Dodaj do ulubionych

agatha christie-kolekcja hachette

06.08.03, 16:36
poszukuję "archiwalnych" pozycji z tej kolekcji... bardzo bym chciała ją
uzupełnić... serdecznie proszę o kontakt osoby, które mają coś na zbyciu z
tej serii. pozdrawiam, L.
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:42
      Zajrzyj na www.allegro.pl
      Można trafić ciekawe książki
    • annika_vik Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 16:57
      Nie musisz szukać - wystarczy, że zadzwonisz do wydawnictwa i zamówisz
      brakujące egzemplarze.
      Numer podają na każdej wkładce, na której pod folią umieszczona jest książka.
      Jeżeli nie masz, postaram się sprawdzić w domu. Też mi brakuje 3-4 tomów.

Annika
      • Gość: niech Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 18:12
        (022) 76 36 938. Zamiast kupowac w kioskach mozna zreszta wypelnic kupon
        prenumeraty (chyba za 8 numerow).
      • lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 20:17
        dzięki. jakiś czas temu próbowałam zamowić... wysłałam faks... i nic. cisza.
        to było jakiś rok temu. może coś się zmieniło. bedę się do nich dobijała.
        pozdrawiam. i do następnego razu. być może na forum: agatha christie. L.
      • lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 20:19
        dzięki za pomoc. kiedyś próbowałam zamowić. wysłałam fax. i nic. to było jakiś
        rok temu. może coś się zmieniło. będę do nich dzwonić.
        pozdrawiam i być może do zobaczenia na forum: agatha christie.
        • niech Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 22:19
          Zaden fax, zaden net - tylko zamowienia telefoniczne. Dlaczego? Moze dlatego ze
          maja licencje na sprzedaz klubowa i kazda inna forma sprzedazy jest wbrew
          zasadom? Generalnie kupic od nich Agate to jak kupowac prochy od dilera. No,
          kara jest mniejsza.
          • lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 23:20
            rozumiem. a ty kolekcjonujesz?
    • Gość: Druss Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:12
      Hej,
      W księgarniach z tanią książką widziałem - żeby nie skłamac - kilkadziesiat
      tomów z kolekcji. Może warto tam poszukać, zwłaszcza, że ceny miłe dla
      portfela?

Ukłony,
      Druss
      • dada7 Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... 07.08.03, 08:34
        Ile będzie wszystkich tomów?

Czy będzie też Autobiografia i powieści M. Westmacott?

Odpowiedzcie, jeśli ktoś coś wie, OK?
        • Gość: Druss Re: Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... IP: 81.210.22.* 07.08.03, 09:49
          Witaj,
          Tomów ma być 80 - takei były przynajmniej zapowiedzi, gdy rozpoczynano
          przedsięwzięcie. Patrząc na bibliografię i sprawdzając, co się jeszcze nie
          ukazało widać, że Autobiografii i powieści Mary Westmacott nie będzie. Mogą
          jednak pojawić się 2 nieprzetłumaczone książki... :)

Ukłony,
          Druss

• annika_vik Re: Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... 07.08.03, 10:14
            Tomów będzie 80.
            Autobiografia już była (w pierwszych dwóch numerach).
            Też się zastanawiam nad Mary W. - tomów ACh jest chyba 73 + 2 autobiografii -
            zostaje miejsce na 5 Mary W.

Taka moja odpowiedz.

Annika
            • dada7 Autobiografii nie było 07.08.03, 10:34
              Anniko, czy Tobie udało się kuoić tę Autobiografię?

Bo wedle mojej orientacji w pierwszych dwóch numerach były po dwa kryminały
              jako promocja.

• lunatica Re: Autobiografii nie było 07.08.03, 10:54
                autobiografii nie było na 100%. jestem na świeżo z przegladem kolekcji.
                pozdrawiam. L.
                • annika_vik AUTOBIOGRAFIA BYŁA!!! I JĄ MAM! 08.08.03, 10:32
                  Mylicie się - autobiografia była w pierwszych dwóch "podwójnych" numerach, jako
                  tomy nienumerowane. Nie było tam "podwójnych kryminałów", a właśnie
                  autobiografia.
                  Była, bo ją kupiłam i stoi sobie na półce. Naprawdę.

Annika
                  • lunatica NIE BYŁO AUTOBIOGRAFII NA 100% 08.08.03, 10:43
                    annika_vik napisała:

Mylicie się - autobiografia była w pierwszych dwóch "podwójnych" numerach, jako
                    tomy nienumerowane. Nie było tam "podwójnych kryminałów", a właśnie
                    autobiografia.
                    Była, bo ją kupiłam i stoi sobie na półce. Naprawdę.

Annika

AUTOBIOGRAFII NIE BYŁO. W DWÓCH PIERWSZYCH NUMERACH (PODWÓJNYCH) BYŁY:

1. MORDERSTWO W ORIENT EXPRESSIE
                    2. SPOTKANIE W BAGDADZIE
                    --------------------------
                    3. DZIESIĘCIU MURZYNKÓW
                    4. ENTLICZEK PENTLICZEK

A POZA TYM, NIE BYŁO ŻADNYCH NUMERÓW "NIENUMEROWANYACH"... WSZYTSKIE MAJĄ
                    NUMERY NA GRZBIETACH...
                    POZDRAWIAM... MOŻE KTOŚ JESZCZE POMOŻE ROWIĄZAĆ TEN PROBLEM.
                    L.
                    • annika_vik to jakim cudem ja to mam? 08.08.03, 11:21
                      Zastanawiające - może były dwa różne pierwsze numery?
                      Zapewniam Cię, mam autobiografię, kupioną razem z pierwszymi numerami (w
                      podwójnych paczkach).
                      Autobiografia stoi na półce, jest nienumerowana.
                      Jestem całkiem normalna i nie mam halucynacji. Na wszelki wypadek jednak
                      poproszę osoby postronne o podejście do półki i stwierdzenie istnienia tych
                      książek, bo zaczynam czuć się dziwnie.
                      Istnieje również możliwość zeskanowania okładek obu tomów autobiografii i
                      przesłania Ci ich.
                      Nie mam wielu pomysłów na udowodnienie, że nie jestem wielbłądem; jeden jest za
                      to całkiem dobry - jeżeli jesteś z Trójmiasta, mogę ci te dwa tomy przynieść i
                      dać zobaczyć.
                      Kupiłam tę autobiografię na samym początku, zaręczam, że nie zmyślam. Nie wiem,
                      jak to możliwe, że akurat Ty na nie nie wpadłaś.
                      Zadziwiające!

pozdrawiam,
                      Annika z krainy... czarów?
                      • lunatica Re: to jakim cudem ja to mam? 08.08.03, 14:36
                        mogę ci jedynie zazdrościć... może na południe kraju nie dotarły... ale druss,
                        jeden post wyżej, tez pisze, że nie było... dziwne. cóż jesteś szczęściarą. a
                        ja jak bede tam dzwonić, żeby popytać o te archiwalne numery, to zapytam też o
                        autobiografię... i może wtedy nowe faktu ujrzą światło dzienne :-)
                        pozdrawiam, i strzeż swojej półki jak oka w głowie... licho nie śpi.
                        L.
                        • Gość: niech Re: to jakim cudem ja to mam? IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.08.03, 15:47
                          W Warszawie nie bylo - poza egzemplarzami sfotografowanymi na reklamie serii.
                          Ale oczywiscie istnieje wczesniejsze wydanie - tez dwa tomy, ale miekka oprawa.
                          • lunatica AUTOBIOGRAFIA 13.04.04, 10:52
                            do 80 numeru dołączona była ankietka z zapytaniem o chęć zamówienia
                            autobiografii, więc jakim cudem niektórzy kupili ją wczesniej!
                            l.
      • lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 07.08.03, 10:57
        Hej D.,
        dzięki za info. widziałam. staram się u nich zanjdywać poszczególne numery.
        tylko, ze oni nigdy nie są (nie mogą) byc pewni, czy coś bedą mieć -
        przynajmnie w krakowie. książki z tej kolekcji dostają raz w roku, właśnie tak
        w okolicach wakacji... nic to. zobaczymy.
        pozdrawiam. L.
      • lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 08.08.03, 15:29
        Gość portalu: Druss napisał(a):

Hej,
        W księgarniach z tanią książką widziałem - żeby nie skłamac - kilkadziesiat
        tomów z kolekcji. Może warto tam poszukać, zwłaszcza, że ceny miłe dla
        portfela?

Ukłony,
        Druss

BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE
        POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU...
        POZDRAWIAM,
        L.
        • Gość: Druss Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: 81.210.22.* 08.08.03, 15:34
          >
          > BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE
          > POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU...
          > POZDRAWIAM,

Hmm... Chodzi o księgarnię "Hala Koszyki' na ul. Koszykowej w Warszawie...
          Może w ramach letnich wędrówek odwiedzisz tamtą okolicę?

Ukłony,
          Druss
          PS. A ta sprawa z Autobiografią jest naprawdę tajemnicza... Bo w centrum
          również na początku serii pojawiły się tylko dwa podwójne numery z
          kryminałami...

• lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 08.08.03, 18:39
            Gość portalu: Druss napisał(a):

BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE
            POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU...
            POZDRAWIAM,

Hmm... Chodzi o księgarnię "Hala Koszyki' na ul. Koszykowej w Warszawie...
            Może w ramach letnich wędrówek odwiedzisz tamtą okolicę?

Ukłony,
            Druss
            PS. A ta sprawa z Autobiografią jest naprawdę tajemnicza... Bo w centrum
            również na początku serii pojawiły się tylko dwa podwójne numery z
            kryminałami...

SOKROTNE DZIĘKI. FAKT MAM WIZYTĘ W STOLICY W PLANACH, MOŻE MNIE JE
            WAKACYJNYCH... ALE ZAWSZE. Z PRZYJEMNOŚCIĄ TAM WPADNĘ... CO TU MÓWIĆ..., CENA
            W "TANIEJ KSIĄŻCE" JEST ZDECYDOWANIE ATRAKCYJNIEJSZA OD TEJ, KTÓRA PROPONUJE
            WYDAWCA (NAWET ZA NUMERY ARCHIWALNE). NAJPIERW PÓJDE TYM TROPEM, A TO CZEGO NIE
            UDA MI SIĘ W TEN SPOSÓB ZDOBYC ZAMÓWIĘ U ŹRÓDŁA.

JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA INFO... NIESTETY WŚRÓD MOICH ZNAJOMYCH NIE MA
            MIŁOSNIKÓW TWÓRCZOŚC AGATHY... HMMM...

A Z TA "AUTOBIOGRAFIĄ" FAKTYCZNIE TAJEMNICZA SPRAWA... W SAM RAZ DLA PANI
            CHRISTIE...

POZDRAWIAM, L.
    • lunatica cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 11:00
      czy ktoś w was jest szczęśliwym posiadaczem wszystkich numerów, które do tej
      pory wyszły?
      tak z czystej ciekawości pytam. L.
      • Gość: Druss Re: cała dotychczasowa kolekcja IP: 81.210.22.* 07.08.03, 11:06
        lunatica napisała:

> czy ktoś w was jest szczęśliwym posiadaczem wszystkich numerów, które do tej
        > pory wyszły?
        > tak z czystej ciekawości pytam. L.

Tak, ja jestem takim szczęśliwcem. Udało mi się uzupełnić kilka brakujących
        tomów, a teraz czatuję w każdą środę przy kiosku... ;-)))

Ukłony,
        Druss
        • lunatica Re: cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 16:06
          gratuluję i zazdroszczę... mam nadzieję, że wkrótce dołączę do grona
          szczęśliwców... jesli uda mi się zdobyc brakujace numery.
          pozdrawiam, L.
          • niech Re: cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 16:29
            Od kiedy przerzucilem sie na prenumerate nie musze sie juz troszczyc o
            pamietanie o srodach (no moze, przesadzilem, pamietam o nich czasami z innych
            powodow). I uzupelnilem dziury. No wiec mam wszystkie tomy. Autobiografii wsrod
            nich nie ma (mam stare wydanie), na reklamie serii byla zaprezentowana jako
            jeden z tomow, wiec pewnie zamknie calosc.
      • Gość: amorozo Re: cała dotychczasowa kolekcja IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.09.03, 21:38
        tak, a czemu pytasz ?
    • lunatica DO ANNIKI_VIK 08.08.03, 18:42
      SAMA WIDZISZ... JESTEŚ JEDYNA OSOBĄ (PÓKI CO :-)), KTÓRA W JAKIŚ TAJEMNICZYCH
      OKOLICZNOŚCIACH WESZŁA W POSIADANIE "AUTOBIOGRAFII"...

;-)

L.
      • Gość: niech Tania ksiazka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 19:18
        Wydawca nie ma prawa sprzedawac tej serii ani w tanich ksiazkach ani w
        hipermarketach. I na pewno tego nie robi.
        • lunatica Re: Tania ksiazka... 08.08.03, 20:37
          może wydawca nie wie o tym... ale książki są w księgarniach z tzw. tanią
          książką w najróżniejszych miastach naszego kraju... :-)
          • niech Re: Tania ksiazka... 09.08.03, 00:23
            Wydawca wie lub nie wiem, ale nie on je tam sprzedaje. To jest ten sam proceder
            co sprzedaz kolorowych magazynow sprzed tygodnia lub miesiaca - ktos je po
            prostu kradnie.
            • lunatica Re: Tania ksiazka... 09.08.03, 03:29
              czy mam wnioskować z twojego postu, że kupowanie książek (w tym wypadku
              kolekcji AC) czy tez magazynów jest również przestępstwem? pewnie masz rację...
              ale jak zwykle: medal ma dwie strony. ale to już zupełnie inna historia.
              pozdrawiam, L.
              • niech Re: Tania ksiazka... 11.08.03, 22:18
                Mialem na mysli raczej to, ze mozna sobie darowac poszukiwanie starych numerow
                w sklepach, bo jesli sie tam znajda to tylko przez przypadek.
                • Gość: Druss Re: Tania ksiazka... IP: 81.210.22.* 12.08.03, 13:17
                  niech napisał:

> Mialem na mysli raczej to, ze mozna sobie darowac poszukiwanie starych
                  numerow
                  > w sklepach, bo jesli sie tam znajda to tylko przez przypadek.

Ech - na tej samej zasadzie chodzenie do antykwariatów jest zajęciem
                  niedorzecznym, bo przecież tylko przez przypadek nabędziemy w nich od dawna
                  poszukiwane pozycje....

Ukłony,
                  Druss
      • Gość: Kłódka Re: DO ANNIKI_VIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:53
        Annika ma rację. Serię Agaty rozpoczynano dwa razy. Za pierwszym razem na
        pierwszy ogień poszła Autobiografia. Za drugim "Spotkanie w Bagdadzie"
        i "Morderstwo w Orient Expresie". Mam obydwa te początki.
        • Gość: magda K. książki mamy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:45
          Moja mama kupuje i wszystkie częsci ma - weszłam tu bo myślałam że jakieś
          ciekawostki piszecie.
          Niestety mama na pewno nie posiada autobiografi z tej serii - u nas nie było
          żadnych bez numeracji ale kupiłam jej z jakiejś okazji Biografię Aghaty za 50
          zł. z serii Pruszyński i S-ka (chyba).
    • lunatica REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachette 15.10.03, 15:13
      odświeżam wątek... może tym razem znajdzie się ktoś, kto posiada jakieś
      podwójne numery z kolekcji hachette...
      pozdrawiam fanów tworczośći A.C.,
      L.
      • Gość: koza Re: REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachet IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 18:19
        nikt nic nie wie... może pora na REWOLUCJĘ?
        • Gość: cirrii Re: REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:54
          ale a was szczesciarze, ja posiadam tylko 2 egzemplarze z tej serii"
          Morderstwo w Orient.." i "spotkanie w Bagdadzie" potem, przezuciłam sie na
          biblioteke, a teraz żałuje. Napiszcie prosze adresy w Krakowie gdzie mozna
          dostac stare numery, bo nowe widzialam w koskach Ruch-u, zacznę kupowac,
          pozdrawiam
    • lunatica KRAKÓW - uzupełnienie - gdzie? 13.04.04, 10:50
      podbijam watek :-D
      może ktoś trafił na nowe miejsca w krakowie gdzie można dokupic brakujace
      numery z kolekcji hachette.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka