jascur 13.11.03, 17:38 akcją "podaj ksiazke" jestem zawiedziona ...weszlam do kina muranow , w niewielkim koszyczku lezaly jakies romansidla i tanie sensacje jednak nie potrafimy oddac dobrej ksiazki w cudze rece? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja ka Re: podaj ksiazke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 20:44 O akcji "podaj książkę" wiem z mediów i od początku wydawało mi się, że tak to się u nas będzie odbywać. Ludzie oddadzą to co zbywa, stare romansidła, serię "Tygrysków", których w żadnych antykwariatach nawet za darmo już nie chcą. Powodem wg mnie są ceny książek - zbyt wygórowane jak na nasze realia fianansowe. Powiedzcie, kto "puści dalej w obieg" książkę, która kosztowała 40- 60 zł? (jeśli ma to być dobra pozycja wg ogólnie przyjętych kryteriów)? A z drugiej strony - jeśli ktoś znajdzie taką książkę czy zawsze po przeczytaniu puści dalej? pozdrawiam czytelników i "podawaczy-uwalniaczy" książek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_69 Re: podaj ksiazke IP: *.chello.pl 13.11.03, 21:43 Faktycznie,książki są drogie,ale czyja to jest wina?? tylko i wyłącznie wydawnictw;gdyby zmniejszyć koszty wydania,obniżyłoby to cenę.Poza tym zanim ksiązka trafi na rynek musi przebyć koszmarną drogę od jednego do drugiego,przy czym każdy sobie liczy,a najłatwiej odzyskać jest zainwestowane kwoty narzucając wysokie ceny.A więc kwadratura koła.Tradycyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keja Re: podaj ksiazke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 10:55 a jaką Ty książkę puściłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: podaj cegłę 15.11.03, 03:32 rozdawnictwo, a kysz! kupiona książka lepiej smakuje, nieprawdaż? pancho Odpowiedz Link Zgłoś