Dodaj do ulubionych

zadie smith

IP: *.poz.zigzag.pl / *.ist.com.pl 03.12.02, 16:51
Co myślicie o tej książce? Ja jestem zachwycona!
Obserwuj wątek
    • Gość: kubu Re: zadie smith IP: *.dwi.uw.edu.pl 03.12.02, 17:14
      Co myślę?
      Myślę, że dostanę ją na gwiazdkę

:-)))
    • moore_ash Re: zadie smith 04.12.02, 13:59
      ja rowniez...
      poruszyla mna dosyc powaznie. juz dawno nie przeczytalem ksiazki ktora
      wywarlaby na mnie tak duze wrazeni i dal atak duzo do myslenia jak "biale
      zeby"... choc jak to zwykle w takich przypadkach doluje mnie troche ze ktos w
      takim wieku potrafi pisac tak dojrzale, trzezwo i wspanialym humorem patrzec na
      czesto dosc kontrowersyjne kwestie, a ja nie potrafie:P
      przy okazji uklony dla radiowej trojki dzieki ktorej dowiedzialem sie o tej
      ksiazce:)
      pozdr.
    • Gość: privatedancer Re: zadie smith IP: *.supernet.com.pl / *.supernet.com.pl 04.12.02, 21:50
      Gość portalu: Dorka napisał(a):

> Co myślicie o tej książce? Ja jestem zachwycona!

oraz ja jestem,i polecam kazdemu;jedna rzecz tylko nie daje mi w niej
      spokoju,nie wiem,czy jest to blad tlumacza,czy zwykle przeoczenie,sprawdze w
      orginale i wtedy napisze wiecej.Trojece nie dziekuje,raczej Wysokim Obcasom.
      POzdrawiwam serdecznie
      • moore_ash Re: zadie smith 06.12.02, 02:53
        jedna rzecz tylko nie daje mi w niej
        > spokoju,nie wiem,czy jest to blad tlumacza,czy zwykle przeoczenie,sprawdze w
        > orginale i wtedy napisze wiecej.

czekam z niecierpliwoscia:)
        pozdrowienia.
        • Gość: zena Re: zadie smith IP: *.rado.gazeta.pl 09.12.02, 11:11
          Troche mnie zmeczyla ta ksiazka. Gdyby ja skrocic o jedna trzeecia nabralaby
          odddechu. Rozumiem Anglikow dla ktorych ta ksiazka moze byc czymys o wiele
          bardziej wartosciowym, bo mowiacym o ich swiecie. Czy ktoras z polskich ksiazek
          mozna by porowanc do niej? Czy wogole czegos takiego nie mamy? jak wyobarzacie
          sobie ewentualnie glownych bohaterow polskich „Bialych zebow”?
          • moore_ash Re: zadie smith 12.12.02, 14:27
            Gość portalu: zena napisał(a):

> Troche mnie zmeczyla ta ksiazka. Gdyby ja skrocic o jedna trzeecia nabralaby
            > odddechu. Rozumiem Anglikow dla ktorych ta ksiazka moze byc czymys o wiele
            > bardziej wartosciowym, bo mowiacym o ich swiecie. Czy ktoras z polskich
            ksiazek
            >
            > mozna by porowanc do niej? Czy wogole czegos takiego nie mamy? jak
            wyobarzacie
            > sobie ewentualnie glownych bohaterow polskich „Bialych zebow”?

mieszkam w malym miasteczku i nie bardzo znam realia wielkich polskich miast,
            ale wydaje mi sie ze w zadnym z nich nie ma miejsca takie pomieszanie kultur
            jak w londynie czy nowym jorku, wiec polscy bohaterowie bialych zebow raczej
            dla mnei eni istnieja... a co sie tyczy samej ksiazki... uwazam ze porusza ona
            glebsze problemy, malo istotne jest ze sa one umieszczoen w londynskich
            realiach... kontrowersje wokol inzynierii genetycznej, fanatyzm religijny,
            proba zachowania swiadomosci religijnej w obcym swiecie, ale takze wybory
            moralne, przyjazn, milosc, zdrada... to wszystk osklada sie wedlug mnie na
            wartosc tej ksiazki... ale to moje subiektywne zdanie i kazdy ma sie prawo z
            nim nie zgodzic...
            pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka