Dodaj do ulubionych

W Y P A S że się tak wyrażę

24.03.06, 10:49
jestem tradycyjnym pożeraczem książek, chodzę do biblioteki i czytanie książki
to dla mnie rarytas odpoczynku.
I własnie się dowiedziałam od kolegi, że:
1. ściąga się interesującego nas e-booka z DC+ (zasobów udostępnionych w sieci
przez innych)
2. ściąga się programik który zamienia e-booki na mp3 (są dwa - Agata i Iwona)
3. słucha się książek z komputera, albo odtwarzacza mp3 podczas sprzątania,
gotowania itp.

Nie mówię, że mi to zastąpi moje tradycyjne czytanie do poduchy, ale po prostu
będę mogła pochłonąć więcej!!!

Dla mnie WYPAS :)
Obserwuj wątek
    • autumna Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 11:03
      > 2. ściąga się programik który zamienia e-booki na mp3 (są dwa - Agata i Iwona)

Optymistka... A słyszałaś kiedyś, jak czyta Agatka? Toż to głupi automat. Ma zaprogramowaną intonację dla kropki, pytajnika i wykrzyknika + akcent na drugą sylabę od końca. Słuchając książki, która w całości będzie brzmiała jak komunikat z sieci komórkowej (za-pięć-dni-stracisz-możliwość-wykonywania-połączeń-...) można najwyżej umrzeć ze śmiechu.
    • eeela Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 11:07
      Jest wiele stron z audiobookami, czytanymi przez aktorow, to jest dopiero wypas
      :-) Ale ja znam tylko angielskie, o polskich nic nie wiem.
      • aiczka Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 11:24
        Jak masz jakieś linki pod ręką, to podrzuć, proszę.
        • eeela Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 11:44
          Darmowe:

www.audiobooksforfree.com/screen_main.asp
          www.audiobooks.org/
          learn.download-secrets.com/MP3/audiobooks.shtml
          tanaya.net/poj/index.html

Platne:

www.audible.co.uk/aduk/store/homepage_wg.jsp?BV_UseBVCookie=Yes
          www.audiobooks.org/
          www.jiggerbug.com/
          • Gość: mon.dan Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: 85.219.135.* 24.03.06, 12:00
            super!
          • paul_ina Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 21:25
            ela, dobra kobieto, niech Ci Najwyższy wynagrodzi tę dobroć!!!

dzięki!!!!
            • eeela Re: W Y P A S że się tak wyrażę 24.03.06, 21:28
              Do uslug szanownych panstwa :-D
              • Gość: Olo Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 24.03.06, 22:04
                A z Polskich:

www.audiobook.pl
                www.audiobooks.com.pl

Płatne niestety.
          • aiczka Re: W Y P A S że się tak wyrażę 27.03.06, 15:51
            Dzięki!
          • carolinascotties baaardzo dziękuję :)) 29.03.06, 05:18

• Gość: d0minika Re: baaardzo dziękuję :)) IP: *.54.jawnet.pl 10.04.06, 14:34
              Próbowaliście coś ściągnąć z tych stron? Mi udało się tylko z jednej, ale
              jakość jest tak słaba, że i tak nie da się słuchać :/
              Nie ma ktoś jakichś audiobooków czytanych po brytyjsku? Bardzo mi zależy, mój
              mail: d0minika@jawnet.pl

pzdr:)
    • Gość: ąę Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: *.acn.waw.pl 25.03.06, 00:27
      słowo "wypas" jest do dupy i jest ohydne.
      pożeracze ksążek nie uzywają takich słów
      • eeela Re: W Y P A S że się tak wyrażę 25.03.06, 00:32
        Niektorzy pozeracze byc moze nie uzywaja. Prawdziwi ksiazkowi kolesie uzywaja
        FULL WYPAS, ale to wyzsza szkola jazdy ;-PPP
        • paul_ina Re: W Y P A S że się tak wyrażę 25.03.06, 00:48
          Cicho sza!! Bo się wszyscy dowiedzą o Klubie Prawdziwych Książkowych Kolesi, gdzie hasłem jest FULL WYPAS!!!
          Ups...

Papierosy są do dupy, jak napisała kiedyś Filipinka.
          • ponurak Re: W Y P A S że się tak wyrażę 27.03.06, 20:42
            Klub? Tajemny? ze sztucznym lektorem? sorry ale to nawet dla mnie za duzo. nie
            wchodze w watek, nawet ten darmowy. Ale i tak cię lubię, Elzbietko:)
            • eeela Re: W Y P A S że się tak wyrażę 27.03.06, 20:44
              Nie doczytales. Dalam linki do audiobookow czytanych przez aktorow, nie ze
              sztucznym lektorem.
    • Gość: Kasia Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:44
      Mna tak wlasnie owladnely podkasty - moj pies to uwielbia, bo spacerki teraz zrobily sie dlugie bardzo,
      ja odsluchuje na i-podzie najnowsze audycje z NPR, radia France Culture czy France Inter, polecam,
      znakomite audycje literackie - a BBC to ma takie fajne, ze doczekac sie nie moge nastepnej (seria tych
      audycji zwie sie In our time) - a piesek drepcze obok - i chodzimy sobie razem, kazde szczesliwe na
      swoj sposob. I mamy wszystko w nosie.
      • zielonamysz Re: W Y P A S że się tak wyrażę 29.03.06, 08:15
        Co to podkasty? A czy ktos nie zna linkow do francuskich audiob.,mam lepszy
        franc niz ang.
        • Gość: Kasia podkasty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 09:41
          Podkasty to takie pakieciki z audycjami, ktore mozna regularnie - o ile dokonasz tzw.subskrybcji -
          sciagac (przewaznie bezplatnie) ze stron internetowych wiekszych stacji radiowych, telewizyjnych oraz
          dziennikow, i sluchac, kiedy masz ochote, z komputera lub na i-podzie. Najlepsza oferte ma
          amerykanskie radio NPR, ciekawe rzeczy ma WNYC, fajne jest BBC, podkast ma tez pismo Nature, New
          Scientist, kanal Discovery, Science Chanel, ma swoj podkast New York Times (m.in. skrot artykulow) i
          bodajze Guardian. Co do Francuzow, to juz pisalam.Wiekszosc z tych rzeczy pewnie mozna sciagnac
          tez w formacie mp3, wiec zachecam. No i czekam, kiedy Gazeta ukaze sie w wersji do sluchania!
          • zielonamysz Re: podkasty 29.03.06, 13:05
            Dzieki.
          • autumna a nasze Polskie Radio... 29.03.06, 13:26
            > Podkasty to takie pakieciki z audycjami, ktore mozna regularnie - o ile dokonas
            > z tzw.subskrybcji - > sciagac (przewaznie bezplatnie) ze stron internetowych >wiekszych stacji radiowy

Dusi głęboko ukryte w archiwach takie cudowności jak np. Irena Kwiatkowska czytająca "Lesia", "Mikołajki", "Trędowatą"...
    • Gość: greengrey Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:24
      Dzięki ludziska za ten wątek !

Tak mi się spodobało, że od razu nabyłam sobie książkę do słuchania na CD, a i
      z mp 3 pokombinuję..

to JEST wypas !
    • autumna Agatka czyta Pratchetta 09.04.06, 15:17
      Tak wygląda minutowy fragment "Blasku fantastycznego" czytany przez Agatkę

karolina.wlodarski.com/a1.zip
      Nie wiem jak Wy, ale ja całej książki w takim wykonaniu bym nie zniosła.
      • skajstop Re: Agatka czyta Pratchetta 09.04.06, 15:47
        Przerażające.
        • sto100 Re: Agatka czyta Pratchetta 09.04.06, 16:13
          nie nie, dziekuję.
          czytajmy sami, dzieciom też.
          • eeela Re: Agatka czyta Pratchetta 10.04.06, 14:37
            Alez ja jestem jak najbardziej za. Wazka role audiobookow widze w zasadzie
            jedynie w cwiczeniach jezykowych. Mozna sluchac obcojezycznego radia, ale
            literature tez milo od czasu do czasu wlaczyc.
    • Gość: d0minika Re: W Y P A S że się tak wyrażę IP: *.54.jawnet.pl 10.04.06, 18:05
      Pisałam już w tym samym watku wyżej, ale się jakoś zaplatał mój post pomiędzy
      innymi.
      Ma ktoś może audio booki w języku brytyjskim? Bo te z podanych tutaj stron
      niestety mają tak słabą jakość, że nie nadają się do odsłuchu. Byłabym bardzo
      wdzięczna za wszelką pomoc, potrzebuję tych audiobooków do nauki do egzaminu z
      języka...
      pzdr:)

mój mail: d0minika@jawnet.pl
    • kolorowywidelec Re: W Y P A S że się tak wyrażę 11.04.06, 00:59
      a ja jestem zacofanym konserwatystą i nie kręcą mnie zadne audiobooki z
      wypasionymi chrupnięciami znaków interpunkcyjnych, nawet w wykonaniu brytyjskich
      aktorów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka