itek1 15.10.08, 09:26 Znowu Booker dla Indii! Czytal juz ja ktos, moze? Okladkowy opis jest wielce zachecajacy. Chyba wiem co zaczne dzis czytac :) Ale z checia zapoznalbym sie z innymi opiniami na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
birkin-bag Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 15.10.08, 13:31 przeczytałam w jeden wieczór. nie jest to może bardzo odkrywcze, ale czyta się świetnie, bardzo sprawnie napisane, żywym, wciągającym językiem, bardzo dobrze zarysowane postaci. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 16.10.08, 16:20 Na pewno przeczytam i bardzo sie nastawiam po recenzjach na blogach. Chociaz, jak pisalam w watku Izabelski, chcialam, by wygral Ghosh, bo jego ksiazka "The Sea of Poppies" jest rewelacyjna - jedyna, jaka czytalam z nominowanych, szczerze polecam (mam nadzieje, ze ukaze sie wkrotce po polsku). Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 16.10.08, 16:59 jest to powiesc o Indiach imho - realistyczny opis spoleczenstwa lekko humorystyczna czyta sie dobrze jak ja czytam - od rzu wlacza mi sie w glowie glos mowiacy po angielsku z hinduskim akcentem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 16.10.08, 20:16 Dzięki :) Czyli, mam nadzieję, nie ma tam realistycznych opisów znęcania się nad kobietami i zwierzętami? Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy-z-monitorem Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 16.10.08, 20:59 Współczesne Indie. Powieść refleksyjna. Dość specyficzny humor. - Tak w wieeeelkim skrócie :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 16.10.08, 21:13 Hura! Dostalam "Bialego Tygrysa" w prezencie od Amazon.com :-) Jak tylko dostane przesylke, zabieram sie do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 17.10.08, 00:11 czyzby dlatego, ze duzo u nich wydajesz pieniedzy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 17.10.08, 16:35 Pewnie tez :-) Ale pisze u nich duzo recenzji ksiazek i pare miesiecy temu zaproponowali mi udzial w programie "Amazon Vine" - co miesiac jest lista rzeczy (nie tylko ksiazek, niektore sa wartosciowe, np. elektronika, ale ja biore glownie ksiazki) z ktorej mozna wybrac kilka i dostac je za darmo. Oczekuja recenzji, ale nie sa one konieczne (i nie musza byc pochlebne). Bardzo ciekawa sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Aravind Adiga - Biały Tygrys 17.10.08, 10:51 A ja bardzo liczyłam na Lindę Grant,której "Still Here" bardzo mnie kiedyś zachwyciło. Odpowiedz Link Zgłoś