Dodaj do ulubionych

John Irving- warto sięgnąć

16.03.03, 20:26
"Swiat wedlug Garpa", "Hotel New Hampshire", "Jednoroczna wdowa", "Modlitwa
za Owena" i "Metoda wodna" te czytałem i są naprawde wciągające, mądre, z
poczuciem humoru. POLECAM dla wszystkich, przede wszystkim dla młodych,
którzy stoją przed wielkim wyzwaniem - dorosłością.
Obserwuj wątek
    • Gość: margit Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.pool.mediaWays.net 17.03.03, 17:43
      a ja sie wielce rozczarowalam - jednoroczna wdowa - no sa dobre watki ,ale juz
      metody wodnej nie strawilam - a swiat wg grappa - w wersji filmowej ok. ale
      ksiazka przynudna.Naturalnie to moje bardzo osobiste odbiory i naturalnie
      szanuje wszelkie inne i zachwyty.
      • ignatz Re: John Irving- warto sięgnąć 17.03.03, 23:56
        Właśnie, jednoroczna wdowa - czytałem z rosnącym w duszy
        znakiem zapytania "czy to ten sam Irving?" i rosnącym
        rozczarowaniem. Ale reszta ksiązek ok - szczególnie Hotel
        New Hampshire.
      • Gość: Przemek Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.tele.pw.edu.pl 26.03.03, 13:19
        Gość portalu: margit napisał(a):

>- a swiat wg grappa - w wersji filmowej ok. ale
        > ksiazka przynudna.

Bo "Swiata wg Garpa".. biez grappy nie razbieriosz.
        Zwlaszcza po paru kieliszkach "Grappy Julii" wzrasta rozumienie literatury i
        ogolne uduchowienie :-)

A tak serio, to "Swiat wg Garpa" przeczytalem z duzym zaciekawieniem. Pare dni
        temu TV przypomniala "Cider House Rules" - w filmie pojawia sie bardzo ciekawy
        watek dotyczacy etyki. Ksiazki nie czytalem, ale, zachecony filmem, bede sie
        staral pzreczytac.
    • Gość: nikita Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.kasa / 10.3.1.* 18.03.03, 11:05
      ja uwielbiam Irvinga- wszystkie jego książki. Bardzo lubię "Regulamin tłoczni
      win"- polecam, jeśli nie czytaliście.
    • Gość: alexia Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 23:32
      POLECAM dla wszystkich, przede wszystkim dla młodych,
      > którzy stoją przed wielkim wyzwaniem - dorosłością.

Tak, wspanialy pisarz! ale mlodzi sie pewnie znudza :(
      Najbardziej lubie "Regulamin tloczni win", polecam bo temat przewodni zawsze
      aktualny.
    • adrja Re: John Irving- warto sięgnąć 19.03.03, 15:03
      malczik81 napisał:

> "Swiat wedlug Garpa", "Hotel New Hampshire", "Jednoroczna wdowa", "Modlitwa
      > za Owena" i "Metoda wodna"

Polecam jeszcze "Syna cyrku"

--
      adrja
    • ew.ka Re: John Irving- warto sięgnąć 21.03.03, 11:38
      Ja właśnie zaczęłam czytać Jednoroczną wdowę i muszę przyznać, że to jedna z
      tych książek, które podobają mi się od pierwszego zdania. MAm nadzieję, że się
      nie rozczaruję.
      Pozdrawiam
      Ewka
      • mulinka3 Re: John Irving- warto sięgnąć 22.03.03, 17:02
        Ja też najbardziej ze wszystkich jego książek kocham "Regulamin.." a jutro na
        TVP1 o 22.15 jest film nakręcony na podstawie tej książki, "Wbrew regułom".
        mulinka
    • Gość: oajka Polecam! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 20:02
      Z ksiazek Irvinga polecam tylko Swiat wg Garpa i Hotel New Hampshire.
      Suuuuper !!!

• Gość: m04 Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.lublin.mm.pl 25.03.03, 00:20
      "Swiata..." nie polecam (a czytalem go na nowej drodze zycia czy jak tam autor
      watku chce). Taka ksiazka uszlaby w tloku gdyby byla ktróka. A jest sztucznie
      wydluzona, przegotowana i przypalona.
    • Gość: asia Re: John Irving- warto sięgnąć IP: *.luc.lodz.arges.pl 02.04.03, 15:20
      Ja również uwielbiam Irvinga i uważam, żę jego powieści są bardzo interesujące
      dla mnie numer 1 to "Regulamin Tłoczni Win" - byłam pod wraźeniem.
    • Gość: czapski uwolnic niedzwiedzie IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 02.04.03, 20:52
      to pierwsza ksiazka Irvinga jaka czytam, ale jest katastrofalna, 50 strony bylo
      dla mnie meczarnia. Czy to jest wpadka Irvinga, czy po prostu nie pasuje mi
      jego styl?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka