Gość: wiecho IP: *.udn.pl 19.02.06, 18:03 Kupiłem wysyłkowo książkę "Historyk" autorka Elizabeth Kostova.Zacząłem czytac ale coś mi zalatuje Kodem Leonarda da Vinci.Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tego niby bestsellera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paul_ina Re: Historyk 19.02.06, 18:21 Jak Ci zalatuje Kodem? Mi się D.Brown bardzo podobał, a na Historyka ostrzę pazurki po lutowej wypłacie, więc proszę napisz o co chodzi?? Czy o szukanie naciąganej tzw. alternatywnej historii?? Historyk jest podobno o Draculi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecho Re: Historyk IP: *.udn.pl 19.02.06, 18:32 Cieszę się że nie ja jeden zainteresowałem się tą książką.Tak,jest to o badaniu śladów Drakuli Vlada Palownika.Ale przeczytałem dopiero 70 str i tak mi się skojarzyło z kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Historyk 19.02.06, 19:20 Hej, napisz proszę jak przeczytasz całość czy warto :))) Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaiii Re: Historyk 20.02.06, 13:51 oj, nie Ty jeden :) Też jestem w trakcie czytania, dopiero zaczęłam. Zapowiada się całkiem ciekawie... Poczytamy, zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvie Re: Historyk IP: *.77.classcom.pl 19.02.06, 19:40 ja bylabym raczej "umiarkowanie entuzjastyczna". moze dlkatego,e nie nie podoba mi sie styl pisarki, ale to bardzo subiektywne doznanie;) natomiast najlepsza tresc jest wg mnie pomiedzy 300a 550 strona- najwiecej faktow-najbardziej interesujace. preczytac zawsze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszf Re: Historyk 20.02.06, 18:36 Prawie dobiegam konca. Ne temat tej ksiazki dlugo rozmawialem ze sprzedawczynia w mojej ulubionej ksiegarnii. Powiedziala ze kupuje na wlasna odpowiedzialnosc, poniewaz slyszala ze nudna, i ze umywac sie nie moze do Kodu...coz po raz pierwszy mylila sie :-) Ksiazka w mojej ocenie wysmienita. Czyta sie jednym tchem. Fantastyczna historia wmieszana w genialnie opisane realia Europy oraz Turcji. Do tego klimat ktory naprawde potrafi, przestraszyc. Porownania do Kodu nasuwają sie juz od samej okladki, w srodku jakis trzon fabuly rowniez mozna by podpiac, ale jest to zupelnie inna historia w zupelnie innych realiach, tak wiec trudno doszukiwac sie wiekszych podobienst. Polecam, poniewaz naprawde warto...A i jesli spodziewasz sie ksiazki tak lekkiej jak Kod, to to nie jest taka pozycja. Ksiazka wciaga, czyta sie genialnie, ale nie tak latwo jak dzielo Browna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: Historyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:22 Też się ostatnio przymiarzałem do kupna tej pozycji w "matczynym" Świecie Książki, ale mimo wszystko odłożyłem ją na trochę później, co najmniej do następnego katalogu. Mam do przeczytania nowego Cobena, do tego niedługo "Ostatni Kontynent" Pratchetta. W tej chwili zdecydowałem się więc na coś cieńszego i raczej mniej absorbującego (choć mogę się mylić) - "I odpuść nam nasze winy". Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ale wszelkie opinie o "Historyku" z chęcią poczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
achemiczka Re: Historyk 21.02.06, 14:39 Ja też jestem w trakcie czytania, wydaje sie być tak jaby mniej "sensacyjna" niż Kod, co akurat dla mnie jest +. Mam wrażenie jakbym zatopiła się w baśni dla dorosłych, z elementami grozy... Nawet miałam dziwne sny :) po lekturze Historyka, musiałam odłożyć ją na troszkę na półkę. Odpowiedz Link Zgłoś
martitkaq Re: Historyk 01.03.06, 21:16 Książka warta przeczytania, jednak mnie męczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda_glisda Re: Historyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:58 Mam to samo ksiazka swietna, ciekawa, wciagajaca, ale dziala na mnie usypiajaco - czytam ja od niedzieli i dotarlam dopiero do 300 strony. Moim zdaniem jednak warto kupic/pozyczc i przeczytac Odpowiedz Link Zgłoś