Dodaj do ulubionych

Dzień dobry w Nowym Roku ;-)

09.08.09, 06:00
Wstałam badym świtem (ma się te wakacje, nie?)i z ozorem na
brodzie dopadłam laptoka. Mieli litość, ciutkę farby puścili, ale
mój apetyt zawsze rośnie w miarę jedzenia...
Dzień dobry!
Obserwuj wątek
    • edyta95 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 06:28
      Dzień dobry, wstałam jeszcze bledszym.
      • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 10:02
        Do 9.00 się wylegiwałam. Miałam prawo. smile
        • the_dzidka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 10:34
          Ja od ósmej czytałam w łóżku smile Wstałam o 9:30 smile
          • aganoreg Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 10:58
            Wstałam nieco wcześniej i uwieczniałam koty na zdjęciach smile
            • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 11:52
              Wstałam późno. A co, nie wolni mi w niedzielęwink
              Aganoreg, powieś zdjęcia koteczków.
              • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 16:58
                Witajcie! Wszystkiego najlepsiejszego w Nowym Roku!!!
                • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 17:35
                  Witajcie w Nowym Rokusmile
                  A ja wstałam o...17.30(gdyby nie konieczność wyprowadzenia Karo spałabym dalej).
                  • edyta95 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 21:53
                    nie uznaję tego dnia za nowy rok, bo jesli tak, to cały rok będę
                    miała do d..., niezgadzam się
                    • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 09.08.09, 21:59
                      Aż tak źle?
                      Ja też nie uważam dzisiejszego dnia za początek nowego roku,ale dziś
                      zaczynam urlop,więc gdyby nadal była taka pogoda,to nie powiem,że
                      nie chcę. Powiem,że tak może być!
    • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 09:31
      Dzień dobrysmileNiestety trza do pracysad
      • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 09:44
        Dzień dobry. Kolo południa będzie więcej zdjęć. Nie dostałam zdjęć od Kurcgalopka i April, dlaczego?
        • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 11:08
          Dzień dobry.
          Tak się wczoraj naoglądałam zdjęć, że całą noc śniła mi się Tereska. Teresko nie
          pamiętam szczegółów snu, rano pozostało mi tylko wrażenie że strasznie fajna z
          ciebie babkasmile
          • konopika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 12:22
            Wszystkiego najlepszego w Nowym (tu zazwyczaj pada rok, ale tym razem nie wiem w którym)Roku i miłego poniedziałku.
            hortensjo66, Tobie się wydaje, a ja wiem, że Ter.eska to świetna dziewczyna.
            • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 14:57
              konopiko dzięki,Ty też jesteś supersmile)),szkoda,że Cię nie byłosad
            • papuga_ara Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 00:17
              konopika napisała:

> Wszystkiego najlepszego w Nowym (tu zazwyczaj pada rok, ale tym
              razem nie wiem
              > w którym)Roku

A co byśmy powiedzieli na Pierwszy Rok Chmielewski? Ewentualnie
              Piewrszy RokChmiel? Albo Pierwszy Gururok? Już słyszę uszami duszy
              te opowieści: "a było to w trzecim Gururoku,......." wink
          • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 14:54
            Szkoda,że nie pamiętasz,ale cieszę się z wrażeniasmile))
        • april02 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 12:44
          Są cholernie duże i dużo. Możliwości są dwie: albo zrobię selekcję i
          pozmniejszam rozmiarowo i wtedy puszczę Ci je małpią pocztą (a
          przynajmniej spróbuję) ale wtedy stracą na jakości albo wrzucę
          wszystko na płytę i puszczę Ci normalną Pocztą Polską. Jest jeszcze
          trzecia: wrzucę wszystko (albo prawie wszystko) na Picasa.
          Co Ty na to?
          • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 12:48
            Jeśli wrzucisz na swoje konto na Picasie, to będzie pod innym adresem.
            Chyba najlepsza będzie płytka. Dwa, trzy dni i będzie na miejscu.
            • april02 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 13:09
              Tak też myślałam smile
              Ok. To tylko poproszę nazwisko szefowej (nie chcę popełnić jakiejś
              fopy smile oraz kod pocztowy sms-em co by się płytka nie błąkała po
              całej Warszawie smile
          • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 12:48
            Ja mam podobny problem i już nawet wysłałam maila do Szefowej w tej sprawie, z
            tą małą różnicą, że zdjęć mam tylko kilkanaście. Galop bowiem, który miał robić
            za fotoreportera robił głównie za kucharza, a ja nie potrafiłam jednocześnie
            fotografować i napawać się obecnością Guruywink
    • eulalija Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 10.08.09, 22:48
      Przyjmuję założenie, być może niesłuszne, że to aktualny powitalnik.
      No, to się witam.
      • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 00:07
        Czesc, ten rok mial genialny poczatek smile

Zeby jeszcze wprowadzili obowiazkwe wolne poniedzialki .
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 07:18
          Dzień dobry!
          Była fantastyczna burza, pioruny waliły jak ruska artyleria podczas
          szturmu na Berlin, a teraz ładnie, równiutko pada na mój areał.
          Dzień dobry!
          • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 09:51
            Cześć. Pogoda Eulaliowa. Połamało mnie doszczętnie.
            • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 10:26
              Wwitam śpiąco..
              • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 10:40
                Witam póki co słonecznie i cieplachnosmile
                • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 10:50
                  Dzień dobry.
                  Kot w nocy uparł się siedzieć na balkonie i nie obchodziło go że pada. A jak już
                  zasnęłam to wlazł mi taki mokry do łóżka. No cóż, się ma kotki, to się ma
                  pościel jaką się masmile

Głaski dla Tycjana.
            • eulalija Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 12:01
              Fakt, pogoda mojasmile Ale mnie też połamało, struna odmówiła
              współpracy. Tyle, że nie z pogody ale z głupoty. Trzeba było nie
              ruszać pralki, te sto złotych mogło tam spokojnie poleżeć i poczekać
              na silne męskie ramię.
              • edeka5 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 12:11
                Fiu, fiu, fiu, to Ty masz pralnię pieniędzy?
                • eulalija Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 12:54
                  Trochę mało wydajną i zdrowiokosztownąwink)
                  Jak po wojażach południowych Edeko? Udane?
                  • edeka5 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 14:22
                    Przebyłam kawałek "Bocznych dróg" tylko trochę odwrotnie, tj. Nysa, Otmuchów, Paczków, Szczeliniec, Świebodzice. Niestety skały oglądałam tylko z daleka lub na zdjęciach.
                    • p.aulinka Dzień dobry i NIE BIC!:) 11.08.09, 15:04
                      Dzien dobry Nowo Rocznie (a nowy rok = zmiany , prawda?smile)

Ja przepraszam bo zaraz zostanę poszczuta kotami Lylikismilesmilesmile ale zmieniłam nick smile.
                      Znowu.
                      Ale znim ktos we mnie rzuci butem, to tym razem przysiegam ze po raz ostatni smile
                      Na spotkaniu Asiowym usłyszałam ze ta "zielona" pasuje do mnie jak pięść do nosa i parę osób powiedziało ze jak "Zielona" pisze to one nie kojarza tego ze mną.
                      Na Sylwestrze zostałam obsmiana juz totalnie z tej "zielonej.onej" (bo byłam na czarno smile), i okazało się że - wg. vox populi - mam być " pauliną " do cholery smile
                      No to jestem smile
                      Sorry ze z kropka i w wersji zdrobnieniowej ale inne kombinacje juz zajęte smile. Zwracac się mozna do mnie bez kropki - jakby co smile

ps. mam nadzieje ze pasowanie sylwestrowe się w tym momencie liczy smile
                      • eulalija Re: Dzień dobry i NIE BIC!:) 11.08.09, 15:13
                        No!
                        Ja już gęby nie otwierałam, rozumiałam, że chcesz zmienić, nawet
                        powody pamiętam, ale faktycznie ta zielona to jak nie powiem co do
                        czego mi pasowało i też zawsze miałam kłopot kto piszesmile

Paulinka jest OK, jak nie zapomnę to może i kropkę wstawięsmile
                        • p.aulinka Re: Dzień dobry i NIE BIC!:) 11.08.09, 15:19
                          smilesmilesmile
                      • gabrielle Re: Dzień dobry i NIE BIC!:) 11.08.09, 15:30
                        No tak!
                        W końcu mówi się, że kobieta zmienną jestsmile

Miłego popołudnia życzę wszystkim. Idę poopowiadać o was nad kawą i licznymi
                        kaloriami.

• kurcgalopek Re: Dzień dobry i NIE BIC!:) 11.08.09, 15:32
                          Paulina, bardzo mi się Twój nick podoba, bo od razu wiem o kogo chodzismile
                    • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 15:31
                      witam mazursko, deszczowo, grzybowo, i przy fatalnym przepływie
                      danych via Orange... Poza tym jest pięknie!

edeka5 napisała:
                      > Przebyłam kawałek "Bocznych dróg" tylko trochę odwrotnie, tj.
                      Nysa, Otmuchów (...)

