z serca domu" Nigelli Lawson.
      • kasiag1973 Re: Pod choinką 27.12.10, 18:17
        Z książek to tylko "Antykwariusz" Julian Sanchez, reszta to przedmioty użytku codziennego
        • dolmadakia Re: Pod choinką 28.12.10, 15:55
          " Wciąż o tobie śnię" Fanny Flagg
      • marjanna1 Re: Pod choinką 29.12.10, 10:12
        maniaczytania napisała:

> Piekny zestaw! smile
        >
        > Ja prezenty swiateczne ksiazkowe kupilam sobie sama smile - a sa to: II tom Cukier
        > ni pod Amorem,

Ostatnio czesto sie tentytul pojawia w polskiej strefie blogow ksiazkowych. Ciekawa jestem czemu jest takie popularne. Powinam zakupic przy nastepnej wizycie w ojczyznie?
        • kamkap Re: Pod choinką 29.12.10, 13:32
          z książek Follett, Upadek gigantów
        • maniaczytania Marjanno, 29.12.10, 22:34
          koniecznie smile zakup, zakup smile
          • marjanna1 Re: Marjanno, 30.12.10, 15:51
            Zakupie przy okazji wizyty w Polsce, chociaz nie wiem kiedy to bedzie. smile Moze jednak powinnam zamowic w merlinie, hmmm
    • f-ox Re: Pod choinką 29.12.10, 18:46
      Ze mną Mikołaj nie miał kłopotów, bo czytam z upodobaniem głównie polską sensacje, więc przyniósł, co sobie zamówiłem, czyli:
      1/ Agnieszka Łoniewska "Zakręty losu"
      2/ Anna Klejzerowicz "Ostatnią kartą jest śmierć"
      3/ Marcin Pilis "Łąka umarłych"
      4/ Tadeusz Cegielski "Morderstwo w Alei Róż"
      5/ Marcin Wroński "Pies pański..."
      Mam czytania na co najmniej miesiąc smile
    • ojuciasan Re: Pod choinką 30.12.10, 01:21
      Fox, to ja z całego serca popieram, a nasze prezenty częściowo się pokrywają smile) Ale jednak dorzucam jeszcze Zafona "Książę mgły" - już przeczytane: piękna bajka! - oraz ostatniego Mankella "Niespokojny człowiek". Narodowość autora nie jest kompletnie dla mnie ważna, ważne jest tylko pokrewieństwo dusz wink
      • ojuciasan cd. 30.12.10, 01:25
        Ale oczywiście jak najbardziej popieram wspieranie polskich autorów i ogólnie naszej rodzimej kultury - "cudze chwalicie, swego nie znacie" to bardzo mądre słowa, gdybyśmy od zawsze brali je sobie do serca, to może Chopin nie uchodziłby w świecie świecie za francuskiego kompozytora wink)
        • pomme Re: cd. 30.12.10, 12:02
          ja dostałam nowego Szczygła i Atwood Pani wyrocznia
          od babci kasę za która nabyłam juz w merlinie ( i czekam na odbiór):
          Niebieski ptak - Oates
          Witkacego portret wielokrotny - Degler
          Pożegnanie jesieni - Witkacy
          Rok Potopu - Atwood
    • mala200333 Re: Pod choinką 02.01.11, 15:45
      Jest taka książka taka na święta, taka z okrucieństwem wojny i z jasnymi stronami życia.
      To "Kapitan Corelli" Louisa De Bernieresa.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka