IP: *.udn.pl 19.02.06, 18:03
Kupiłem wysyłkowo książkę "Historyk" autorka Elizabeth Kostova.Zacząłem
czytac ale coś mi zalatuje Kodem Leonarda da Vinci.Czy ktoś może coś
powiedzieć na temat tego niby bestsellera?
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: Historyk 19.02.06, 18:21
      Jak Ci zalatuje Kodem? Mi się D.Brown bardzo podobał, a na Historyka ostrzę pazurki po lutowej wypłacie, więc proszę napisz o co chodzi?? Czy o szukanie naciąganej tzw. alternatywnej historii?? Historyk jest podobno o Draculi??
    • Gość: wiecho Re: Historyk IP: *.udn.pl 19.02.06, 18:32
      Cieszę się że nie ja jeden zainteresowałem się tą książką.Tak,jest to o badaniu
      śladów Drakuli Vlada Palownika.Ale przeczytałem dopiero 70 str i tak mi się
      skojarzyło z kodem.
      • paul_ina Re: Historyk 19.02.06, 19:20
        Hej, napisz proszę jak przeczytasz całość czy warto :))) Z góry dziękuję!
      • mamaiii Re: Historyk 20.02.06, 13:51
        oj, nie Ty jeden :) Też jestem w trakcie czytania, dopiero zaczęłam. Zapowiada
        się całkiem ciekawie... Poczytamy, zobaczymy :)
    • Gość: elvie Re: Historyk IP: *.77.classcom.pl 19.02.06, 19:40
      ja bylabym raczej "umiarkowanie entuzjastyczna". moze dlkatego,e nie nie podoba
      mi sie styl pisarki, ale to bardzo subiektywne doznanie;) natomiast najlepsza
      tresc jest wg mnie pomiedzy 300a 550 strona- najwiecej faktow-najbardziej
      interesujace. preczytac zawsze mozna.
    • lukaszf Re: Historyk 20.02.06, 18:36
      Prawie dobiegam konca. Ne temat tej ksiazki dlugo rozmawialem ze sprzedawczynia
      w mojej ulubionej ksiegarnii. Powiedziala ze kupuje na wlasna odpowiedzialnosc,
      poniewaz slyszala ze nudna, i ze umywac sie nie moze do Kodu...coz po raz
      pierwszy mylila sie :-) Ksiazka w mojej ocenie wysmienita. Czyta sie jednym
      tchem. Fantastyczna historia wmieszana w genialnie opisane realia Europy oraz
      Turcji. Do tego klimat ktory naprawde potrafi, przestraszyc.

Porownania do Kodu nasuwają sie juz od samej okladki, w srodku jakis trzon
      fabuly rowniez mozna by podpiac, ale jest to zupelnie inna historia w zupelnie
      innych realiach, tak wiec trudno doszukiwac sie wiekszych podobienst.

Polecam, poniewaz naprawde warto...A i jesli spodziewasz sie ksiazki tak lekkiej
      jak Kod, to to nie jest taka pozycja. Ksiazka wciaga, czyta sie genialnie, ale
      nie tak latwo jak dzielo Browna.
    • Gość: gh67 Re: Historyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:22
      Też się ostatnio przymiarzałem do kupna tej pozycji w "matczynym" Świecie Książki, ale mimo wszystko odłożyłem ją na trochę później, co najmniej do następnego katalogu. Mam do przeczytania nowego Cobena, do tego niedługo "Ostatni Kontynent" Pratchetta. W tej chwili zdecydowałem się więc na coś cieńszego i raczej mniej absorbującego (choć mogę się mylić) - "I odpuść nam nasze winy". Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ale wszelkie opinie o "Historyku" z chęcią poczytam :)
    • achemiczka Re: Historyk 21.02.06, 14:39
      Ja też jestem w trakcie czytania, wydaje sie być tak jaby mniej "sensacyjna"
      niż Kod, co akurat dla mnie jest +. Mam wrażenie jakbym zatopiła się w baśni
      dla dorosłych, z elementami grozy... Nawet miałam dziwne sny :) po lekturze
      Historyka, musiałam odłożyć ją na troszkę na półkę.
    • martitkaq Re: Historyk 01.03.06, 21:16
      Książka warta przeczytania, jednak mnie męczyła...
    • Gość: ruda_glisda Re: Historyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 09:58
      Mam to samo ksiazka swietna, ciekawa, wciagajaca, ale dziala na mnie
      usypiajaco - czytam ja od niedzieli i dotarlam dopiero do 300 strony. Moim
      zdaniem jednak warto kupic/pozyczc i przeczytac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka