Gość: mango IP: *.polot.pl 06.06.03, 11:51 Pomóżcie Szukam książki która mnie oszołomi,zachwyci, sprawi że wszystko nabierze nowego kształtu. proszę o Wasze typy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olivier Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: NAT:* / 10.1.0.* 06.06.03, 13:03 jak masz ochote pomyslec to proponuje swiat zofii- forma powtorki z czolowych mislicieli swiata wszystkich epok jak masz ochote sie rozerwac- buszujacy w zbozy- bardzo mi sie podobal romantyczne- na brzegu rzeki piedry usiadlam i plakalam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojop Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 11.06.03, 11:48 Co tam takiego jest w buszujacym, doprawdy nie wiem, a i Świat Zofii, jeśli ma się jakieś szersze pojęcie o filozofii wydaję się ksiązką dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:47 Jeśli ma oszołomić i sprawić że spojrzysz na świat zupełnie inaczej i zaczniesz baczniej przyglądać się ludziom których spotykasz to "Apokryf Agłai" Jerzego Sosnowskiego. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivier Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: NAT:* / 10.1.0.* 06.06.03, 13:50 nawet o niej n9e slyszalem o czym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:56 Wejdź na stronę wydawnictwa WAB. Tam są wszystkie ksiązki Sosnowskiego. Ale ta jak ulał pasuje do tego wątku. Szczerze polecam przeczytać!!! A streszczac w zaszdie nie wypada aby nic nie zdradzić. Zaskoczenie gwarantowane. Poza tym kiedys załozyłam tu taki wątek o tej powieści, byc może ktos przede mna zrobił to także. Poszukaj na forum:) Piozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Do Moniki_Kot 06.06.03, 21:48 Gość portalu: monika_kot napisał(a): > Wejdź na stronę wydawnictwa WAB. Tam są wszystkie ksiązki Sosnowskiego. Ale ta > jak ulał pasuje do tego wątku. Szczerze polecam przeczytać!!! A streszczac w > zaszdie nie wypada aby nic nie zdradzić. Zaskoczenie gwarantowane. Poza tym > kiedys załozyłam tu taki wątek o tej powieści, byc może ktos przede mna zrobił > to także. Poszukaj na forum:) > Piozdrawiam!!! Ja założyłam a Ty odpowiedziałaś :-P :-) To prawda "Apokryf Agłai" to wspaniała książka. Pamiętam, że kiedy ją czytałam zeszłego lata, wszystko inne mi przeszkadzało, bo zabierało czas na czytanie. Czytałam w tramwaju, ukradkiem w pracy. Na szczęście skończyłam w 2 dni, bo inaczej mogłabym mieć problemy z brutalną rzeczywistością ;-) A tak z innej beczki, Moniko_Kot, czy przeczytałaś "Maga"? Ta książka swojego czasu także wywarła na mnie ogromne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Do Moniki_Kot IP: 195.216.116.* 11.06.03, 09:55 hania_76 napisała: > A tak z innej beczki, Moniko_Kot, czy przeczytałaś "Maga"? Ta książka swojego > czasu także wywarła na mnie ogromne wrażenie. Wciąz jeszcze nie. Mam już ją na własność, ale na razie ciągle cos innego wpada mi w ręce. Ale Haniu o "Magu" nie zapomnę.Za bardzo wszyscy zainteresowaliście mnie tą powieścią. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mango Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: *.polot.pl 06.06.03, 14:05 Dzięki "Apokryf..." znam, podobała mi się ale na kolana nie powaliła.choć przyznaję zaskakująca. A znasz "Wielościan"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 81.210.23.* 06.06.03, 13:57 "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha "Jesli zimową nocą podróżny" Italo Calvino Obie przewracają do góry nogami nasz światopogląd, odmieniają nasze spojrzenie na to, czym w ogóle jest czytanie... Pozdrawiam, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:59 Gość portalu: Druss napisał(a): > "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha I znów pojawia się to Gniazdo... a ja nie mogę tej ksiązki dostać:( Ale z tego co pamiętam z innych rozmów o tej ksiązce jak najbardziej ma powalać na kolana. Zwłaszcza zakończenie:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss "Gniazdo Światów" IP: 81.210.23.* 06.06.03, 14:13 Gość portalu: monika_kot napisał(a): > Gość portalu: Druss napisał(a): > > > "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha > > I znów pojawia się to Gniazdo... a ja nie mogę tej ksiązki dostać:( Moniko!!! "Gniazdo światów" na pewno jest do dostania w Merlinie, gdzie kosztuje 17 złotych... No i moja rekomendacja zmieniła się wręcz w akwizycję :-))) Niczym Daniel Olbrychski w reklamie czuję się rozgrzeszony, bo ksiązka naprawdę warta grzechu.... Pozdrawiam ciepło licząc na kolejne spotkania, Druss Ale z tego > co pamiętam z innych rozmów o tej ksiązce jak najbardziej ma powalać na kolana. > Zwłaszcza zakończenie:) > Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: 'Gniazdo Światów' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 12:11 Nikogo nie bede powalac na kolana. Jak ktos chce to niechaj sobie sam ukleknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: 'Gniazdo Światów' IP: *.icpnet.pl 07.06.03, 12:24 Wyszło na to że jednak niedokładnie szukłam:( Zaraz udaję sie na stronę Merlina i zamawiam:)))) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 212.160.138.* 11.06.03, 09:59 "Spotkamy się kiedyś w Twoim raju" niemiecka autorka;rodzaj pamiętnika który powstał na podstawie listów umierającej na białaczkę dwunastoletniej dziewczynki. Powali Cię na kolana;mnie w podobny sposób "potraktowała",moze dlatego,ze przeczytałam ją będąc w wieku głównej bohaterki.Wspomnienie tej książki żyje razem ze mną,już tyle lat.Niesamowita.Chwyta za serce. Odpowiedz Link Zgłoś