Dodaj do ulubionych

Niech mnie znowu "powali na kolana"

IP: *.polot.pl 06.06.03, 11:51
Pomóżcie
Szukam książki która mnie oszołomi,zachwyci, sprawi że wszystko nabierze
nowego kształtu. proszę o Wasze typy.
Obserwuj wątek
    • Gość: olivier Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: NAT:* / 10.1.0.* 06.06.03, 13:03
      jak masz ochote pomyslec to proponuje swiat zofii- forma powtorki z czolowych
      mislicieli swiata wszystkich epok
      jak masz ochote sie rozerwac- buszujacy w zbozy- bardzo mi sie podobal
      romantyczne- na brzegu rzeki piedry usiadlam i plakalam
      pozdrawiam
      • Gość: jojop Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 11.06.03, 11:48
        Co tam takiego jest w buszujacym, doprawdy nie wiem, a i Świat Zofii, jeśli ma
        się jakieś szersze pojęcie o filozofii wydaję się ksiązką dla dzieci
    • Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:47
      Jeśli ma oszołomić i sprawić że spojrzysz na świat zupełnie inaczej i zaczniesz
      baczniej przyglądać się ludziom których spotykasz to "Apokryf Agłai" Jerzego
      Sosnowskiego.
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: olivier Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: NAT:* / 10.1.0.* 06.06.03, 13:50
        nawet o niej n9e slyszalem o czym
        • Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:56
          Wejdź na stronę wydawnictwa WAB. Tam są wszystkie ksiązki Sosnowskiego. Ale ta
          jak ulał pasuje do tego wątku. Szczerze polecam przeczytać!!! A streszczac w
          zaszdie nie wypada aby nic nie zdradzić. Zaskoczenie gwarantowane. Poza tym
          kiedys załozyłam tu taki wątek o tej powieści, byc może ktos przede mna zrobił
          to także. Poszukaj na forum:)
          Piozdrawiam!!!
          • hania_76 Do Moniki_Kot 06.06.03, 21:48
            Gość portalu: monika_kot napisał(a):

> Wejdź na stronę wydawnictwa WAB. Tam są wszystkie ksiązki Sosnowskiego. Ale
            ta
            > jak ulał pasuje do tego wątku. Szczerze polecam przeczytać!!! A streszczac w
            > zaszdie nie wypada aby nic nie zdradzić. Zaskoczenie gwarantowane. Poza tym
            > kiedys załozyłam tu taki wątek o tej powieści, byc może ktos przede mna
            zrobił
            > to także. Poszukaj na forum:)
            > Piozdrawiam!!!

Ja założyłam a Ty odpowiedziałaś :-P :-)

To prawda "Apokryf Agłai" to wspaniała książka. Pamiętam, że kiedy ją czytałam
            zeszłego lata, wszystko inne mi przeszkadzało, bo zabierało czas na czytanie.
            Czytałam w tramwaju, ukradkiem w pracy. Na szczęście skończyłam w 2 dni, bo
            inaczej mogłabym mieć problemy z brutalną rzeczywistością ;-)

A tak z innej beczki, Moniko_Kot, czy przeczytałaś "Maga"? Ta książka swojego
            czasu także wywarła na mnie ogromne wrażenie.
            • Gość: monika_kot Re: Do Moniki_Kot IP: 195.216.116.* 11.06.03, 09:55
              hania_76 napisała:

> A tak z innej beczki, Moniko_Kot, czy przeczytałaś "Maga"? Ta książka swojego
              > czasu także wywarła na mnie ogromne wrażenie.

Wciąz jeszcze nie. Mam już ją na własność, ale na razie ciągle cos innego wpada
              mi w ręce. Ale Haniu o "Magu" nie zapomnę.Za bardzo wszyscy zainteresowaliście
              mnie tą powieścią. Pozdrawiam!!!
      • Gość: mango Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: *.polot.pl 06.06.03, 14:05
        Dzięki
        "Apokryf..." znam, podobała mi się ale na kolana nie powaliła.choć przyznaję
        zaskakująca. A znasz "Wielościan"?
    • Gość: Druss Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 81.210.23.* 06.06.03, 13:57
      "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha
      "Jesli zimową nocą podróżny" Italo Calvino

Obie przewracają do góry nogami nasz światopogląd, odmieniają nasze spojrzenie
      na to, czym w ogóle jest czytanie...
      Pozdrawiam,
      Druss
      • Gość: monika_kot Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 195.216.116.* 06.06.03, 13:59
        Gość portalu: Druss napisał(a):

> "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha

I znów pojawia się to Gniazdo... a ja nie mogę tej ksiązki dostać:( Ale z tego
        co pamiętam z innych rozmów o tej ksiązce jak najbardziej ma powalać na kolana.
        Zwłaszcza zakończenie:)
        Pozdrawiam!
        • Gość: Druss "Gniazdo Światów" IP: 81.210.23.* 06.06.03, 14:13
          Gość portalu: monika_kot napisał(a):

> Gość portalu: Druss napisał(a):
          >
          > > "Gniazdo światów" Marka S. Huberatha
          >
          > I znów pojawia się to Gniazdo... a ja nie mogę tej ksiązki dostać:(

Moniko!!!
          "Gniazdo światów" na pewno jest do dostania w Merlinie, gdzie kosztuje 17
          złotych... No i moja rekomendacja zmieniła się wręcz w akwizycję :-))) Niczym
          Daniel Olbrychski w reklamie czuję się rozgrzeszony, bo ksiązka naprawdę warta
          grzechu....
          Pozdrawiam ciepło licząc na kolejne spotkania,
          Druss

Ale z tego
          > co pamiętam z innych rozmów o tej ksiązce jak najbardziej ma powalać na
          kolana.
          > Zwłaszcza zakończenie:)
          > Pozdrawiam!
          • Gość: niech Re: 'Gniazdo Światów' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 12:11
            Nikogo nie bede powalac na kolana. Jak ktos chce to niechaj sobie sam ukleknie.
          • Gość: monika_kot Re: 'Gniazdo Światów' IP: *.icpnet.pl 07.06.03, 12:24
            Wyszło na to że jednak niedokładnie szukłam:( Zaraz udaję sie na stronę Merlina
            i zamawiam:))))
            Pozdrawiam!!!
            • vulture ekhm 10.06.03, 05:58
              Może kucharską?...
    • Gość: Mika Re: Niech mnie znowu 'powali na kolana' IP: 212.160.138.* 11.06.03, 09:59
      "Spotkamy się kiedyś w Twoim raju" niemiecka autorka;rodzaj pamiętnika który
      powstał na podstawie listów umierającej na białaczkę dwunastoletniej
      dziewczynki.
      Powali Cię na kolana;mnie w podobny sposób "potraktowała",moze dlatego,ze
      przeczytałam ją będąc w wieku głównej bohaterki.Wspomnienie tej książki żyje
      razem ze mną,już tyle lat.Niesamowita.Chwyta za serce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka