1kaja20 10.11.09, 17:45 Mam prośbę czy któraś z p. potrafi przetłumaczyć : Yarn to front of work s/1 purlwise. p2tog,psso,k1, yo ,skpo , k16 , k2tog, yo , k1. Bede wdzięczna. Kaja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erin25 Re: Problem 10.11.09, 20:54 Yarn to front of work s/1 purlwise, p2tog, psso, k1, yo, skpo, k16, k2tog, yo, k1. Przełożyć włóczkę do przodu (robótki), przełożyć 1 oczko podejmując jak do przerobienia oczka lewego, 2 lewe razem i przeciągnąć zdjęte oczko (czyli coś w stylu, gdy się przerabia 3 oczka prawe razem przeciągając - tu oczka lewe) dalej: 1 prawe, narzut, skpo = zdjąć 1 oczko jak do przerobienia oczka prawego, następne przerobić jako prawe i przeciągnąć (czyli to jest pojedyncze przeciągnięcie, odwrotność 2 prawych razem), 16 prawych, 2 prawe razem, narzut, 1 prawe. Ten opis tak brzmi? To jest dosłowne tłumaczenie. Nie wiem czy takie coś wyjdzie prawidłowo? Może się mylę, ale przykładowo znalazłam opis (i to do mnie przemawia): S1-K2tog-PSSO - Slip one stitch knitwise. Knit the next two stitches together. Pass the slipped stitch over - odpowiednik tego: S1 with yarn in front, P2 together through the back of the loop, then pass the slipped stitch over the p2tog. Tu różnica taka, że te 2 lewe przerabia się razem od tyłu (reszta tak samo) - wychodzi odpowiednik 3 przerobionych oczek w ten sposób, aby środkowe było od spodu. Odpowiedz Link
1kaja20 Re: Problem 11.11.09, 14:48 Bardzo dziękuje , bardzo mi pomogłaś nie powinnam mieć problemu . Bardzo dziękuje. Pozdrawiam Kaja Odpowiedz Link