lunatica 06.08.03, 16:36 poszukuję "archiwalnych" pozycji z tej kolekcji... bardzo bym chciała ją uzupełnić... serdecznie proszę o kontakt osoby, które mają coś na zbyciu z tej serii. pozdrawiam, L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: N.C. Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:42 Zajrzyj na www.allegro.pl Można trafić ciekawe książki Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 16:57 Nie musisz szukać - wystarczy, że zadzwonisz do wydawnictwa i zamówisz brakujące egzemplarze. Numer podają na każdej wkładce, na której pod folią umieszczona jest książka. Jeżeli nie masz, postaram się sprawdzić w domu. Też mi brakuje 3-4 tomów. Annika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 18:12 (022) 76 36 938. Zamiast kupowac w kioskach mozna zreszta wypelnic kupon prenumeraty (chyba za 8 numerow). Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 20:17 dzięki. jakiś czas temu próbowałam zamowić... wysłałam faks... i nic. cisza. to było jakiś rok temu. może coś się zmieniło. bedę się do nich dobijała. pozdrawiam. i do następnego razu. być może na forum: agatha christie. L. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 20:19 dzięki za pomoc. kiedyś próbowałam zamowić. wysłałam fax. i nic. to było jakiś rok temu. może coś się zmieniło. będę do nich dzwonić. pozdrawiam i być może do zobaczenia na forum: agatha christie. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 22:19 Zaden fax, zaden net - tylko zamowienia telefoniczne. Dlaczego? Moze dlatego ze maja licencje na sprzedaz klubowa i kazda inna forma sprzedazy jest wbrew zasadom? Generalnie kupic od nich Agate to jak kupowac prochy od dilera. No, kara jest mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 06.08.03, 23:20 rozumiem. a ty kolekcjonujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 07:12 Hej, W księgarniach z tanią książką widziałem - żeby nie skłamac - kilkadziesiat tomów z kolekcji. Może warto tam poszukać, zwłaszcza, że ceny miłe dla portfela? Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
dada7 Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... 07.08.03, 08:34 Ile będzie wszystkich tomów? Czy będzie też Autobiografia i powieści M. Westmacott? Odpowiedzcie, jeśli ktoś coś wie, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... IP: 81.210.22.* 07.08.03, 09:49 Witaj, Tomów ma być 80 - takei były przynajmniej zapowiedzi, gdy rozpoczynano przedsięwzięcie. Patrząc na bibliografię i sprawdzając, co się jeszcze nie ukazało widać, że Autobiografii i powieści Mary Westmacott nie będzie. Mogą jednak pojawić się 2 nieprzetłumaczone książki... :) Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Ile będzie tomów? Bo mi się półki kończą... 07.08.03, 10:14 Tomów będzie 80. Autobiografia już była (w pierwszych dwóch numerach). Też się zastanawiam nad Mary W. - tomów ACh jest chyba 73 + 2 autobiografii - zostaje miejsce na 5 Mary W. Taka moja odpowiedz. Annika Odpowiedz Link Zgłoś
dada7 Autobiografii nie było 07.08.03, 10:34 Anniko, czy Tobie udało się kuoić tę Autobiografię? Bo wedle mojej orientacji w pierwszych dwóch numerach były po dwa kryminały jako promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Autobiografii nie było 07.08.03, 10:54 autobiografii nie było na 100%. jestem na świeżo z przegladem kolekcji. pozdrawiam. L. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik AUTOBIOGRAFIA BYŁA!!! I JĄ MAM! 08.08.03, 10:32 Mylicie się - autobiografia była w pierwszych dwóch "podwójnych" numerach, jako tomy nienumerowane. Nie było tam "podwójnych kryminałów", a właśnie autobiografia. Była, bo ją kupiłam i stoi sobie na półce. Naprawdę. Annika Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica NIE BYŁO AUTOBIOGRAFII NA 100% 08.08.03, 10:43 annika_vik napisała: Mylicie się - autobiografia była w pierwszych dwóch "podwójnych" numerach, jako tomy nienumerowane. Nie było tam "podwójnych kryminałów", a właśnie autobiografia. Była, bo ją kupiłam i stoi sobie na półce. Naprawdę. Annika AUTOBIOGRAFII NIE BYŁO. W DWÓCH PIERWSZYCH NUMERACH (PODWÓJNYCH) BYŁY: 1. MORDERSTWO W ORIENT EXPRESSIE 2. SPOTKANIE W BAGDADZIE -------------------------- 3. DZIESIĘCIU MURZYNKÓW 4. ENTLICZEK PENTLICZEK A POZA TYM, NIE BYŁO ŻADNYCH NUMERÓW "NIENUMEROWANYACH"... WSZYTSKIE MAJĄ NUMERY NA GRZBIETACH... POZDRAWIAM... MOŻE KTOŚ JESZCZE POMOŻE ROWIĄZAĆ TEN PROBLEM. L. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik to jakim cudem ja to mam? 08.08.03, 11:21 Zastanawiające - może były dwa różne pierwsze numery? Zapewniam Cię, mam autobiografię, kupioną razem z pierwszymi numerami (w podwójnych paczkach). Autobiografia stoi na półce, jest nienumerowana. Jestem całkiem normalna i nie mam halucynacji. Na wszelki wypadek jednak poproszę osoby postronne o podejście do półki i stwierdzenie istnienia tych książek, bo zaczynam czuć się dziwnie. Istnieje również możliwość zeskanowania okładek obu tomów autobiografii i przesłania Ci ich. Nie mam wielu pomysłów na udowodnienie, że nie jestem wielbłądem; jeden jest za to całkiem dobry - jeżeli jesteś z Trójmiasta, mogę ci te dwa tomy przynieść i dać zobaczyć. Kupiłam tę autobiografię na samym początku, zaręczam, że nie zmyślam. Nie wiem, jak to możliwe, że akurat Ty na nie nie wpadłaś. Zadziwiające! pozdrawiam, Annika z krainy... czarów? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: to jakim cudem ja to mam? 08.08.03, 14:36 mogę ci jedynie zazdrościć... może na południe kraju nie dotarły... ale druss, jeden post wyżej, tez pisze, że nie było... dziwne. cóż jesteś szczęściarą. a ja jak bede tam dzwonić, żeby popytać o te archiwalne numery, to zapytam też o autobiografię... i może wtedy nowe faktu ujrzą światło dzienne :-) pozdrawiam, i strzeż swojej półki jak oka w głowie... licho nie śpi. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Re: to jakim cudem ja to mam? IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.08.03, 15:47 W Warszawie nie bylo - poza egzemplarzami sfotografowanymi na reklamie serii. Ale oczywiscie istnieje wczesniejsze wydanie - tez dwa tomy, ale miekka oprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica AUTOBIOGRAFIA 13.04.04, 10:52 do 80 numeru dołączona była ankietka z zapytaniem o chęć zamówienia autobiografii, więc jakim cudem niektórzy kupili ją wczesniej! l. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 07.08.03, 10:57 Hej D., dzięki za info. widziałam. staram się u nich zanjdywać poszczególne numery. tylko, ze oni nigdy nie są (nie mogą) byc pewni, czy coś bedą mieć - przynajmnie w krakowie. książki z tej kolekcji dostają raz w roku, właśnie tak w okolicach wakacji... nic to. zobaczymy. pozdrawiam. L. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 08.08.03, 15:29 Gość portalu: Druss napisał(a): Hej, W księgarniach z tanią książką widziałem - żeby nie skłamac - kilkadziesiat tomów z kolekcji. Może warto tam poszukać, zwłaszcza, że ceny miłe dla portfela? Ukłony, Druss BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU... POZDRAWIAM, L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: agatha christie-kolekcja hachette IP: 81.210.22.* 08.08.03, 15:34 > > BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE > POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU... > POZDRAWIAM, Hmm... Chodzi o księgarnię "Hala Koszyki' na ul. Koszykowej w Warszawie... Może w ramach letnich wędrówek odwiedzisz tamtą okolicę? Ukłony, Druss PS. A ta sprawa z Autobiografią jest naprawdę tajemnicza... Bo w centrum również na początku serii pojawiły się tylko dwa podwójne numery z kryminałami... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: agatha christie-kolekcja hachette 08.08.03, 18:39 Gość portalu: Druss napisał(a): BARDZO PROSZE O BLIŻSZE NAMIARY TYCH KSIĘGARŃ: MISTO, ULICA... W KRAKOWIE POJAWIAJĄ SIĘ W JEDNEJ I TO RAZ W ROKU... POZDRAWIAM, Hmm... Chodzi o księgarnię "Hala Koszyki' na ul. Koszykowej w Warszawie... Może w ramach letnich wędrówek odwiedzisz tamtą okolicę? Ukłony, Druss PS. A ta sprawa z Autobiografią jest naprawdę tajemnicza... Bo w centrum również na początku serii pojawiły się tylko dwa podwójne numery z kryminałami... SOKROTNE DZIĘKI. FAKT MAM WIZYTĘ W STOLICY W PLANACH, MOŻE MNIE JE WAKACYJNYCH... ALE ZAWSZE. Z PRZYJEMNOŚCIĄ TAM WPADNĘ... CO TU MÓWIĆ..., CENA W "TANIEJ KSIĄŻCE" JEST ZDECYDOWANIE ATRAKCYJNIEJSZA OD TEJ, KTÓRA PROPONUJE WYDAWCA (NAWET ZA NUMERY ARCHIWALNE). NAJPIERW PÓJDE TYM TROPEM, A TO CZEGO NIE UDA MI SIĘ W TEN SPOSÓB ZDOBYC ZAMÓWIĘ U ŹRÓDŁA. JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ ZA INFO... NIESTETY WŚRÓD MOICH ZNAJOMYCH NIE MA MIŁOSNIKÓW TWÓRCZOŚC AGATHY... HMMM... A Z TA "AUTOBIOGRAFIĄ" FAKTYCZNIE TAJEMNICZA SPRAWA... W SAM RAZ DLA PANI CHRISTIE... POZDRAWIAM, L. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 11:00 czy ktoś w was jest szczęśliwym posiadaczem wszystkich numerów, które do tej pory wyszły? tak z czystej ciekawości pytam. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: cała dotychczasowa kolekcja IP: 81.210.22.* 07.08.03, 11:06 lunatica napisała: > czy ktoś w was jest szczęśliwym posiadaczem wszystkich numerów, które do tej > pory wyszły? > tak z czystej ciekawości pytam. L. Tak, ja jestem takim szczęśliwcem. Udało mi się uzupełnić kilka brakujących tomów, a teraz czatuję w każdą środę przy kiosku... ;-))) Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 16:06 gratuluję i zazdroszczę... mam nadzieję, że wkrótce dołączę do grona szczęśliwców... jesli uda mi się zdobyc brakujace numery. pozdrawiam, L. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: cała dotychczasowa kolekcja 07.08.03, 16:29 Od kiedy przerzucilem sie na prenumerate nie musze sie juz troszczyc o pamietanie o srodach (no moze, przesadzilem, pamietam o nich czasami z innych powodow). I uzupelnilem dziury. No wiec mam wszystkie tomy. Autobiografii wsrod nich nie ma (mam stare wydanie), na reklamie serii byla zaprezentowana jako jeden z tomow, wiec pewnie zamknie calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amorozo Re: cała dotychczasowa kolekcja IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.09.03, 21:38 tak, a czemu pytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica DO ANNIKI_VIK 08.08.03, 18:42 SAMA WIDZISZ... JESTEŚ JEDYNA OSOBĄ (PÓKI CO :-)), KTÓRA W JAKIŚ TAJEMNICZYCH OKOLICZNOŚCIACH WESZŁA W POSIADANIE "AUTOBIOGRAFII"... ;-) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech Tania ksiazka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 19:18 Wydawca nie ma prawa sprzedawac tej serii ani w tanich ksiazkach ani w hipermarketach. I na pewno tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Tania ksiazka... 08.08.03, 20:37 może wydawca nie wie o tym... ale książki są w księgarniach z tzw. tanią książką w najróżniejszych miastach naszego kraju... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Tania ksiazka... 09.08.03, 00:23 Wydawca wie lub nie wiem, ale nie on je tam sprzedaje. To jest ten sam proceder co sprzedaz kolorowych magazynow sprzed tygodnia lub miesiaca - ktos je po prostu kradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Tania ksiazka... 09.08.03, 03:29 czy mam wnioskować z twojego postu, że kupowanie książek (w tym wypadku kolekcji AC) czy tez magazynów jest również przestępstwem? pewnie masz rację... ale jak zwykle: medal ma dwie strony. ale to już zupełnie inna historia. pozdrawiam, L. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Tania ksiazka... 11.08.03, 22:18 Mialem na mysli raczej to, ze mozna sobie darowac poszukiwanie starych numerow w sklepach, bo jesli sie tam znajda to tylko przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: Tania ksiazka... IP: 81.210.22.* 12.08.03, 13:17 niech napisał: > Mialem na mysli raczej to, ze mozna sobie darowac poszukiwanie starych numerow > w sklepach, bo jesli sie tam znajda to tylko przez przypadek. Ech - na tej samej zasadzie chodzenie do antykwariatów jest zajęciem niedorzecznym, bo przecież tylko przez przypadek nabędziemy w nich od dawna poszukiwane pozycje.... Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłódka Re: DO ANNIKI_VIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:53 Annika ma rację. Serię Agaty rozpoczynano dwa razy. Za pierwszym razem na pierwszy ogień poszła Autobiografia. Za drugim "Spotkanie w Bagdadzie" i "Morderstwo w Orient Expresie". Mam obydwa te początki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda K. książki mamy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:45 Moja mama kupuje i wszystkie częsci ma - weszłam tu bo myślałam że jakieś ciekawostki piszecie. Niestety mama na pewno nie posiada autobiografi z tej serii - u nas nie było żadnych bez numeracji ale kupiłam jej z jakiejś okazji Biografię Aghaty za 50 zł. z serii Pruszyński i S-ka (chyba). Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachette 15.10.03, 15:13 odświeżam wątek... może tym razem znajdzie się ktoś, kto posiada jakieś podwójne numery z kolekcji hachette... pozdrawiam fanów tworczośći A.C., L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachet IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 18:19 nikt nic nie wie... może pora na REWOLUCJĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirrii Re: REAKTYWACJA - agatha christie-kolekcja hachet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:54 ale a was szczesciarze, ja posiadam tylko 2 egzemplarze z tej serii" Morderstwo w Orient.." i "spotkanie w Bagdadzie" potem, przezuciłam sie na biblioteke, a teraz żałuje. Napiszcie prosze adresy w Krakowie gdzie mozna dostac stare numery, bo nowe widzialam w koskach Ruch-u, zacznę kupowac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica KRAKÓW - uzupełnienie - gdzie? 13.04.04, 10:50 podbijam watek :-D może ktoś trafił na nowe miejsca w krakowie gdzie można dokupic brakujace numery z kolekcji hachette. Odpowiedz Link Zgłoś