Dodaj do ulubionych

Martyn Bedford - Repetycje...

IP: 195.216.116.* 30.09.03, 19:05
Właśnie przeczytałam drugą powieśc MB pt. Repetycje. Wcześniej urzekła mnie
jego Dziewczyna Houdiniego. Repetycje potwierdzają wspaniały poziom tego
pisarza. O nim samym nic nie wiem ale to co pisze jest magiczne, niepokojące,
mroczne, zagadkowe, trudno przewidzieć zakończenie. jeśli macie podobne
skojarzenia czytając jego nazwisko albo odmienne opinie zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam!:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: radiostacja1 Re: Martyn Bedford - Repetycje... IP: 156.24.231.* 01.10.03, 10:49
      Moniko,
      miło mi odkryć naszą kolejną wspólną fascynację. "Dziewczynę Houdiniego"
      przeczytałam z trudem odrywając wzrok od liter - byłam potem długo pod wielkim
      wrażeniem tej książki. Oczywiście potem przeczytałam "Repetycje" a teraz czekam
      ( i doczekać się nie mogę) na dwie pozostałe książki Bedforda "Black Cat"
      i " Exit, Orange & Red".
      Co do samego autora to wiem jedynie, że jest Anglikiem a tutaj można zobaczyć
      jak wygląda www.randomhouse.com/boldtype/0299/bedford/
      To zawsze dla mnie bardzo ciekawe zobaczyć zdjęcie autora książki, która
      zrobiła na mnie wrażenie.
      Pozdrawiam, M.
      • Gość: monika_kot Re: Martyn Bedford - Repetycje... IP: 195.216.116.* 01.10.03, 14:17
        Hej! Dzięki za link do fotografii pisarza:))) Cieszę się iz odnalazłam bratnia
        duszę w temacie twórczości Bedforda:))) Nic nie wiedziałam że sa jeszcze
        powieści Black Cat i Exit, Orange... czy będa przetłumaczone na polski? ja
        równiez pamiętam że nie mogłam oderwać się od Dziewczyny Houdiniego. To miłe
        uczucie jak nieznany dotąd pisarz okazuje się autorem wspaniałej wciągajacej
        opowieści a potem juz samo przez się zaczynamy szukać co jeszcze napisał .
        Pozdrawiam!
        • staua Re: Martyn Bedford - Repetycje... 01.10.03, 22:26
          Ja troche nie na temat, ale - dzieki za link, radiostacja. Bardzo ciekawe
          ksiazki tam znalazlam i dodalam do zakladek.
        • Gość: radiostacja1 Re: Martyn Bedford - Repetycje... IP: 156.24.231.* 02.10.03, 12:22
          W kwestii wydania kolejnych książek Bedforda to liczę na Rebis ale w ich
          zapowiedziach na ten rok nic na ten temat nie znalazłam. Może w przyszłym...
          Pzdr, M.
          • Gość: monika_kot Re: Martyn Bedford - Repetycje... IP: 195.216.116.* 06.10.03, 08:46
            A może należałoby im podpowiedzieć? [tj. Rebisowi]Co o tym myślisz? Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka