callypsso 22.03.09, 22:14 Coby trochę ożywić forum (bo właśnie jestem po lekturze wątku, że "forum pełza") zapytuję, czy ktoś czytał tę książkę i jakie ma wrażenia? Moje są takie dosyć... mieszane. Choć jestem dopiero w połowie. A Wasze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: 'Dojczland' Stasiuka 23.03.09, 09:32 callypsso napisała: > Coby trochę ożywić forum (bo właśnie jestem po lekturze wątku, że "forum > pełza") zapytuję, czy ktoś czytał tę książkę i jakie ma wrażenia? Moje są > takie dosyć... mieszane. Choć jestem dopiero w połowie. A Wasze? mnie się nie podobało, zupełnie...odnosiłam wręcz wrażenie, że to jakiś wpis reklamowy pewnej marki alkoholu;) Ale może się nie znam. Zdecydowanie jednak wolę jego "Fado" i "Jadąc do Babadag". Chociaż znajomi z Niemiec twierdzą, że im się podoba, więc...może ja się nie znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
racuch76 Re: 'Dojczland' Stasiuka 23.03.09, 12:30 Na mnie też nie zrobiło wrażenia. Przeczytałam, zapomniałam. Nic poruszającego... Odpowiedz Link Zgłoś
callypsso Re: 'Dojczland' Stasiuka 25.03.09, 10:03 No właśnie, mam podobnie. Mnie się to jawi jako taka wyliczanka miast niemieckich i marek alkoholi, a refren to mniej więcej ciągle "pijany jestem/byłem". Jakoś to do mnie nie przemawia... Odpowiedz Link Zgłoś