I jak się miewają moje rodzinne strony? Zamek w Otmachau stoi aby?
                      Nysy Nysą nie zalewa?
                      • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 15:40
                        aha, a propos "grzybowo" - Kocia chwilowo nie ma, więc - Damy a
                        Panove, povitejte: Kocio z Grzybem!
                        może się nie doczyta...

https://img34.imageshack.us/img34/3452/kociozgrzybem.jpg
                        • p.aulinka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 16:39
                          PIEKNE! W pierwszej chwili sadziłam co prawda ze to Kocio z Duża Bułką smile (od
                          Hamburgera Albo Co) ale podpis wyprowadził mnie z błędu smile
                          • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 17:05
                            A ja w pierwszej chwili myślałam,że Kocio wystąpi z grzybem,a nie z
                            GRZYBEM. smile
                            P.aulinko,no,to w końcu Ty! Teraz ja też wiem do kogo piszę,bo
                            tekst,że do ZielonejOnej jakoś nie bardzo mi pasował. Witaj.
                            A co do pasowania,to pewnie jest ważne tylko ledykimację
                            będziesz musiała nową zafasować.wink
                            • p.aulinka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 18:06
                              Nie ma problemu bo starej tez nie mam smile
                              tak wiec jakakolwiek bedzie pierwszą smile
                              • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 18:20
                                o rany ale grzyb!!! to nie fotomontaż?wink
                              • gabrielle Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 21:08
                                O ja też nie mam ledykimacji!
                                • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 21:24
                                  Uuuu,albo i uuuuuu.... władze zapomniały ledykimacje wręczyć?
                                  No ja nie wiem,nie wiem,ale spuśćmy zasłonę milczenia i na karb
                                  Sylwestra to złóżmy,biedny Sylwester,biedny,garbaty od początku
                                  roku...uh,niedobrze,niedobrze. wink
                                  • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 22:09
                                    Witam trochę ostrożnie bo mój komp wariuje i w nieoczekiwanych momentach albo
                                    się resetuje,albo zacina i obawiam się,że będzie musiał pójść do kompowego
                                    lekarza,tak więc jeśli zniknę na dłużej,to znaczy,że komp poszedł na operację.
                                    • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 22:11
                                      A co do ledykimacji,to ja tyż jeszcze nie dostałamsad
                                      • p.aulinka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 22:17
                                        moze te z kropkami w nickach nie dostają?smile
                                        ale nie gabryelle tez nie ma smile
                                        • aganoreg Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 23:04
                                          p.aulinka napisała:

> moze te z kropkami w nickach nie dostają?smile
                                          > ale nie gabryelle tez nie ma smile

Aganoreg też nie dostaławink Na wszelki wypadek dodam, że składkę uiściłam na ręce
                                          Dzidki.

Hortensjo, zdjęcia dzidkotków dodam dopiero, jak dorwę lepsze łącze smile
                        • eulalija Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 11.08.09, 22:21
                          Piękny prawdziwek.
                          Jedna trzecia zupy grzybowej na Wigilię już jestsmile
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 07:38
                            Dzień dobry!
                            Po wczorajszym deszczu niebo umyte, może do po południa i trawka na
                            plaży się wysuszy...
                            • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 08:38
                              Bry. W kościach nadal łupie.
                              • ter.eska Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 09:16
                                Witamsmile.Jakoś udało mi się włączyć kompa choć nie wiem na jak długo.
                                • edyta95 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 09:37
                                  Jestem nieżywa. O 8,30 miałam dziś degustację w pracy. Służbowo,
                                  zaznaczam służbowo, musiałam wypić dwa kieliszki bimbru 70%. A
                                  teraz położę się na biurku i będę spać. Dobranoc
                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 09:47
                                    Co to za praca, że każą od rana bimber pić? Rano, to się pije szampana. smile
                                    • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 10:13
                                      Czesc kochani!
                                      Powoli zaczynam dochodzic do siebie wink
                                      • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 10:37
                                        Dzień dobry.
                                        Dziś w nocy odnalazłam naszego Baronasmile Wybrał się z Dzidką na wycieczkę
                                        rowerowąsmile Pytałam czemu się nie odzywa, ale nie raczył mi odpowiedzieć. Zawinął
                                        się na pięcie i dumnie odszedł.
                                        • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 11:19
                                          Dzień Dobry!

Edyta, powinnaś dostawać dodatek za pracę szkodliwą dla zdrowiawink

Nie uwierzycie, gdzie dostaliśmy z Galopem zaproszenie na następny weekend. Otóż
                                          dostaliśmy zaproszenie na ...zabawę sylwestrowąsmile
                                          Oczywiście przebieraną. Dwa sylwestry w jednym miesiącu i to nie w grudniu, nie
                                          wiem jak to zniesiemywink
                                          • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 11:26
                                            Stroje już macie. smile
                                  • p.aulinka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 13:40
                                    fajna praca smile
                                    Ja co prawda bimbru nie pijam (i nie trawie) ale raz jeden jak szef wróciła z
                                    urlopu z Portugalii - to przywiózł pare butelek Porto (pyyycha smile) i hojnie
                                    częstował biuro.
                                    O godzinie 11.00 (rano!) cała pracownia była wesoła i rozchichotana i pod
                                    (nie)lekkim wpływem.
                                    Dobrze ze zaden klient nie przyszedł. smile
                                    A jak się fajnie pracowało!smile I wydajnie hehe smile
                                    • goonia Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 16:16
                                      Dzien dobry.
                                      Czuje sie mocno niewyspana, choc na zadnym sylwestrze nie bylam.
                                      Przez 1.5 dnia bylo lato, niestety towarzyszyly mu ulewysad
                                      Wyjezdzam w tropiki, albo na pustynie, byle cieplo i sucho.
                                      • edyta95 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 12.08.09, 22:38
                                        kilka godzin zmarnowanych w sklepie, znowu w sobotę wszystko
                                        zamknięte
                                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 07:07
                                          Jak ten czas pędzi w stolicy, u nas dziś dopiero czwartek. Ładny.
                                          Będzie jeziorny i koncertowy - wieczorem saksofoniści dżezem polecą.
                                          Już się cieszę wink
                                          • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 08:42
                                            jak to zdrowo na dżezowo!

Dzis moje dzieciatko konczy ćwierć wieku, wysciskam go za to wink
                                            a wam zycze samych fajnosci.
                                            • jotka13 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 09:41
                                              Wszystkiego najlepszego dla synka Asiu wink)
                                              Witam wszystkich pourlopowo i dziękuję za obszerną relację z
                                              Sylwestra.
                                              • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 10:45
                                                Asiu, zdrówka synkowi życzę. I siły przebicia, bo on w tym wieku co to się w
                                                świat wchodzismile

A na zachodnich rubieżach słoneczko świeci, a ja jutro na weekendowy wypad nad
                                                jeziorkosmile
                                                • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 12:08
                                                  Cześć. Leje, grzmi, ciemno jak u... wiadomo kogo.
                                                  Asiu, najlepsze życzenia dla dziecka. smile
    • edeka5 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 13:14
      migos napisał:

> I jak się miewają moje rodzinne strony? Zamek w Otmachau stoi aby?
      > Nysy Nysą nie zalewa?

Rodzinne strony piękne, ale gdybyś się tam wybierał to nie jedź drogą 46 z Nysy
      do Paczkowa - rozkopana, remonty, ruch wahadłowy.
      • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 14:55
        Dzień dobry słoneczne,poburzowe. A wiecie,że weekend ma być ciepły i
        słoneczny?! Podobno.
        Edeko,witamy po wyjeździe i powrocie. Z tymi drogami to chyba tak
        jest nie tylko na Opolszczyźnie,prawda?
        • gabrielle Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 15:23
          Dzień dobry nieco chmurne.
          Chwalę się. Mam nowy telefon. Na szczęście tym razem umowa podpisywana była z
          kobietą, więc na pytanie "czego pani oczekuje od telefonu" mogłam spokojnie
          odpowiedzieć: chcę pisać smsy, odbierać, dzwonić i ma ładnie wyglądać.
          Idę na cotygodniowy piątek. Dla odmiany w czwartek, bo czynniki zewnętrzne
          działają i przyjaciółka jutro spotkać się nie może.
          • goonia Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 16:57
            Ludzie ratunku, ja dalej w paczkach, ogrodek nie wypielony, kontrola - czyli
            moja Mac przylatuje jutro, a w sobote parapetowka. Aaaaaaaaaaaa! Ugotuje im bobu
            i pojde do sasiadow na piwo. Sasiadow fajnych mam.

Milego dnia. Cieplutko nareszcie 29C. Plaza mi sie marzy.
            • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 17:36
              goonia napisała:
              >Plaza mi sie marzy.

I co ślepemu po oczach?
              Przeczytałam:plazma mi się marzy. big_grin
              To pewnie w związku z tymi fajnymi sąsiadami tak mi się przeczytało.
              No bo goonia bobu nagotuje dla Maci i idzie do sąsiadów na
              piwo,no,plazma mi tu pasowała jak nic! Ale plaży też Ci,gooniu
              życzę,sobie też! I takoż innym pożądającym tej rozrywki!
              • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 17:47
                Też zyczę! I na pohybel takiej szkockiej pogodzie!
                Ze szkockich specjalności ino Connery. Sean Connery, ach...
                • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 18:43
                  Zgadzam się z Tobą,Ewo!!!
                  A ze szkockich specjałów(oprócz Seana Connery) uważam jeszcze
                  szkocką whisky!
                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 18:48
                    To chluśniem! ale ja wolę sliwowicą, łyska mi trocha myszami trąca ;-
                    )
                    • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 18:57
                      Śliwowicę też na składzie posiadam,taką prawdziwą,bałkańską,no to
                      chluśniem!
                      A ta łyska,co Ci trąca,to czy to ona prawdziwie szkocka jest? Bo ta
                      prawdziwa nie trąca!!! Zapachem bynajmniej,bo trąca po spożyciu.
                      Rzetelnie!!! smile
      • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 13.08.09, 16:51
        dzień dobry. wreszcie znowu zaczęło podać! może do soboty grzybki
        podrosną..!
        edeko, dziękuję za namiary. W tym roku jednak chyba już nie
        damy rady się tam wybrać, chlip, chlip.
        • edyta95 Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 18:57
          Wchodzę dziś do domu po pracy i o żesz...... jak cuchnie. Co jest do
          diabła? Otóż od 2 tygodni mieszkam sama, nie jem w domu, czasem się
          herbaty napiję. Zatem filiżanki pięknie wstawiam do zlewu, całkiem
          zgrabny stosik. Ręcznie myć nie będę, a na zmywarkę mało. Na samy
          dnie tego stosiku znalazłam w kubeczku torebkę po herbatce owocowej.
          Na oko tylko delikatny biały nalocik, na nos - stworzyłam potwora.
          Wszystko zatem teraz pięknie umyte, a ja zmykam na fikołki,
          miszkanie musi się porządnie wywietrzyc
          • cytrynka6543 Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 19:04
            edyta95 napisała:

>... na nos - stworzyłam potwora.

I to Cię dziwi??? Nie pierwszy to Twój potwór zapachowy!
            Aaaa,a może ten się nada jako śmierdziel do celów rażących?
            Jaka to była herbatka?
            • asia.sthm Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 19:38
              Dzieki za zyczenia dla dzieciatka, przekazalam. A sama moge sie pochwalic jak go
              pieknie wychowalam na lonie. On bije wszelkie rekordy w wyglupieniu sie. Dzis
              chlupnal zwyklego plynu do zmywarki aby sie lepiej pozmywalo....no i piana mogly
              sie ogolic, wyszla mu na cala kuchnie. To dziecko nadal mnie dobija swoimi
              pomyslami.
              Tak czy siak wrocil z Polski w calosci. Pogubil tylko troche ...e
              • cytrynka6543 Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 19:55
                asia.sthm napisała:

>crying...) On bije wszelkie rekordy w wyglupieniu sie. Dzis
                > chlupnal zwyklego plynu do zmywarki aby sie lepiej pozmywalo....

O zwykły płyn do mycia naczyń chodzi?

>To dziecko nadal mnie dobija swoimi
                > pomyslami.

Asiu,a czy to nie tak jest,że masz dzięki Niemu życie urozmaicone na
                wesoło?

> Tak czy siak wrocil z Polski w calosci. Pogubil tylko troche ...e

Co znaczy ...e? Majtki zgubił??? big_grin
                • cytrynka6543 Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 19:58
                  Aaaaa,jeszcze jest dziś,a więc zdążyłam,bo poprzednio zapomniałam!
                  Asiu ode mnie też dziecko wyściskaj urodzinowo! Fajnie,wesoło masz z
                  tymi chłopakami! Buziaczki!
                  • edyta95 niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 20:42
                    pojechałam dziś na moje ukochane fikołki i dupa. Zamiast zajęć z
                    najwyższej półki, zastępstwo z początkującą instruktorką.
                    Przyjechałam do domu. Moi instruktorzy nie powinni mieć urlopów
                    • cytrynka6543 Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 21:09
                      Jak to nie powinni? A Ty miałaś? Odpoczeli od Ciebie wink A teraz Ty
                      odpoczniesz od nich.
                    • lylika Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 21:12
                      Mam w domu izbę chorych. Wychodząc od sąsiadki spotkałam na schodach ranną w brzuszek Felinę. Dziura na 2 cm średnicy, tak samo w głąb. Zaraz za mną przyszedł mężydło i bezpośrednio za nim Tycio z rozkrwawioną, ledwie co przyschniętą raną na czole. Opatrzona kotka leży teraz na miejscu Belli a Tycio w nogach łóżka mężydła. Jutro znów do Weta. Z dwoma. Ręce opadają.
                      • cytrynka6543 Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 21:20
                        O,matko Buzka! Co się tam dzieje na tym Żoliborzu? Jakaś dziczyzna
                        poluje?
                        • lylika Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 21:29
                          Może masz rację. Kilkakrotnie widziana była kuna.
                          • cytrynka6543 Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 21:32
                            No,ale przecież kuna nie dałaby rady Felinie,a juz na pewno nie
                            Tycjanowi i to dwukrotnie!
                            To musi byc coś większego! Tylko dlaczego na twoje koty się uwzięło?
                            • kurcgalopek Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 22:15
                              Biedne kociszcza. Kuny potrafią być bardzo niebezpieczne. Małe kociaki mordują,
                              a dużym mogą zrobić krzywdę. Koty na ogół to wiedzą i ich unikają, no chyba że
                              Twoje koty Lyliko takie waleczne, jak jeden z moich, który nawet na psa się
                              kiedyś rzucił.
                              A to na pewno rany zadane przez zwierzę? Ja w takich przypadkach od razu też
                              myślę, czy to nie jakiś nie lubiący kotów zły człowiek.
                              • asia.sthm Re: niech diabli wezmą urlopy 13.08.09, 22:20
                                Biedne koty sad

A nie moze byc tak, ze gdziec wlaza miedzy dechy z ostrymi gwozdziami, albo w
                                druty kolczaste. To zupelnie jak moje dziecko, tyle ze ono ubrania drze, a nie
                                cialo.
                      • cytrynka6543 Re: niech diabli wezmą urlopy 14.08.09, 19:28
                        lylika napisała:

> Mam w domu izbę chorych.

Lyliko,jak tam koty? Goją się?
                        A jak Ty?
                        • lylika Re: niech diabli wezmą urlopy 14.08.09, 20:41
                          Kotka lepiej.
                          Tyciek poszedł za płot szukać guza i wrócił rozkrwawiony dokumentnie, po czym uciekł widząc wzrok mężydła. Jak wroci, Maryśka obiecał go przywiązać papierowym sznurkiem do kaloryfera. Ma też zagrozić cymbałowi, że kupi sobie innego, spokojnego kota a jego spisze na straty.
                          Ja świetnie! (czytaj: stosownie do wieku), (czytaj: całkiem do djupy).
                          • ewa9717 Re: niech diabli wezmą urlopy 15.08.09, 07:23
                            Sino, chłodnawo, doodwłocznie.
                            Bry.
                            • lylika Re: niech diabli wezmą urlopy 15.08.09, 10:46
                              Dziędobry. Meżydło pojechał świtem na szlak kolejowy, a ja mam dzień dobroci dla mła. Wylegiwałam się do 9.00, potem kąpiele i różne takie manikury, pedikury i inne kury. Teraz druga kawa. Miłego dnia. smile
                • asia.sthm Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 22:17
                  > Co znaczy ...e? Majtki zgubił??? big_grin

e to znaczy szkoda gadac - trzecia wkladke SIM do komorki w ciagu miesiaca, oraz
                  moje szprotki z Polski wiozl i nie dowiozl. Gacie jednak nadal ma.

> O zwykły płyn do mycia naczyń chodzi?

tak, i to taki super wydajny - YES - kropelka ponoc umie pozmywac po wielkim
                  zarciu wink
                  • cytrynka6543 Re: Wyprodukowałam śmierdziela 13.08.09, 22:23
                    asia.sthm napisała:

> e to znaczy szkoda gadac - trzecia wkladke SIM do komorki w ciagu
                    miesiaca, oraz moje szprotki z Polski wiozl i nie dowiozl. Gacie
                    jednak nadal ma.

E,to znaczy,że impreza nie była taka dobra,na jaką się
                    zapowiadała. big_grin
                  • papuga_ara Do Pauliny 13.08.09, 22:24
                    Śniło mi się, normalnie śniło mi się, że masz nick Paulina i miałam
                    Ci na forum podsunąć pomysł, a tu proszszsz.... - już jest! Ot i
                    potęga podświadomości! wink
                    Bardzo fajny ten nick i taki, jakby to ująć - Twój! big_grin A że ja
                    jestem sprawczynią zamieszania ze zmianą, więc tym bardziej się
                    cieszę, że wreszcie odnalazłas Siebie big_grin
                    • ewa9717 Re: Do Pauliny 14.08.09, 07:27
                      Dzień dobry. Może ciąg dalszy lata wreszcie?
                      Pozdrowienia dla Asisyna i kotów.
                      • eulalija Re: Do Pauliny 14.08.09, 08:25
                        Na Targówku słonecznie i chłodno, prawdziwy sierpniowy poranek, po
                        wczorajszej burzy jeszcze dużo kałuży (o, coś mi się rymuje).
                        Witam.
                        • lylika Re: Do Pauliny 14.08.09, 08:59
                          Jak się macie? Na Żoliborzu chłodno ale słonecznie i to jest najważniejsze. smile
                          • edyta95 witam 14.08.09, 09:22
                            dzień dobry
                            zajęta dzis jestem, po pierwsze licytuję, po drugie szukam
                            pracowników dużych firm, po trzecie jakies obowiązki pracowe trzeba
                            • eulalija Re: witam 14.08.09, 09:32
                              Grasz w brydża, szukasz czwartego i musisz jeszcze podpisać listę
                              obecnościwink Dobrze, że dziś na trzeźwosmile)))
                              • edyta95 Re: witam 14.08.09, 09:47
                                dzis degustacje piwa, pierwsza służbowa za pieniądze (tak tak,
                                płacą mi za to), druga i trzecia bardzo prywatna dla czystej
                                przyjemności picia w dobrym towarzystwie
                                • hortensja66 Re: witam 14.08.09, 11:16
                                  Witam i na weekend znikam. Jezioro czekasmile
                                  • pomaranczuch Re: witam 14.08.09, 11:36
                                    Cześć wszystkim! słonecznie i chłodnawo, ale i tak cudowniesmile Dziś bardziej niż
                                    zwykle trzymajcie się ciepłotongue_out
                                    • gabrielle Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 16:09
                                      Dzień dobry. Z rozpaczy po wczorajszym pokazie "Coco", pognałam dziś po
                                      biografię. Mam nadzieję, że pokaże Coco inną niż ta, którą przedstawiła Audrey
                                      Tautou: patrzącą wielkimi oczami, wydymającą usta i przygryzającą wargi. Dla
                                      porównania treści, zarezerwowałam w bibliotece drugą.
                                      • kocio_pierzaczek Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 16:23
                                        Witam wszystkich. Właśnie wylazłam z jeziora. Jak się wysuszę i
                                        rozgrzeję oraz przestanie padać, znów wlezę. Chmury chodzą wokoło,
                                        tylko, kurtka, deszczu z nich żadnego, las suchy jak pieprz. Bu.
                                        • konopika Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 16:38
                                          Witam serdecznie.
                                          • konopika Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 16:47
                                            i idę się zabrać za zapalone kocie uszy, oboje strasznie tego grzebania i zakrapiania (maścią to się chyba namaszcza, a wet. kazał zakrapiać?). Zatem idę namaścić kotu uszy.
                                            • goonia Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 18:42
                                              Dzien dobry. Upal dzis przez duze U. Tralala.
                                              • cytrynka6543 Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 14.08.09, 19:30
                                                goonia napisała:

> Dzien dobry. Upal dzis przez duze U. Tralala.

Nooo,w końcu zadowolona!
                                                A jak Mać? Czy już do sąsiadów idziesz? big_grin
                                                • edyta95 Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 02:31
                                                  waham się pomiędzy dzień dobry a dobranoc. Chyba całą noc tak się
                                                  będę kiwać
                                                  • ewa9717 Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 07:04
                                                    Jeszcze na chorobę sierocą z tego kiwania zapadniesz!
                                                    Dzień dobry!
                                                    Dziś ekspediuję frekwencję, a potem wakacje już moje. I jezioro
                                                    czeka, bo pogoda dziś pięęęęęęękna i pływalna wink
                                                  • gabrielle Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 10:11
                                                    Dzień dobry.
                                                    Jeszcze tylko trochę sprzątania i udaję się w ostępy. Trzeba skorzystać z
                                                    ładnego dnia.
                                                  • ewa9717 Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 10:40
                                                    No! tylko wywieszę pierwsze pranie i słyyyyyyyyyywam!
                                                  • lylika Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 11:30
                                                    Dzień dobry. Rozkoszuję się pogodą. Przed wieczorem grill. smile
                                                  • konopika Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 11:36
                                                    Dzień dobry. A jak to się stało, że 15 nikt się nie witał?
                                                  • ewa9717 Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 16.08.09, 11:49
                                                    A Lylika i ja to niby nikt? Chyba zasnęłaś przy "Odysei" wink

By, by, spadam kupatsia!!!!!!
                                                  • edyta95 witadło 16.08.09, 11:52
                                                    dzień dobry
                                                    pora zrobić synu śniadanie
                                                  • pomaranczuch Re: witadło 16.08.09, 13:42
                                                    Dzień dobry!!! Przepięknie dziś, aż siły witalne wracajątongue_out i trzeba wracać do
                                                    książek:[ ale i tak jest wspaniale, mega pozytywnego dnia życzę!
                                                  • gabrielle Re: witadło 16.08.09, 19:59
                                                    Dobry wieczór, dla odmiany.
                                                    Byłam na spacerze, obtarłam sobie wszystko, nie lubię więc moich sandałów.
                                                    Zupełnie nie rozumiem, dlaczego Dzidkowy Cymek tak na nich leżał.
                                                    Widoczek:
                                                    https://lh4.ggpht.com/_GUsToSkZgQY/SohBIkulC1I/AAAAAAAABwg/6XwIa9IhwEw/s640/DSC00704.JPG
                                                  • orale Re: witadło 16.08.09, 21:08
                                                    witam
                                                    właśnie uśmierciłam edytę95. Porządki robię, wyrzucam co
                                                    niepotrzebne, począwszy od znajomych, a skończywszy na debilnym
                                                    słodkim wyglądzie. Uprzedzam również, że będę sobą, szczera do bólu.
                                                  • asia.sthm Re: witadło 16.08.09, 21:25
                                                    > a skończywszy na debilnym słodkim wyglądzie.

Ciekawe! Chlapniesz sie na czarno, oponke zaczniesz nosic w talii, przedniego
                                                    zeba wyrwiesz? Parchy na licu bardzo latwo domalowac.
                                                    Mam wiecej pomyslow, ale jak nie pytasz to sie juz nie wyrywam wink
                                                  • orale Re: witadło 16.08.09, 21:38
                                                    oponki się pozbyłam i nie daję jej szans powrotu, pryszczy malować
                                                    nie będę, z lenistwa
                                                  • lylika Re: witadło 16.08.09, 21:40
                                                    A kto Ci dał prawo uśmiercać Edytę? Edyta pisze kryminał i nie może umrzeć prze zakończeniem pisania. Znajdź sobie kogoś innego.
                                                    P.S. Mnie też nie próbuj uśmiercać, zrobiła to już Edyta. tongue_out
                                                  • doratos Re: witadło 16.08.09, 22:03
                                                    O Boziu parę dni mnie nie było a tu się znowu
                                                    mordują?
                                                    Całkiem jak u Chmielewskiej!
                                                  • lylika Re: witadło 16.08.09, 22:13
                                                    No właśnie. I to chce mordować oralnie. Żyły będzie przegryzać, czy jak???
                                                  • orale Re: witadło 16.08.09, 22:23
                                                    dobrze, że nie analnie smile
                                                  • lylika Re: witadło 16.08.09, 22:30
                                                    Dlaczego dobrze?
                                                  • orale Re: witadło 16.08.09, 22:41
                                                    wytłumaczę ci to jednak osobiściesmile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: witadło 17.08.09, 01:52
                                                    Witam wszystkich, z powrotem w domu, z trwałym dostępem do netu.
                                                  • ewa9717 Re: witadło 17.08.09, 08:04
                                                    No, no, Kocio szaleje po nocy!
                                                    Kolejny leni dzień, śpieszmy sie z niego korzystać wink
                                                  • asia.sthm Re: witadło 17.08.09, 08:45
                                                    analnie to chyba podwojna lewatywa z tluczonego szkla i siarki. Tak tego smoka
                                                    wawelskiego szewczyk wykonczyl tyle ze baranem, a nie lewatywa. W sumie sposob
                                                    do dupy.
                                                  • lylika Re: witadło 17.08.09, 09:31
                                                    Witam słonecznie. Pogoda cud miód. smile
                                                  • konopika Re: Budowlaniec z wietarą morderczo skrada się. 17.08.09, 20:54
                                                    Dzień dobry. Kurcze blade, faktycznie przysnęłam i nie zauważyłam wpisów z 15-ego, serdecznie przepraszam przeoczone osoby, nie jesteście "nikt", jesteście wręcz przeciwnie, czyli "ktoś".
    • g0p0s Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 11:52
      Hm, zamieniono nam jedną forumowiczkę na drugą. I ma inaczej
      działaćsmile
      • groha Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 14:07
        Epitafium dla Edyty95:

Tu leży nieodżałowana z numerkiem Edyta.
        Dlaczego leży? Każdy o to pyta.
        Mówią, że zagryziona. Połóż jej chabyzie,
        Bo ona wstanie. I się odgryzie.

wink
        • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 18:59
          pozdrowionka z Krkowa! smile co do lewatywy, tłuczony żwirek najepszy, polecamtongue_out
        • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 20:12
          > Epitafium dla Edyty95:

Tu lezy nasza skoczna Vicuchna-podagra,
          dlugo nie polezy, bo gdy cus jej zagra,
          poderwie sie razno jak fryga,
          obsobaczy narod i sobie podryga.
          • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:20
            wróciłam z podrygów. Jak ktoś coś ode mnie chce, to terazsmile
            • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:23
              Ja cgcę,ja chcę!
              Dobry wieczór!? smile
              • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:26
                wiem, chcesz kieckę smile
                • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:28
                  Tego też bym chciała,ale muszę do niej dużo schudnąć. sad
                  Ja chciałam Ci powiedzieć dobry wieczór!
                  • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:32
                    Li tylko i wyłącznie.
                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:33
                    Ja też chcę. Chcę gwałtownie zaprotestować! Orale mi nie pasuje do niczego i budzi we mnie abominację. Fuj!
                    • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 21:46
                      bo orale znaczy wszystko i nic, może znaczyć cześć, a może również
                      spadaj. Edyta uśmiercona na amen
                      • eulalija Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 23:41
                        Nooo dooobraaa niech bydzie ...
                        Chociaż pasuje jak w..., ten, no, kwiatek do karety.

Zamienię koszmarny upał na arktyczny mróz, na jeden dzień, na jutro,
                        proszę! Mam trzy urzędy i dwa banki i nie wysłałam umyślnego do
                        Grohy po czołg. Z jednym pancerfaustem i dwoma granatami idę jutro
                        na barykady.
                        • papuga_ara Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 17.08.09, 23:57
                          Witajcie. Infekcja przewalczona, okazało się, że to był chyba mega
                          rzut alergii. Ale bez walki się nie poddałam.
                          Bardzo mi się ten Nowy Rok podoba, bo ledwo się zaczął, a ja już
                          urlop big_grin
                          Tak więc życzę Szanownym Spokojnego Forumowania (jak ktoś nie chce
                          spokojnego, to niech będzie wręcz odwrotnie smile) i do przeczytania w
                          okolicach września big_grin big_grin Oddalam się w krze i życzę sobie być na
                          urlopie szczęśliwa do obrzydliwości big_grin big_grin big_grin
                          A, Lyliko - bo już nie wiem, gdzie się przyznawałam do bycia
                          właścicielką dwóch białych miseczek po dipach - nie dało się nie
                          dało się odebrać ich przed urlopem, bardzo Cię w takim razie
                          poprosze o czułe się nimi zaopiekowanie, opowiadanie im bajek na
                          dobranoc (żeby mniej tęskniły...), umieszczenie ich na czas mojego
                          buszowania w krzach w jakimś miłym towarzystwie Twoich ulubionych
                          naczyń smile i zgłoszę się we wrześniu po one. Dzięki from the
                          mountain!!!
                          No, to lecę!
                          Pa!
                          Wasza papunia big_grin
                          • ewa9717 Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 00:43
                            Właśnie się jakiś orkan czy inny trąb zerwał, pada, wyraźnie się
                            ochłodziło. Do rana to i w Warszawie w sam raz pogoda na tę wyprawę
                            wojenną będzie.
                            • ewa9717 Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 08:42
                              No, pogoda lekutko poszła Eulaliji na rękę bądź inną część ciała,
                              ale mądra mapa mówi mi, że od jutra wracamy do pływania.
                              Dzień dobry!
                              • jotka13 Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 09:34
                                Tak Ewo, pogoda przyszła o 4 rano, pogrzmiała, pobłyskała i teraz
                                pięknie słońce świeci i wiaterek powiewa.
                                • lylika Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 10:22
                                  Cześć. Podlało też solidnie. Ładny dzionek. smile
                                  • kurcgalopek Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 11:20
                                    Bry..
                                    Się do Was przywlokłam..
                                    W piątek wieczorem usiłowałam w ogródku powstrzymać mojego kota przed gwałtowną
                                    ucieczką i zeżarciem żywcem kotki sąsiadki. Wiem, to doskonały pomysł, żeby
                                    gołymi rękami łapać maksymalnie zestresowanego wielkiego kota, ale wszystko to
                                    zadziało się w ciągu kilku sekund. Sukces co prawda odniosłam, ale sporo
                                    kosztował, bo obie ręce mam pokiereszowane do tego stopnia, że dziś kolejny raz
                                    jadę do chirurga na oczyszczenie rany, poza tym muszę brać silny antybiotyk.
                                    jak to było? Głupich nie sieją?wink
                                    • ewa9717 Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 11:55
                                      Oj, biedna samosiejka wink
                                      No, mam nadzieję, że Eulalija już wygrała wojnę, bo pogoda się
                                      poprawia. Spadam na łono wink
                                      • ewa9717 Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 13:21
                                        Razem dotarłyśmy nad jezioro, ulewa i ja, prawie 7 kilometrów
                                        wracałyśmy też razem, po czym ona z nagła się rozmysliła, ale mnie
                                        już wtedy było wszystko jedno...
                                        • eulalija Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 17:06
                                          Pogoda się popisała, owszem, nad ranem zrobiła raban na ładnych parę
                                          fajerek, ale potem sie ustatkowało. Miła temperatura, chmury latały,
                                          wiatr solidny, przeżyłam.

Uprzejmie donoszę, że również urzędy i banki przetrwały. Raz tylko
                                          musiałam pogrozić, że zawleczkę wywlokę za chwileczkę.

Witam.
                                          • goonia Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 17:56
                                            Witam. Ledwo dycham, spalil mi sie samochod - w silniku glownie, ale da rade
                                            naprawic. Przez to spoznilam sie na lotnisko, przyprawiajac Macierz o wywal
                                            niemalze. W sobote po parapetowce spac nie moglismy bo upal byl straszny w
                                            dzien, chalupa sie nagrzala, ale w nocy chlodek przyjemny na zewnatrz, a w
                                            srodku nadal goraco jak piorun. O 5 nad ranem wedrujac od okna do okna
                                            przypadkowo odkrylam, ze kaloryfery gorace. Ktos nam zrobil numer i wlaczyl
                                            ogrzewanie!! Niech no ja tylko odkryje sprawce, to Eulalija z granatami to
                                            bedzie przy mnie maly pikus.
                                            No, ale ja tu sie tylko przywitac chcialam.
                                            Dzien dobry.
                                            • kocio_pierzaczek Re: Eulalijo, chcesz - masz! 18.08.09, 21:15
                                              Dzień dobry wieczór Państwu.
    • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 22:45
      Czesc wtorkowo, jeszcze zdazylam sie perzywitac, ha!

i strasznie mnie rozsmieszyl ten chmielewski typ:
      https://i36.tinypic.com/25i7mf6.jpg
      • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 22:47
        to ja też się przywitam, właśnie z tańców wrociłam i troszkę bym
        sobie jeszcze pobiegalasmile
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 22:51
          Nie masz aby Tomira na drugie?????
          • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 23:02
            na drugie mam Zośka, ale na trzecie to już napewno ADHD
            • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 23:04
              a moze to film o tobie?

https://s1.tinypic.com/2qx3zmb_th.jpg
              • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 18.08.09, 23:12
                coś w tym jest, bo im bardziej jestem zmęczona tym wyżej skaczęsmile
                • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 08:37
                  Lato, lato...
                  Dzień dobry, kąpielowy wink
            • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 09:24
              Bry.
              • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 09:48
                Witam Was! zpracowana i wysmarowana cała pomarańczową farbą (maluje pokój)
                cieplachno i ładnie
                • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 09:51
                  Nareszcie szczerze mogę powiedzieć, że dobry. Duża firma
                  zaakceptowała mój produkt. Trala la. I pieniążki też z tego będąsmile
                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 10:29
                    Wyprodukowałaś jakiegoś nadzwyczajnego śmierdziela? wink
                    • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 10:55
                      si, świątecznego na dodatek
                    • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 11:05
                      > Wyprodukowałaś jakiegoś nadzwyczajnego śmierdziela? wink

pewnie raczej opracowała Bardzo Poważny System Zarządzania Jakością
                      i Wydajnością w Duzych Firmach Pozwalający Przy Tym Na Spożywanie
                      Napojów Alkoholowych w Pracy za Dodatkową Opłatą...
                      BPSZJiWwDFPPTNSNAwPzDO, w krócie Błeeepo.

bry. piękne są dni bez włączonej klimy.
                      • romy_sznajder Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 23:08
                        Bry!
                • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 19.08.09, 23:22
                  pomaranczuch napisała:

> Witam Was! zpracowana i wysmarowana cała pomarańczową farbą
                  > (maluje pokój) cieplachno i ładnie

Pomysl znakomity podsuwam. 5,20 sie nalezy! wink

https://i40.tinypic.com/2ry12r8.jpg
                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 07:10
                    Dzień dobry! Lato znów! Jadę nad morze.
                    Ale tylko na dziś, nie ma głupich, żeby po trupach musieć do wody
                    się pchać.
                    • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 08:56
                      hi hi, nie chcieli mnie dziś wpuścić do pracy smile
                      • jotka13 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 10:12
                        Poszłaś w peruce i kiecce sylwestrowej do pracy? wink
                      • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 10:21
                        orale napisała:

> hi hi, nie chcieli mnie dziś wpuścić do pracy smile
                        ...
                        To w nagrodę za śmierdziela? wink Witam wszystkich.
                        • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 10:45
                          bry.
                          A Szanowna Pani Prezes widziała wkońcu wczoraj NOWĄ Orale?
                          Rzeczywiście odmieniona?
                          • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 10:48
                            za wcześnie wyszedłeś, trzeba było poczekać jeszcze 15 minut
                            • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 11:40
                              uhhh. nie mogłem, młodociany pod opieką dzidków zostawiony...
                              • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 12:09
                                dziAdków znaczy, Dzidki bym tak nie obarczał wink
                                • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 13:28
                                  no no Asiu dzięki za pomysł, pokój już pomalowany ale dojdą jeszcze różne
                                  wzorku, może z pomysłu skorzystam tongue_out 5.20 ok ale nie lepiej piwo, a nóż kiedyś
                                  się spotkamy i proszę piwo u mnie jak w banku masz. Za taką kasę może cały pokój
                                  mi urządzisz? smile
                                  • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 13:29
                                    a tak w ogole to cześć wszystkim!!!
                                    • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 16:03
                                      Sz...cz...ee.. ść wszystkim. Nawdychałam się za dużo orientalnych
                                      przypraw w kuchni i tak mi jakoś dziiiiwnie. A może przesadziłam z
                                      tabletkami na spokój... Ommmm...
                                      • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 18:21
                                        Miałam tylko wyczyścić piekarnik a wyszedł mi placek ze śliwkami.

https://img299.imageshack.us/img299/6103/090820placek002.jpg

Co mi się będzie czysty piekarnik marnował. smile
                                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 19:35
                                          A ja narybiona: takię świeżuśkie od znajomego znajomego, smażyliśmy
                                          sami.
                                          Luuuuuudzie! Na plaży dzikie tłumy, człowiek przy (nie zmieniać mi
                                          przyimka!)człowieku, stopy nie ma gdzie postawić. Homo som dziwne,
                                          wcale nie sapiens.
                                          W drodze powrotnej stanęliśmy przy jeziorku i nareszcie popływałam,
                                          a wokół zielono, bezludno i cicho...
                                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 19:37
                                            O, właśnie Lars Riedel dekorował dyskoboli. Jakaż to piękna chłopaka
                                            ten Lars...
                                            Dzień dobry!
                                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 20.08.09, 23:09
                                    pomaranczuch napisała:
                                    > ..piwo u mnie jak w banku masz. Za taką kasę może cały pokój
                                    > mi urządzisz? smile

wzorek na scianie trzepnij taki:

https://s5.tinypic.com/2s5xmit_th.jpg

do posadzenia tylka i gosciowego tylka:
                                    https://s5.tinypic.com/419a9_th.jpg

ozdoba do postawienia na telewizorze, nawet na tym najplasciejszym da sie :
                                    https://s5.tinypic.com/2hda7ae_th.jpg

io na koniec kropka nad "i" :

https://i41.tinypic.com/2lc49if.jpg

a na kolanka:

https://s3.tinypic.com/a9jbn_th.jpg

i jakby ci jeszcze czegos do szczescia brakowalo, to wolaj.
                                    • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 09:17
                                      Cześć! Ma być ciepło.
                                      • jotka13 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 09:21
                                        Cześć, dziś śniła mi się Edyta z burzą rudych loków poprzeplatanych
                                        warkoczami a'la Julia Tymoszenko, szukająca sali fitness w
                                        schronisku górskim...
                                        • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 09:25
                                          kurde, coś ty jadła?
                                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 09:46
                                            Grzybki z krzów wink
                                            Dzień dobry! JEST ciepło!!!!! Kawa jeszcze ino i nach water!!!!
                                            • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 09:55
                                              Hey oh! pięknie jest, ale zimno u Was też tak? buu
                                              Kurcze Asiu, to ja Ci całą kolejkę wiszę w takim razie, pracuje nad urządzeniem,
                                              pracuje, gdyby czegoś brakowało zgłosze się na pewnotongue_out dziękssmile
                                        • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 10:01
                                          > Jotka13: Cześć, dziś śniła mi się Edyta z burzą rudych
                                          loków

eee, aż tak się nie zmieniła, idzie rozpoznać wink
                                          dobry.
                                          • goonia Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 21.08.09, 18:59
                                            Dobry.
                                            Tornado wczoraj przeszlo. Na szczescie nie bardzo blisko mnie. Poza zalana
                                            kuchnia i parasolem ogrodowym, ktory odlecial do sasiadki nie odnotowalam
                                            wiekszych szkod. Udalo nam sie.
                                            Oczywiscie wybralam sobie najlepszy dzien, zeby zabrac mamusie w plenersad Mam
                                            obawy, ze zaczela odliczac dni do powrotu.
                                            • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 22.08.09, 09:40
                                              Sześć! Macie się?
                                              • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 22.08.09, 09:57

My tak! Powoli coraz lepiej nawet.
                                                Dzień dobry!
                                                • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 22.08.09, 10:02
                                                  dzień dobry
                                                  nareszcie się wyspałam, 10 to dobra godzina na pobudkę smile
                                                  • edeka5 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 22.08.09, 10:27
                                                    Jędzo, nie drażnij ludzi pracy wink
                                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 08:07
                                                    Wciąż jeszcze laaaaaaato! Dzień dobry!
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 10:01
                                                    Cześć. Niby lato, acz pochmurno. Eulalijska pogoda dziś. wink
                                                  • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 10:52
                                                    witam
                                                    pochmurno może być, ale bez przesady. Postanowiłam dziś odkurzyć
                                                    rolki i deszczu sobie nie życzę
                                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 11:04
                                                    Zięć dobry. smile
                                                  • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 11:31
                                                    łzawo i nostalgicznie buu, dlatego dzisiejszej pogochmurnicy śmiejemy się w
                                                    twarz buhahahasmile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 13:51
                                                    Pomarańczko, podajmy sobie ręce. U mnie też łzawo, nostalgicznie,
                                                    nerwowo i w ogóle mam jakieś takie napady lękowe... smile
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 16:55
                                                    Dziędobry...?

kocio_pierzaczek napisała:
                                                    >U mnie też łzawo, nostalgicznie,
                                                    > nerwowo i w ogóle mam jakieś takie napady lękowe... smile

Kociu,co Ci???
                                                    Potrzebujesz się wygadać,pożalić? Wal jak w dym,najlepiej na priva.
                                                    Może mogłabym pomóc? W jakikolwiek sposób? Głaskam po strapionej
                                                    główce. Albo nie ,bo Ty tego nie lubisz wink,głaskam Cię po strapionej
                                                    duszy. Głask,głask,głask,czy już troszkę lepiej? crying
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 17:48
                                                    Dzięki, słonko, lepiej, lepiej. Nieco. Jak będzie źle, zacznę
                                                    błagać, żeby ktoś do mnie wieczorem przyjechał na herbatkę. Słomiana
                                                    wdowa bowiem jestem przez cały tydzień, a to tydzień przełomowy,
                                                    pierwszy przedszkolny dla naszego dziecka. Mamunia ma kryzys
                                                    separacyjny. smile
                                                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 18:16
                                                    Kociu nie mazgaj, twoj panicz jest najdzielniejszy na swiecie. No, juz on ci
                                                    pokaze, ze wszystko pojdzie jak po slizgawce.
                                                    Na kryzys separacyjny tylko fryzjer pomaga. I do tego taki fryzjer co spieprzy
                                                    ci fryzure do imentu. Zobaczycz jak ci separacja z paniczem zmaleje do imentuwink
                                                    Trzym sie. Bedzie tak dobrze jak do tej pory bywalo z wysylaniem pociech do
                                                    przedszkola. Z matura gorzej, ale tez da sie przezyc.
                                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 18:25
                                                    Ach, Kociu, tak to własnie jest z chłopakami wink Czy Puchatek jest w
                                                    Muchomorkach?
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 18:28
                                                    Ola,la,to ja chyba nic nie poradzę na tę przedszkolną sytuację.Nie
                                                    mam doświadczenia w tym temacie. sad
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 19:40
                                                    Limonka, nie piernicz. smile Tu nie o wiedzę w temacie chodzi, ino o
                                                    ciepełko i życzliwość, których to ty posiadasz całkiem sporo. O
                                                    temacie wręcz nie życzę sobie rozmawiać. Ileż można! smile))
                                                  • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 23.08.09, 20:16
                                                    OK,to nie rozmawiamy na ten temat.
                                                    I dziękuję za komplement. smile
                                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 07:39
                                                    Dzień dobry w kolejny piękny letni dzień!
                                                    Chlup wink
                                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 09:15
                                                    Moje uszanowanie.
                                                  • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 12:53
                                                    Uf... Witam wśród żywychsmile
                                                    W zeszły weekend wybrałam się nad jeziorko coby wyprodukować sobie ładną
                                                    opaleniznę. I wyprodukowałam... he he... zapalenie trzustki.
                                                    Teraz, wreszcie bez bólu i gorączki, wracam na forum poczytać zaległości.
                                                    Dzień dobrysmile
                                                  • stara.gropa Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:00
                                                    No proszę, niech ktoś teraz powie, że żółta morda nie jest
                                                    szkodliwa smile
                                                  • groha Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:28
                                                    Swoją szosą, to albo Hortensja była w jakimś nietypowym negliżu, albo to słońce
                                                    było jakieś wyjątkowo ostre, bo przecież normalnie, to ono aż tak głęboko raczej
                                                    nie dociera wink
                                                    A'propos, nius z blokowej tablicy ogłoszeń: "Słońce dzisiaj zajdzie, Kaśka na
                                                    pewno nie". Znaczy, rodzice tej Kaśki mogą spać spokojnie, hihi. Kurczę, jakiś
                                                    fajny facet nam się w klatce trafił.
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:38
                                                    Cześć, słoneczka! Chłopa nie ma, chata wolna, oj będzie bal! U ha
                                                    ha! Aż nie wiem, na jaki rodzaj rozpusty się zdecydować. smile
                                                  • stara.gropa Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:44
                                                    Nie żałuj sobie Kociu, wszystko wypróbuj.
                                                  • groha Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:51
                                                    Kociu, a jeśli nie wiesz, co znaczy to wszystko, to tylko rzuć hasło: Ździchu,
                                                    jak to się robi? A my ci powiemy smile
                                                  • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 14:24
                                                    A czy to ekspertem od "tego" nie był Stachu?
                                                  • groha Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 14:31
                                                    Faktycznie, Stachu był, ale jaki tam z niego ekspert. W pierwszej be? Dlatego
                                                    wybrałam Ździcha, bo trochę poważniej brzmi smile
    • g0p0s Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 13:58
      Tylko się Kociu nie opalaj! Chyba że dobrze przykryta smile
      • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 14:11
        Właśnie urządziłam sobie plażę na balkonie. Groszko - twój powój
        jest genialny. Trzustkę mam odporną. smile
      • groha Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 14:16
        A jeśli masz zamiar coś sobie zapalić, to już raczej papieroska smile
        • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 16:14
          Śmiem twierdzić, że trzustka wysiadła nie od żółtej mordy tylko od wielkiego
          żarcia. Jak ktoś wpycha w siebie na akord ziemniaki pieczone w folii (nie zawsze
          dopieczone) to ma choróbsko na własne życzeniesmile
          • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 24.08.09, 21:19
            trochę spóźniona ale sie witamsmile czytam sobie, czytam i ...hortensjo dobrze że
            to jednak nie ta zółta morda, która poniekąd pomarańczową też jest czasami, uff.
            Kociu, dopiero przeczytałam, łapkę spóźnioną podałam, ale widzę że dziś lepiej i
            cieszy mnie to smile
            • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 06:31
              Wstawać! Wstawać! hej, dzień się budzi w kolorze słońca! Szybko z
              grubsza odpękać obowiązki i nad wodę! Pogodo, trwaj!
              • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 09:26
                Wstałam, wstałam. O piątej stałam i teraz spać mi się chce. Miłego dnia. smile
                • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 10:19
                  słonecznego i uśmiechniętegotongue_out
                • romy_sznajder Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 11:02
                  > O piątej stałam i teraz spać mi się chce

O piatej sie polozylam (na chfile), ale nie chce mi sie spac. Takie
                  rzeczy to tylko na wakacjach, a i to nie codzienniesmile

A teraz na stateczek, bo dzien bez rejsu, albo dwoch dniem
                  straconym! Na ogol trafiam na normalne statki,
                  www.faryj.pl/gallery/001.jpg
                  ale ostatnio dwa razy trafil sie drewniany, jak z bajki o piratach:
                  www.faryj.pl/gallery/010.jpg
                  Milego dnia!
                  • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 11:19
                    Rekonwalescentom pozwala się dłużej spać i nic się od nich nie wymagasmile
                    Podoba mi się to nic nie robieniesmile Ciekawe ile wytrzymam.
                    Dzień dobry.
                    • goonia Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 17:25
                      Dzien dobry.
                      Kicha nie latosad(
                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 18:42
                        Abo tam u Was dzika północ cycuś? U nas w porząsiu, pływałam na
                        zapas, bo zapowiadają jakieś fronty i inne baraże wink
                        • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 25.08.09, 18:50
                          Witam
                          ponieważ bieganie po schodach ruchomych metra nie zaspokoiło dziś
                          mojej potrzeby ruchu, a zmęczona jestem po pracy, to skoczę sobie na
                          jakieś tańce. Miłego wieczoru życzę
                          • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 06:08

-Cosik się porobiło na niebie, błękitu nie widać. Ale nie tracę
                            nadziei, chyba pogoda nie zrobi mnie w konia, skoro tak wcześnie
                            wstałam, żeby wsio ogarnąć i jechać na to drugie z lewej...
                            Dzień dobry. Oby.-
                            forum.gazeta.pl/forum/w,615,97634896,97634896,Akcja_Wyprawki_2009.html
                            • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 08:45
                              u mnie widać błękit i nawet jakąś plamę słońca na biurowcu obok smile
                              Miłego dnia wszystkim życzę smile
                              • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 09:37
                                Dzień dobry. smile
                                • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 10:12
                                  Witajcie! Chyba pora nawiedzić rzeźnika infekcji i wirusów, bo źle się dzieje w
                                  jestestwie moimsad
                                  Trzymajcie się ciepło!
                  • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 08:44
                    romy_sznajder napisała:

> O piatej sie polozylam (na chfile), ale nie chce mi sie spac.

a na co ty się połozyłaś ? smile
                    • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 11:18
                      Chfila to jest takie coś bardzo niewygodne, na czym da się poleżeć tylko
                      chwileczkęsmile

Dzień dobry
                      • romy_sznajder Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 11:35
                        O, dobre dobresmile
                        Wynika z tego, ze definicja "chfili" to: lozko w Rucianym,
                        wprawdzie wielkie, ale w pokoju bez zaslon i zaluzji.
                        • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 11:45
                          no nie przekonasz mnie że nie da się wyspać na łóżku gdy w pokoju
                          brak zasłon i żaluzji smilesmile ostatnie 2 tygodnie tak spałam (i to na
                          materacu) i bardziej się wysypiałam niż w domu ...
                          morał dla mnie jeden - lepiej mi się śpi na urlopie, bez względu na
                          to gdzie, jak i jak długo smile
                          • romy_sznajder Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 15:29
                            da sie! pewnie! wrecz spi sie szybciejsmile
                            zreszta brak zaluzji na poddaszu malo zawadza. szczerze mowiac, nic
                            mi tu nie zawadzasmile
                            • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 20:25
                              Się przywitam wieczorniesmile
                              • goonia Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 22:20
                                Dzien Dobry.

Ewo, Ty to juz sie w Syrene musialas zamienic od tej wodysmile Podziwiam niezmiennie.

• ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 26.08.09, 22:51
                                  goonia napisała:

> Dzien Dobry.
                                  >
                                  > Ewo, Ty to juz sie w Syrene musialas zamienic od tej wodysmile
                                  Podziwiam niezmienn
                                  > ie.
                                  Ja tylko w wodzie nimfiato się czuję, po wyjściu topornieję,
                                  niestety wink
                                  >
                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 07:55
                                    Dzień taki sobie, choć przepowiadali pływalny. No, może się jeszcze
                                    wyklaruje. A weekend nad morzem, bo już pewnie dzikch tłumów nie
                                    bedzie, ha!
                                    • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 08:31
                                      Dzień dobry. Pogoda piękna, internet domowy jednak jej nie lubi i
                                      poszedł precz. Co dziwne, nie brakuje mi go jednak. a już myślałam
                                      że jestem uzależniona.
                                      • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 08:34
                                        Witam w ten piękny, ciemny i deszczowy poranek smile bardzo lubię
                                        szybkie zmiany pogody smile z domu w słońcu wychodziłam , w pierwszych
                                        kroplach deszczu do pracy wchodziłam smile
                                        Orale - a może kabelek ci wypadł, co ? smile
                                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 08:40
                                          No patrzceie, jaka różna klimatycznie kraj mamy! U mnie ani nie
                                          krapnie, choć i słonecznie raczej też nie bardzo...
                                          • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 09:17
                                            mam nadzieje że to deszczysko nie dojdzie do mnie bo póki co jest pięknie i
                                            słonecznie, witajciesmile
                                    • edeka5 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 08:33
                                      Witam. Zlewa taka, że siedziałam w samochodzie pod budynkiem pracy i
                                      czekałam, żeby można było dojść do drzwi wejściowych. Niestety nie
                                      doczekałam się a wejść i tak musiałam.
                                      • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 09:24
                                        kabelek sam z siebie nie wypada, a ja dawno nie sprzątałam smile
                                        • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 09:40
                                          W nocy zerwanie chmury, rano mgła, teraz żółta morda na błękitnym niebie.
                                          Wychodzi na to, że witam słoneczniesmile
                                        • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 09:41
                                          suspicious
                                          no to pbstawiam myszy smile
                                          • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 09:42
                                            Obstawiam smile
                                            • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 10:26
                                              Dzień mokry. Ścierka w robocie i w nocy i rano.
                                              • konopika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 12:19
                                                Dzień gorący. Tak gorący, że ściery mi się do ręki brać nie chce, a powinnam.
                                                • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 27.08.09, 14:50
                                                  Dzień dobry! Jaki prześliczny dzionek dziś mamy, ach jej.
    • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 07:32
      czyżbym dziś pierwsza powiedziała 'dzień dobry' ? smile
      • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 08:48
        Witam wszystkich. smile
        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 10:45
          Się witam i się zmywam do poniedziałku. Morze, nasze morze... choć
          wolałabym w jeziorze...
          • konopika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 11:46
            Dzień dobry i bardzo słoneczny, przez okno się czuje, że także gorący.
            • pomaranczuch Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 19:16
              dziś później ale także się witam i dematerializuję do wtorku, obowiązki wzywają
              i wysysają póki co wszystkie soki życiowe, buu
              • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 28.08.09, 22:59
                witam Towarzystwo po powrocie z krzy Spalskich.
                Z "piłem w Spale, spałem w Pile" tylko pierwsza część się liczy.
                • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 09:38
                  Witam, witam.
    • cafeszpulka Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 12:31
      www.youtube.com/watch?v=XcLXaCSt3JU&feature=related
      karciochy dziś ! i gra gitara
      • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 12:57
        wysokiej wygranej życzę
        • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 17:54
          Dzieńdoberek. Mokro dziś.
          • kurcgalopek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 18:30
            Oj mokro...
            Ślimakom się podobawink

img75.imageshack.us/img75/3932/gslim2m.jpg
            • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 18:39
              zaplanowany na dziś piknik trzeba było odłożyć, pogoda jednak nie
              sprzyja. Dzień dobroci dla siebie zatem dzisiaj, pazury lśnią
              czerwienią, książeczka przeczytana, pasjans postawiony (nie
              wyszedłsmile. A teraz tradycyjnie pora zbierać się na tańce. Miłego
              wieczoru wszystkim
              --
              a po cholerę mi sygnaturka
              • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 19:14
                Sobota u mnie pracująca. Niedziela takoż się zapowiada, przynajmniej
                częściowo. Żeby tylko nie padało, to obu facetów moich wypchnę z
                domu i mogę tworzyć. A wieczorem też tańce. I pojutrze też... ja
                uprzejmie proszę, niech nie pada aż do wtorku.
                • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 19:31
                  u mnie dzis padalo cala noc, a od switu pogoda-marzenie. Odbylam conajmniej
                  10kilometrowy spacer na jarmarku, powachalam konkie kupy i nawet narowiste konie
                  obejrzalam. Fajny dzien. Teraz pragne siedziec na tylku albo popilnowac sofy na
                  pollezaco.
                  • hortensja66 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 29.08.09, 19:46
                    Dzień sprzątająco-piorąco-prasujący miałam. Chałupka dopieszczona, teraz będę
                    dopieszczać siebie. Tylko nie mam pomysłu jak.
                    • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 13:37
                      Nikt się jeszcze dzisiaj nie przywitał? Dzień dobry. smile
                      • szkorbut.pl Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 14:24
                        Ano, niech mu będzie.
                        • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 15:32
                          Dzień dobry. Nad morzem pięknie i luda mało. Idę odespać.
                          • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 16:22
                            Dzien dobry kochani moi. Jak milo was widziec przy niedzieli..

Powietrze u mnie juz pachnie jesienia choc jesien widac tylko na lisciach
                            poziomek, jak ja to lubie... swiezutciejsza sie robie wink
                            • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 17:09
                              Witam,już jestem.
                              W lesie jesień już całkiem dobrze widać,mnóstwo brzozowych,żółtych
                              listków wszędzie,a grzyby się pochowały.sad
                              • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 17:13
                                Słońce jakoś tak słabo grzeje,niedługo faktycznie rozpanoszy się
                                mgła,co to ją Baron wieszczy. Ale może z tej mgły wunurzy się w
                                końcu wyczekiwany Mykland?
                                • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 18:31
                                  Witam cieplutko. Miałam dziś sikorkową orgię podczas ich karmienia w
                                  parku. Siadały mi na dłoni po dwie, czasem trzy, wyżerały ziarenka,
                                  wybrzydzały, przebierały, a ich koleżanki już to ustawiały się w
                                  kolejce, już to tłukły się mi nad reką, prawie do torebki z karmą
                                  właziły. Jak ja lubię czuc na dłoni te ich małe pazurki... I kowlaik
                                  nawet się trafił! Świr świr... piękny dzień, który jeszcze się nie
                                  kończy. Wysyłam do wszystkich chętnych ciepły promyczek.
                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 30.08.09, 22:01
                                    Kociu, zazdroszczę Ci tych sikorek. smile W którym to parku?
                                    U mnie pracowicie i ludnie. Powrót dzieci z urlopu, spóźnione urodziny dziecka, wcześniejsze imieniny mężydła. Grzybowa z łazankami, zrazy zawijane z kaszą gryczaną, sałata, placek ze śliwkami. Desant z Łodzi i pakowanie mężydła do wyjazdu. Jest też dostawa zajęcia na dzień jutrzejszy. 15 kilogramów!
                                    https://img408.imageshack.us/img408/8365/090830niedziela002.jpg
                                    • kratka.1 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 06:38
                                      Witam serdecznie z Katowic.
                                      • ewa9717 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 06:48
                                        O, moja krajanka wink
                                        Nareszcie się wyspałam. Nie jednym ciurkiem, ale 16 godzin uczciwie
                                        odwaliłam. Słonko. Będzie ciepło. Nadal lato. Jeszcze sie popływa wink

Lyliko, a co robisz z pomidorów? Ja w tym roku sporo suszyłam. Teraz
                                        kolej na soki i przeciery.
                                        • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 08:44
                                          Witam begoniowo.

https://img269.imageshack.us/img269/7420/090830niedziela001.jpg

P.S. Z pomidorów będzie przecier.
                                          • orale Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 09:05
                                            Witam poniedziałkowo
                                            Muszę wam powiedzieć, że czerwony lakier do paznokci ma właściwości
                                            r e w e l a c y j n e smile
                                            • aganoreg Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 11:32
                                              Dzien dobry pourlopowo. Cale szczescie, ze dzisiaj mamy tu wolne. Jakos dojde do
                                              siebie.
                                              • kocio_pierzaczek Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 11:36
                                                Cześć.
                                                Lyliko, sikorki w Łazienkach były. W krzach.
                                                Też biorę się za przetwory. Pomidory solo, z papryką, papryka solo,
                                                ogórki...
                                                • migos Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 12:31
                                                  dzień dobry!
                                            • bumbecki Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 13:19
                                              a te rewelacje to w czym się objawiają ? smile

Witam poniedziałkowo wszystkich smile
                                              • gabrielle Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 16:46
                                                A pewnie, że czerwony lakier do paznokci ma właściwości rewelacyjnebig_grin

Jak już o lakierach mowa, to pragnę zauważyć, że ludzkość ogółem mocno
                                                niedowidzi. I to wybiórczo. Może WHO powinna się wtrącić i nową jednostkę
                                                chorobową określić.

Scena widziana wielokrotnie:
                                                idzie dziewczę, ładne. Włosy czyste. Skóra zadbana, nawilżona, zdrowo
                                                wyglądająca. Ubrania dobrane, również czyste. Fajnie.
                                                Po czym mój wzrok zjeżdża na stopy i mam ochotę wieszać się na najbliższym
                                                drzewie. Lakier odprysł, skóra jak u nosorożca, popękana, łuszcząca się, pumeksu
                                                nie widziała od wieków. Gdyby moja siostra razem ze swoimi problematycznymi
                                                stopami chciała wyjść w takim stanie z domu, nie przepuściłabym przez próg.
                                                • cytrynka6543 Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 17:51
                                                  Dziędobry. Dobry on,aby?
                                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 18:37
                                                    Dzisiejszy urobek:

https://img6.imageshack.us/img6/685/090831przetwory002.jpg

Jutro ciąg dalszy.
                                                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 20:15
                                                    wszystko tu dzis czerwone......to ja na niebiesko

dzisiejszy urobek:
                                                    https://i11.tinypic.com/s2tpna.jpg
                                                  • lylika Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 31.08.09, 21:47
                                                    O matuniu jaki cudny. Gdzie masz taki urobek?
                                                  • asia.sthm Re: Dzień dobry w Nowym Roku ;-) 01.09.09, 09:19
                                                    na obrazku, bo ja kocham obrazki.

czy juz nalezy sie wrzesniowo witac ? Nowy Rok sie zestarzal?
                                                    To lece!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka