ewa_anna2 24.11.07, 18:07 Słyszał ktoś o filmie?? Kiedy premiera?? Czy zobaczymy znów czwórkę bohaterów znanych z pierwszego filmu, czy też grają ich inni aktorzy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_anna2 Coś o premierze 04.12.07, 14:41 film.onet.pl/0,0,1652232,wiadomosci.html Ech, tak długo trzeba czekać na cały film... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_anna2 Zwiastun 05.12.07, 20:35 Zwiastun filmu "Książę Kaspian" film.onet.pl/zwiastuny/11047,2922024,267,filmy.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Zwiastun 11.12.07, 15:13 wczoraj widzialem zwiastun. Mam mieszane uczucia. Widac sporo scen, ktore zostaly dodane - lot Zuzanny na gryfach, Jadis kuszaca Kaspiana przez jakies wielkie lustro... sam wczesniej sie obawialem o scenariusz, bo pod wzgldem tresci to Ksiaze Kaspian nie obfituje w fajerwerki, ale boje sie, czy tym razem nie dodali zbyt wiele od siebie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: Zwiastun 09.02.08, 22:57 Byłam niedawno w kinie z dzieciakami i widziałam zwiastun KK. Muszę powiedzieć, ze mi się podobał. Pewnie KK będzie trochę inny niż książka, ale wiem, że się wybiorę. Postaram się nie czytać wcześniej KK i nie oczekiwać odwzorowania ksiażki, bo to mi popsuło pierwsze oglądania LCiSS. Raczej dopowiedzenie - interpretację wydarzeń przedstawionych w książce. Tak jak w filmowej wersji LCiSS pogłebienie portretu psychologicznego Edmunda i wytłumaczenie jego motywów. Odpowiedz Link Zgłoś
kega Re: Książę Kaspian (film) 13.12.07, 09:30 Premiera światowa chyba 16 maja 2008 roku będzie, przynajmniej taka informacja jest na zwiastunie. Efekty fajne, ale fabuła - właśnie... Jestem chyba za bardzo przywiązana do książki, różne 'upiększenia' fabuły mi się nie podobają. Na jakieś małe poprawki mogę przymknąć oko, ale w Kaspianie będzie tych dodatków chyba za dużo :( No cóż, poczekamy na całość. Dodatki czy nie, doczekać się nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
asssol1 A ja nie rozumiem .... 17.02.08, 23:16 Jak mogli do roli Kaspiana wybrać aktora o ciemnych włosach... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_anna2 Re: A ja nie rozumiem .... 24.01.09, 12:03 Cóż, wybór reżysera... Każdy inaczej wyobraża sobie Kaspiana. Odpowiedz Link Zgłoś
asssol1 Re: A ja nie rozumiem .... 20.04.09, 13:48 Przecież jasno było napisane że był blondynem... Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Obejrzałam 22.04.09, 21:27 Wreszcie obejrzeliśmy "Księcia Kaspiana" na DVD i do książki ma to się nijak. Cała para poszła w gwizdek IMHO. Nie żałuję, że obejrzałam i przyjemnie się oglądało, ale raczej należałoby to traktować jak rodzaj fanficka a nie ekranizację ;) (Pomijam idiotyczny pomysł obsadzenia w roli Kaspiana ciemnowłosego amanta. Tak jak idealnie dobrali postacie do obsady Pevensie, tak tu, moim zdaniem - skrewili. Zgadzam się w pełni z asssol1. No i to idiotyczne użycie rogu...) Czy Wy też mieliście wrażenie że atmosfera jest bardziej z "Ostatniej Bitwy" niż z KK? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_anna2 Re: Obejrzałam 19.12.09, 22:19 też mam na DVD. Ciekawe, kiedy w telewizji puszczą... Odpowiedz Link Zgłoś