wekonikak 15.12.08, 10:21 Mam ogromna prośbe o doradzenie mi .Chce zrobic prezent męzowi. On jest archeologiem , a ja biologiem i nie jestem w stanie wybrac czegoś ciekawego dla niego. Poprostu to nie moja dziedzina... z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorwas Re: Ciekawa historyczna IP: *.chello.pl 15.12.08, 19:52 Zależy jaki okres dziejów męża interesuje, czy preferuje powieść historyczną, coś popularnonaukowego, czy klasyczną książkę historyczną. Moja propozycja po trochu odpowiada wszystkim tym kryteriom gatunkowym. To wznowiony ostatnio przez Rebis znakomity "Archipelag Gułag" A. Sołżenicyna. No i mąż nie powie, że na nim oszczędzasz - za trzy tomy trzeba dać ok. 129 zł (na allegro trochę taniej, ale już chyba za późno na internetowe zamówienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Ciekawa historyczna IP: *.torun.mm.pl 15.12.08, 23:12 - bArcheologia pozaziemska (wyd. Amber) - literatura popularnonaukowa dotycząca takich obserwacji czy odkryć jak ludzka twarz na Marsie. - Zakazana archeologia - pozycja również popularnonaukowa, autorzy: Cremo, Thompson - Między Bosforem a Eufratem (wyd. OSSOLINEUM) - Kryształowe czaszki, autorem jest prowadzący program "nie do wiary" Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Ciekawa historyczna 16.12.08, 18:22 ja bym sie troche obawaiala kupowania ksiazki w sferze specjalistycznej obdarowywanego chyba,ze jest jakas pozycja o ktorej dyskutowaliscie Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Ciekawa historyczna 16.12.08, 19:01 Nie wiem jak innych, ale prezent w postaci ksiazki zwiazanej z dziedzina jaka sie zajmuje zawodowo raczej by mnie szczegolnie nie ucieszyl. Wydaje mi sie raczej, ze prezent powinien byc zwiazany z milym spedzaniem wolnego czasu, z hobby, zainteresowaniami pozazawodowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
wekonikak Re: Ciekawa historyczna 17.12.08, 12:22 Dziekuje za odpowiedzi. Okres zainteresowań to II Wojna Światowa.I mysle ,ze literatura faktu byłaby najlepsza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś