Gość: Tomek IP: *.rudykot.pl 26.12.02, 17:30 Czesc, ktos czytal ??? Czy warto ta pozycje zakupic ??? Dzieki Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wkurzony Re: Waldemar Łysiak Kielich-gniot IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 21:32 Łysiak ściąga z samego siebie bez cienia finezji.Kup,jeśli Jesteś kolekcjonerem jego książek. Odpowiedz Link Zgłoś
med_max Re: Waldemar Łysiak Kielich-gniot 29.12.02, 22:00 Nie podzielam opinii wkurzonego;) Czytam aktualnie cztery książki i Kielich zdecydowanie prowadzi:) Świetne teksty, wycyzelowany język który pobudza wyobrażnię, poszerza mój świat niewidzialny. troche denerwuje mnie ta forma prozatorska ale słowo za słowem, tworzą piękny kolorowy bukiet w tym kielichu który kupiłem za 40 zł i teraz wpieprzam kamienie zamiast szynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Waldemar Łysiak Kielich-gniot IP: *.edd.ericsson.se / 164.48.123.* 31.12.02, 15:54 No wlasnie przez jakis czas nie bylo odpowiedzi na forum wiec zanim wyjechalem tam gdzie nie ma polskich ksiazek to Lysiaka zakupilem, zobaczymy, w sobote zaczynam czytac ;))) Tomek P.S. A tak na marginesie to polecam Wyspy Bezludne Lysiaka, czyta sie to wspaniale ... a nie polecam "Stateku", rozumiem Lysiaka, jakas kobieta musiala go maksymalnie wkurzyc, no ale to nie powod by pisac ksiazke ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
neuros Re: Waldemar Łysiak Kielich 06.01.03, 11:35 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Czesc, > > ktos czytal ??? Czy warto ta pozycje zakupic ??? > > Dzieki > Tomek Ksiazka dobra dla kogos kto nie czytal wczesniej Statku, Fleta, Ceny..... Niestety razi powielanie starych pomysłów. A razi dlatego ze Łysiak przyzwyczaił czytelnika do wysokiego poziomu swoich książek. Ale czyta się znakomicie. Styl pozostał ten sam. Trzeba przeczytać aby ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Waldemar Łysiak Kielich IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 14:35 Kalka "Statku". Te same pomysły fabularne, te same mądrości, cytaty z samego siebie. Nie mogę pojąć dlaczego tak znakomity pisarz napisał tak wtórną książkę... Wąż który pożera własny ogon... Odpowiedz Link Zgłoś
gph to ten gość jeszcze żyje??? 10.01.03, 16:12 myślałem, ze już dawno zapluł się swoim jadem.. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 o czym jest ta książka?... 10.01.03, 23:19 ... czytam, że Graal, Artur itp. itd. templariuszre w tle (rymik ;-)) No dobrze ale o co chodzi? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś