Dodaj do ulubionych

jak skutecznie osłabić libido?

05.01.13, 13:20
kobiece ? Im bardziej moje libido wzrasta tym bardziej mojemu mężowi słabnie wszelka ochota na seks ;/ Chyba jedynym wyjściem jest osłabienie mojego libida tylko jak ? Tabletki antykoncepcyjne nie wchodzą w grę za długo brałam to świństwo aby do niego wracać
Obserwuj wątek
    • killarney5 Re: jak skutecznie osłabić libido? 05.01.13, 21:43
      Gdyby Twój mąż kulał na jedną nogę, też pytałabyś, jak okuleć, zeby nie chodzić szybciej niż on i nie mieć większej ochoty na spacery? Niesamowite...
      • bcde Re: jak skutecznie osłabić libido? 06.01.13, 03:54
        Dobra odpowiedź. Ale czemu ograniczać się tylko do jednej nogi? Jakby mąż jeździł na wózku...? A jakby mąż był niewidomy...? :)
    • marek.zak1 Re: jak skutecznie osłabić libido? 05.01.13, 21:53
      Spytaj własnego męża, ale po alkoholu, co się dzieje. Jako facet z 35 doświadczeniem małżeńskim na tym forum tłumaczyłem wiele, wiele razy jaka jest przyczyna i juz nie chcę tego powtarzać. Jest to problem bardzo latwy do rozwiązania., ale potrzeba szczerej do bólu rozmowy.
      • jesod Po alkoholu 05.01.13, 22:36
        marek.zak1 napisał:
        > Spytaj własnego męża, ale po alkoholu, co się dzieje.

Po alkoholu to on może potem nie pamiętać jakie złożył zeznania.
        Mało tego - potem może powiedzieć, że był nawalony i nie wiedział, co mówi. :)

• marek.zak1 Re: Po alkoholu 06.01.13, 08:52
          Chodzi o usłyszenie prawdy i przyczyny problemu.
          Pozdr. M
      • lippy100 Re: jak skutecznie osłabić libido? 14.01.13, 13:31
        marek.zak1 napisał:

> Spytaj własnego męża, ale po alkoholu, co się dzieje. Jako facet z 35 doświadcz
        > eniem małżeńskim na tym forum tłumaczyłem wiele, wiele razy jaka jest przyczyna
        > i juz nie chcę tego powtarzać. Jest to problem bardzo latwy do rozwiązania., a
        > le potrzeba szczerej do bólu rozmowy.

Marku, skoro tłumaczyłeś tak wiele razy, to nic się nie stanie, jeśli uczynisz to ponownie ;-)
        A przynajmniej podrzuć linka :-)
    • jesod Re: jak skutecznie osłabić libido? 05.01.13, 22:30
      lenka.magdalenka napisała:
      > Im bardziej moje libido wzrasta tym bardziej mojemu mężowi słabnie ws
      > zelka ochota na seks ;/

Baaardzo mnie to zastanawia, bo w tej sytuacji powinnaś rozsiewać feromony, strzelać iskrami z ocząt, przyciągać, kusić i wabić, a jak to nie pomoże to... od czasu do czasu pieprznąć jakimś garnkiem o ścianę. ;)
    • hello-kitty2 Re: jak skutecznie osłabić libido? 06.01.13, 00:31

> kobiece ? Im bardziej moje libido wzrasta tym bardziej mojemu mężowi słabnie ws
      > zelka ochota na seks ;/ Chyba jedynym wyjściem jest osłabienie mojego libida ty
      > lko jak ? Tabletki antykoncepcyjne nie wchodzą w grę za długo brałam to świństw
      > o aby do niego wracać

Antydepresanty. Odpowiedzia moga byc antydepresanty.
    • strach.na.wroble Re: jak skutecznie osłabić libido? 06.01.13, 08:55

> Im bardziej moje libido wzrasta tym bardziej mojemu mężowi słabnie ws
      > zelka ochota na seks ;/

A może zależność jest odwrotna ? :P To by miało większy sens.
    • urquhart Chmiel - lupulina 06.01.13, 10:49
      Nudne jest powtarzanie się w kółko że jest jeden ziołowy a skuteczny środek.
      Cytuję:
      Lupulina farmakologicznie wykazuje działanie zależne od dawki – uspokajające (0,25 g – 0,5 g) lub nasenne (1 g). Jest jednym z nielicznych roślinnych środków ziołowych posiadających specyficzne właściwości tłumiące popęd płciowy u człowieka.
      pl.wikipedia.org/wiki/Lupulina
      Nie trzeba pić piwa chmielowego które wymyśliły zakony dla uspokojenia mnichów.
      www.i-apteka.pl/product-pol-37425-LUPULINA-x-30-kapsulek.html
      Kuzyn pracujący przy opóźnionych nastolatkach mówi że do dziś sypią im sole bromu do jedzenia bo podopieczni dostają kręćka na punkcie seksu bez tego. To samo mówiły zakonnice gotujące dla kleryków. Ale to wiadomo że szkodliwe w odróżnieniu do lupuliny.
      • marek.zak1 Re: Chmiel - lupulina 06.01.13, 11:02
        Szyszka chmielu jest jednym z podstawowych skladników ziołowych srodków uspakajających.
        Na marginesie, czy żona ma dawać ten środek jawnie, czy dosypywać do jedzenia? Ale uwaga - podawanie środków farmakologicznych bez wiedzy chorego jest przestępstwem.
        • facet_on_line Re: Chmiel - lupulina 06.01.13, 12:43
          to chyba sama sobie musi owy lek zapodać ;) heheh
    • gomory Re: jak skutecznie osłabić libido? 07.01.13, 12:36
      Gdyby tylko o to chodzilo, to dlaczego nie szuruburu palcami w majtkach?
      Oczywiscie za wyjatkiem dni, gdy mezowi libida staje :).
      • jesod Gra na mam-dolince 07.01.13, 14:52
        gomory napisał:
        > Gdyby tylko o to chodzilo, to dlaczego nie szuruburu palcami w majtkach?

Szuruburu palcami w majtkach, ma znacznie wdzięczniejszą nazwę, a poza tym, może być również bez majtek... Inaczej to jest gra na mam-dolince (bałałajce).

Instrukcja obsługi:
        www.youtube.com/watch?v=zAlesZl6wJA

• starydziad74 Re: jak skutecznie osłabić libido? 13.01.13, 16:37
      Nie jestem pewny czy u kobiet to działa ale u mężczyzn zmniejsza się libido przy stosowaniu leków przeciwdepresyjnych z grupy SSRI (citalopram, fluoksetyna, paroksetyna, sertralina itp). Nieco w mniejszym stopniu leki zmniejszające częstość akcji serca stosowane w nadciśnieniu i chorobie wieńcowej - tzw Beta-Blokery (propranolol, metoprolol)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka