Dodaj do ulubionych

Wojciech Cejrowski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:03
Jak odbieracie jego książki? Które są tymi najlepszymi, które najgorszymi i w
ogóle... Proszę ogólnie o opinię :)
Obserwuj wątek
    • Gość: foniok tupaczek Re: Wojciech Cejrowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:19
      jesli ksiazki pisze tak jak artykuly w newsweeku to szkoda czasu barwne ale
      podhecowane
      • Gość: Myszor Re: Wojciech Cejrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:53
        Kupiłam wczoraj jedną z jego ksiażek - "Rio Anaconda". Wahałam sie długo. W
        zasadzie aż do momentu, kiedy uprzejmy pan sprzedający powiedział, że Cejrowski
        w gazecie i telewizji to zupełnie co innego niż Cejrowski w książce. I muszę
        przyznać, że jestem bardzo miło zaskoczona.
    • Gość: owca Re: Wojciech Cejrowski IP: *.zab.zigzag.pl 21.08.06, 11:20
      Czytalam Gringo wśród dzikich plemion - bardzo fajnie się czyta, napisana z
      humorem. Pewnie i druga książka podróżnicza (Rio Anaconda) jest interesująca.
      za jego książki kierujące sie w stronę polityki raczej nie mam zamiaru sie
      zabierac, ale podróżnicze polecam.
    • sol_bianca Re: Wojciech Cejrowski 21.08.06, 13:44
      źle odbieram
      ten pan jest strasznym pozerem
      historie nie z tej ziemi, i liczne dowody że... albo koloryzuje, albo nie wie co
      pisze :D
      • Gość: Aja Re: Wojciech Cejrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:45
        wiesz i ksiazki Pawlikowskiej można uznac za koloryzowane ale w Ameryce
        połd.wiele jest rzeczy ,które moglyby cie zaskoczyc...
        • sol_bianca Re: Wojciech Cejrowski 21.08.06, 14:01
          Gość portalu: Aja napisał(a):

> wiesz i ksiazki Pawlikowskiej można uznac za koloryzowane

owszem

> ale w Ameryce
          > połd.wiele jest rzeczy ,które moglyby cie zaskoczyc...

ależ tak, Ameryka Płd. zaskakuje mnie za każdym razem :) nie twierdzę, że
          widziałam już wszystko. ale jeśli chodzi o ogólny klimat... odbiór tej
          kultury... no cóż, moje doświadczenia są totalnie inne niż spółki
          Cejrowski-Pawlikowska.
          nie twierdzę, że wiem wszystko i zawsze mam rację, ale chyba mogę sobie porównać
          z własnymi doświadczeniami?
          Cejrowski pisze w stylu sensacyjnym, bo inaczej jego książki by się tak dobrze
          nie sprzedawały. ale to tak, jakby ktoś z wycieczki do Polski zapamiętał tylko
          rosyjską mafię, bazar na Stadionie dziesięciolecia i żubry w Białowieży i na
          podstawie tych trzech elementów próbował wnioskować o charakterze narodowym Polaków.
          • Gość: Myszor Re: Wojciech Cejrowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:17
            On pisze nie o Kolumbijczykach, nie o Brazylijczykach czy ogólnie o
            Amerykańcach Południowych (że takim zwrotem się posłużę), ale o Indianach. I to
            konkretmych. Więc troszke nietrafne wydaje mi się porównanie do pisania o
            Polsce i Polakach. Ale to już inna kwestia. W każdym razie - na mnie robi
            wrażenie, bo nigdy nie lubiłam ksiażek o Indianach, podróżach czy innych
            takich, a ta opowieść autentycznie mnie wciągnęła.
    • Gość: Gosia Re: Wojciech Cejrowski IP: *.aster.pl 27.08.06, 20:56
      Dobrze odbieram.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka