blue_a2 31.01.07, 23:25 na pierwszy ogień: przypomnę sobie Kawabatę Yasunariego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zxc90 Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 03:22 jacek dehnel - lala Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Apokryf rodzinny Malewskiej... 01.02.07, 07:03 i na dokładkę Historię familii z Marciszek Okęckiej... A także czekamy na nowego Cobena, czyli Obiecaj mi, co to obiecali w połowie lutego wydać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba_pelagia Nieważne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 07:56 25 minut przed czasem! Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Nieważne! 06.02.07, 14:25 Oj, żabo, ja rozumiem, żeś humanistka, ale liczyć też trza umieć. Minut było 35. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 01.02.07, 09:59 zaczęłam najnowszego Murakamiego, "Kafka nad morzem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karakas Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.csk.pl 01.02.07, 10:01 no a ja skończyłam nowego murakamiego jeszcze w styczniu, poszłam spać i nic teraz nie czytam, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capuccino_days Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: 217.153.177.* 01.02.07, 10:07 ja też właśnie zaczęłam "Kafkę..." i jak głupia zaczęłam czytać recenzję - dlaczego recenzenci muszą zawsze napisać jedno zdanie za dużo:( a poza tym czekają napoczęte Zabiorę Cię tam Joyce Carol Oates i Sedno rzeczy Soseki zawzięłam się też, że jednak skończę Pachnidło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anniszka Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.02.07, 13:52 "Co widziały wrony". Jestem wzruszona i wstrząśnięta. Następna książka w kolejce to "Secretum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogonek Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 14:08 -'Faust' Goethe, -'Opowieść o Blanche i Marie' Enquist, -'Zwrotnik Raka' Miller, -'Doppler' Erlend Loe, -'Biblia' (cd). Taki jest plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:18 dzięki. podpowiedziałaś/-eś mi, co warto (bo poniekąd tak mają działać watki tego typu?) a więc Doppler - podziel się refleksjami, gdy już przeczytasz. ja spróbuję też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: 193.201.167.* 16.02.07, 17:24 Doppler cudowny, uwalniający :) Jedyna wada: za krótki. Ale ma być ciąg dalszy. Można się popłakać ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 01.02.07, 17:09 " Krakowska żałoba"- M.Piatkowskiej i " Lala" Dehnela Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Już można? Co czytamy w lutym? 01.02.07, 17:31 Skończyłam Fallaci "LIst do nienarodzonego dziecka" i zaczynam "Zanim się pożegnasz". judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gagapisa Re: Już można? Co czytamy w lutym? 01.02.07, 21:33 Jacek Dehnel - Lala Piotr Ibrahim Kalwas - Czas Urszula Sipinska - Hodowcy lalek a w przerwach, niezmiennie Wzgorze Blekitnego Snu - I. Newerly Odpowiedz Link Zgłoś
gagapisa Re: Już można? Co czytamy w lutym? 01.02.07, 21:38 A propos Fallaci, nie zawsze sie z nia zgadzam, ale cenie, bo to byla osoba, ktora umiala powiedziec glosno to, co mi w duszy gra. Odpowiedz Link Zgłoś
mettea Re: Już można? Co czytamy w lutym? 03.02.07, 21:04 No właśnie, to nie luty. Tez się czepię, a co... Jadąc do Babadag Filary ziemi Jedź dziś nocą No i to, co dostanę na walentynki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parapet Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.centertel.pl 05.02.07, 15:07 "gnój" Wojciech Kuczok "ojciec chrzestny: mario Puzo na poczatek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: Już można? Co czytamy w lutym? 05.02.07, 15:59 "Cichy Don". Skoro już zacząłem... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juszma Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:15 a ja męczę "Snieg" Pamuka - jakoś ciężko mi idzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:36 a mnie podobala sie ta ksiazka... Odpowiedz Link Zgłoś
realka Re: Już można? Co czytamy w lutym? 06.02.07, 21:25 Ian Rankin - Próba krwi Neil Gaiman - Nigdziebądź Jarosław Grzędowicz - Popiół i Kurz Opowieść ze świata Pomiędzy Grisham - The king of torts Odpowiedz Link Zgłoś
itek1 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 06.02.07, 23:03 Opowiadania Dino Buzzatiego rownolegle z esejami Ernesto Sabato Odpowiedz Link Zgłoś
djdag Re: Już można? Co czytamy w lutym? 07.02.07, 11:47 Majgull Axelsson - Dom Augusty Anna Laszuk - Dziewczyny wyjdźcie z szafy w najbliższych planach: Kafka nad morzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 07.02.07, 19:43 No i jak , ciekawa ta Laszuk? Tzn, jak to jest napisane? Jako wywiady, czy jako historie ? Odpowiedz Link Zgłoś
djdag Do zdanka1 01.03.07, 10:18 Przepraszam, dopiero dziś zauważyłam pytanie. Książka jest ciekawa i zmuszająca do refleksji nad kondycją naszego społeczeństwa, więc nie czyta się tego łatwo, szybko i przyjemnie. Napisana w formie wywiadów i reportaży. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Już można? Co czytamy w lutym? 07.02.07, 19:35 Czytam teraz w niemieckim wydaniu ksiazke izraelskiej pisarki Yael Hedaya pt."Liebe pur". Czy ktos wie czy ta ksiazka zostala tez wydana po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
z_kawon Re: Już można? Co czytamy w lutym? 16.02.07, 16:46 "Otwarte drzwi" P.D. James Odpowiedz Link Zgłoś
evita2 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 18.02.07, 15:17 "Ciała i dusze" Isabel Vincent, seria:Historie prawdziwe.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Już można? Co czytamy w lutym? 18.02.07, 16:19 Ja się przyznam: jest mi zimno, muszę się rozgrzać i ogrzać, więc czytam kiczowate romanse historyczne niejakiej Georgette Heyer, w tym: Oświadczyny księcia, Maskarada, Hazardzistka. Pozostałe zakupy z allegro jeszcze nie wpłynęły :D więc w międzyczasie poczytuję 'Trzecią stronę medalu' Marian Keyes - nic wspólnego z B.Jones wbrew zapewnieniom wydawcy (dużo lepsze niż BJ). Zresztą, jeśli czytać romanse, to chyba tylko w miesiącu Walentego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandora_ Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.chello.pl 19.02.07, 07:27 Wykończyłam trylogię nowomeksykańską Nicholsa i z rozpędu wzięłam "Czarodzieja samotności" - chyba najlepsza jego książka, przeczytałam jednym tchem, zaniedbując przygotowania obiadowe do kolejnego dnia. Teraz przymierzam się do zmasowanego ataku na Clintona jako przygotowanie do "My life" - powtórzę sobie Maranissa, Stephanopoulosa (niech go gęś kopnie z tym nazwiskiem) i oczywiście Mortona z jego współczującym portretem Moniki Lewinsky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: 153.19.98.* 19.02.07, 09:19 Skończyłam sagę o wiedźminie Sapkowskiego i przeczytałam "Cień wiatru". W planach mam "Czarną polewkę" Musierowicz, a potem zrobię przerwę, bo za bardzo się angażuję emocjonalnie w lektury i robota na tym cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: Już można? Co czytamy w lutym? 19.02.07, 11:57 Bolano `Nokturn chilijski' Tokarczuk `Anna In w Grobowcach Swiata' Mitchell `Ghostwritten' plus opowiadania rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
eichhorn5 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 20.02.07, 09:08 "Szkatułka z motylem" Santa Montefiore Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Re: Już można? Co czytamy w lutym? 20.02.07, 10:01 J. Clavell "Shogun" --- Gry komputerowe Odpowiedz Link Zgłoś
myszor_m4 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 20.02.07, 10:02 Duuużo tego. Ostatnio "Mroczne sekrety". Autorki nie pomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinuss Re: Już można? Co czytamy w lutym? 20.02.07, 12:03 1) W. Adamiecki - Zdobyć Everest 2) W. Gombrowicz - Dramaty 3) A. MacLean - Przełęcz Złamanego Serca 4) W. Łysiak - Alfabet szulerów. Salon 2 5) A. MacLean - Złota dziewczyna 6) J. Grisham - Testament 7) J. Kukuczka, T. Malanowicz - Na szczytach świata Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Już można? Co czytamy w lutym? 20.02.07, 12:53 a to ciekawe z tym Bolano, został zjechany przez dwóch strasznych panów w dwójce radiu, ojej, czyżby genialny pisarz nie miał szans w polsce na odbiór jak w latinoamerice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.earth.pl 20.02.07, 15:59 A ja właśnie przeczytałam "Wypadek na ulicy Starowiślnej" Lucyny Olejniczak. Chciałam tylko przeglądnąć przed snem, a skończyłam o 3 nad ranem. Świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: 87.204.232.* 20.02.07, 19:21 Ja skończyłam czytać "SĄDY I OSĄDY" - KATARZYNY LEŻEŃSKIEJ, podobało mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judytta Re: Już można? Co czytamy w lutym? IP: *.zabrze.net.pl 21.02.07, 19:48 Peter Mayle "Psi żywot" -na poprawę humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Już można? Co czytamy w lutym? 21.02.07, 22:06 "Mikrokosmos" Normana Davisa i Rogrera Moorthouse Historia Wrocławia od założenia miasta do dnia dzisiejszego. Napisana w ciekawy i przystępny sposób. Polecam wszystkim,którzy lubią to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 ja mam powrót do przeszłości :) 22.02.07, 09:21 właśnie wygrzebałam: - A.Dumas "Czarny Tulipan" - A.Perepeczko "Dzika Mrówka i Jezioro Złotego Lodu" - M.Twain "Królewicz i Żebrak" - H.Pyle "Wesołe Przygody Robin Hooda" :) czytałam je wszystkie wiele razy, ale dawno temu :) Odpowiedz Link Zgłoś