Dodaj do ulubionych

z Forum Psychologia

24.03.07, 14:56

Pozwolilam sobie wkleic ten watek.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=59347692

Obserwuj wątek
    • insana Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 17:31
      Czyli co, znowu roztrząsanie co gra większą rolę w powstawaniu zaburzeń- geny czy wyuczone w
      dzieciństwie schematy. Myślę ze prawda jak zwykle leży pośrodku- mogę z całą pewnością stwierdzić
      ze jestem ddd, moj ojciec miewał podobne schizy jak autorki posta, a labilność emocjonalna cechuje
      nie tylko mnie, ale tez i moją siostrę.
      Moja lekarka potwierdzila, że w dwubiegunówce dziedziczenie ma ogromne znaczenie, a od czynników
      zewnętrznych zależy czy i w jaki sposób te skłonności się ujawnią.
      Np. moja starsza siostra sprawiała w wieku dorastania olbrzymie problemy, uciekała z domu,
      naduzywała niemal wszystkiego( przez narkotyki miala epizod psychotyczny), a teraz jest w
      szczęśliwym związku ( i myślę ze jej partner w jakiś sposób zastępuje jej ojca- jest duzo starszy, nie
      mają dzieci i nie zamierzają mieć), tak ze osiągnęła stabilizację i to w pewnym stopniu pomogło jej
      uporać się ze sobą.
      Ja niestety nie miałam takiego szczęscia i nadal się męczę, trwam w jakimś dziwnym zawieszeniu, ale
      moze kiedyś......
      A jak to wygląda w Waszych rodzinach?
      • miriam11 Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 17:47
        Ale nie odnosisz wrażenia Insano, że w ogóle ta dyskusja na psychologii na
        jakimś takim mało ciekawym poziomie jest?
        • insana Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 17:56
          wiesz, nie czytuje FP, ale pewnie większość dyskusji tam to takie "pierdzielenie o szopenie", psychologom
          wydaje się ze wszystko potrafią wyjaśnic swoimi teoryjkami
          • miriam11 Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 18:01
            ech, no żeby tam jeszcze psycholodzy byli smile
            Zauważyłam w dyskusji słynną BSzalache z FD smile)))))
            A na Społeczeństwie jęczała, że relacji z synem ułożyć nie umie.
            Takie to i forum Psychologia.
            • insana Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 18:06
              o, Bszalacha to odpał totalny, ona mi zawsze przypomina zeby psychologów omijać szerokim łukiemsmile))))
              • miriam11 Re: z Forum Psychologia 24.03.07, 18:25
                Podejrzewam, że z niej taki psycholog jak ze mnie baletnica smile))))
                Moja psycholożka jest super!
    • aurelia_aurita Re: z Forum Psychologia 26.03.07, 14:34
      nie wiem czy to ten tegretol tak na mnie działa, ale ja z tej dyskusji na
      Psychologii nic nie zrozumiałam. a dodam przewrotnie, że już za kilka m-cy (jak
      dobrze pójdzie...) będę Psychologiem! smile)) (tzn. magistrem psychologii, żeby
      tu nikt nie myślał... wink

a ja ostatnio prowadzę prywatne śledztwo (na razie tylko wypytywanie mamy +
      metoda dedukcji, później może coś więcej) w sprawie mojego ojca, bo on mi się
      jakiś podejrzany wydaje (pod kątem chad). ale znam go praktycznie tylko z
      opowiadań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka