Gość: Kapa Re: Co teraz czytacie ? IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 07.04.09, 09:07 ja czytam na memories-of-nobody.pl, opowiadanie "Nienawidzę siebie za to, że Cię kocham..." i czekam z niecierpliwością na kolejne części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytajka Re: Co teraz czytacie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 20:41 Ja czytam właśnie kryminał "Za podszeptem diabła" Karin Fossum. Rewelacyjna książka. W kilku słowach? Mroczna zbrodnia w malym ponurym miasteczku. Wszyscy się tam znają, wszystko o sobie wiedzą a jednak nikt nic nie wie o zaginięciu nastoletniego chłopca. Do tego autorka świetnie analizuje psychikę bohaterów pokazując w ten sposób co mysla i dlaczego podejmują te a nie inne kroki. Fanom kryminałów polecam zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Powieści Sergiusza Piaseckiego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.04.09, 20:52 Życie tego pisarza to już jest niczym powieść. A jego książki mają tempo i są przekonujące. W końcu on sam to przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
la.bruja Re: Powieści Sergiusza Piaseckiego 07.04.09, 20:55 "Złe małpy" Matta Ruffa Całkiem całkiem.. :) :) a nawet bardziej niż 'całkiem'. Odpowiedz Link Zgłoś
niuisa Re: Co teraz czytacie ? 08.04.09, 11:31 a ja czytam ksiażke lauren weisberger w pogoni za harrym winstonem o niebo lepsza od diabeł ubeira sie u prady polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judytta Re: Co teraz czytacie ? IP: *.zabrze.net.pl 09.04.09, 13:39 "Uznany za fundamentalistę" judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: Co teraz czytacie ? 15.04.09, 10:49 Właśnie skończyłam czytać "Wyspę klucz" Małgorzaty Szejnert. Świetna książka opowiadająca historię wyspy Ellis Island, na która przypływali imigranci chcący dostać się do Stanów. Mnóstwo ciekawych wątków, sporo o Polakach, ciekawie pokazana sytuacja podróżujących- z punktu widzenia jakby osobnych pracowników wyspy. Warto poczytać jak kiedyś podróżowali do Stanów nasi przodkowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Cornwell Co teraz czytacie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 09:05 Jeźdźcy z piekieł. Bernarda Cornwella , to świetna książka o bitwie stuletniej. Dla fanów przygód historycznych świetna batalistyka, a dla w ogóle to super przygody Thomasa z Hookton.... 1346 Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Mardsen 11.06.09, 09:45 "Dom na kresach" P. Mardsen judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: Mardsen 11.06.09, 13:26 "Sto dni po ślubie" Emily Giffin czy sięgnąć po kolejne książki tej autorki? Odpowiedz Link Zgłoś
niesubordynacja Re: Mardsen 12.06.09, 23:35 "Biegnaca z wilkami". W przerwach "Smiertelna klatwa"Agathy Christie. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Mardsen 13.06.09, 12:35 Amelie Nothomb "Tak wyszło". Już przeczytana. Odpowiedz Link Zgłoś
nordynka1982 cień wiatru Zafona 17.06.09, 09:59 właśnie kończę cień wiatru, pewnie nic nowego nie napiszę o tej książce - wciągająca bardzo nawet wciągająca, ale jednak to lektura wakacyjna i lekka, niezbyt ambitna. Odpowiedz Link Zgłoś
nordynka1982 norwegian wood 19.06.09, 23:55 Tak więc po skończeniu cienia wiatru czyli z mrocznej barcalony przeniosłam się do Japonii lat 60tych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Średnia Re: Co teraz czytacie ? IP: *.aster.pl 20.06.09, 15:21 "Ogólna teoria wszystkiego" - fantastyczne, błyskotliwe felietony Igora Zalewskiego. Bardzo przenikliwe obserwacje dotyczące absurdów naszej rzeczywistości, mnóstwo anegdot, wszystko opisane z polotem i celnie spuentowane. Bardzo polecam, bo to naprawdę świetna lektura, inteligentna a jednocześnie bawi do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
kobaj Ulisses Joyce'a. 21.06.09, 20:29 Wciągnął mnie niesamowicie, choć chwilami wydaje mi się, że nie wiem, co czytam. Doszło do tego, że notuję sobie fabułę. Momenty przypływów strumieni świadomości trochę mnie dekoncertują, ale porażają mnie jakąś absorbującą tajemnicą i ufam,że przy drugiej lekturze oraz po przeczytaniu posłowia czekają mnie ekstatyczne przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: Co teraz czytacie ? 21.06.09, 21:03 "4 czerwca" Szczepkowskiej (komunizm, Solidarność i te klimaty), ale trudno powiedzieć, żebym ją CZYTAŁA. książka nie jest zbyt gruba i bardzo dobrze i szybko się ja czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: Co teraz czytacie ? 28.06.09, 13:03 Potęga podświadomości - J.Murphy Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Co teraz czytacie ? 28.06.09, 15:27 zeitschrift für philosophische forschung . 63/2/2009 m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.s. Re: Co teraz czytacie ? IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.09, 22:10 recensje "obsession. an erotic tale". strasznie zjechali 85 letnia autorke i ksiazke. dla znajacych niemiecki: (..)nichts bislang ungesagtes, kein humor, und keine sprache, nur "cocks" und "pussies" und zwar zu viele. es sind exhibitionistische zeiten, neu ist, ja, dass eine omi wie frau kowalski nun zu den millionen zählt, die sich wünschen, dass wir alle zusehen, wenn sie kopulieren." der spiegel hmmm, jak przyczepi sie cos brzydkiego do kowalskich, to tak ciagnie sie po wszystkich. kowalskich. czyzby w recenzji bylo cos na rzeczy? m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaimka Re: Co teraz czytacie ? IP: *.metrolink.pl 06.07.09, 23:07 Z natury nie sięgam po kryminały. Zimą moje koleżanki z pracy poleciły mi pozycję pod tytułem "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet". Przeczytałam jednym tchem. Ostatnio jadąc na wieś chciałam zapomnieć o literaturze fachowej. Sięgnęłam ponownie po kryminał i ponownie po skandynawskiego autora. "W Bagnie" Arnaldura Indridasona (długo musiałam się uczyć, aby zapamiętać to nazwisko)wciągnęłam w ciągu jednego dnia. Przyznaję mroczna historia - czyżby to brak słońca tak wpływał na autorów z północy? Okazuje się, że członkowie niedużych społeczności, w których zbyt często spotykają się te same geny, mogą stać się zwyrodnialcami. Niestety za ich czyny przyjdzie zapłacić ich dzieciom. Nie powiem nic więcej :-). Odpowiedz Link Zgłoś
ew_81290 Re: Co teraz czytacie ? 10.07.09, 18:05 zaczynam "bieg który się nie kończy" Dubrawskiej Odpowiedz Link Zgłoś