Dodaj do ulubionych

Chusta- prośba o pomoc

24.10.11, 01:52
Znalazłam w sieci takie cudo:
igraszkizwloczka.wordpress.com/2011/09/29/chusta-magic-fine-ya-nr-546/
I oczywiście zamarzyłam o takiej. Proszę pomóżcie koleżanki, nigdy nie robiłam tym wzorem. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Kajka
Obserwuj wątek
    • elaelisheva Re: Chusta- prośba o pomoc 24.10.11, 10:02
      Poszukaj pod hasłem "entrelac", nie wiem czy znajdziesz dokładny opis akurat takiej chusty, ale na pewno dużo wskazówek jak się to robi.
      Na Raverly też znajdziesz.
      • malgoha1 Re: Chusta- prośba o pomoc 24.10.11, 13:27
        picasaweb.google.com/108950196689264790329/DrutyIOczka1#5323141193084758674
        kurs obrazkowy z opisem
        • lacrima_2 Re: Chusta- prośba o pomoc 24.10.11, 22:49
          Dziękuję za pomoc. Biorę się za druty, pochwalę się jak mi się uda. Pozdrawiamsmile
      • misia-44 Re: Chusta- prośba o pomoc 25.10.11, 16:08
        Jak będziesz miała problemy, zajrzyj na mój blog, mam tam rozrysowaną kolejność wrabiania kwadratów, niestety ten sposób robienia chusty mni przerósł, poddałam się , ale ja nie jestem ani biegła w drutach, ani cierpliwa, życzę powodzenia robotkowyswiat.blox.pl/html
        • lacrima_2 Re: Chusta- prośba o pomoc 26.10.11, 00:13
          Misieńko, znalazłam wczoraj stronę rosyjską z tą chustą. Może coś wyczaję z Waszych porad. Wczoraj robiłam wg polskiego opisu ale wg mnie jest do bani. Jestem biegła w drutach ale chyba tą chustę sobie zostawię na długie zimowe wieczory. Teraz zrobię inną. Dziękuję za pomoc.
          Pozdrawiam Kajka
          P.S. Gdzie bywają takie zaczarowane lasy w których jest tak dużo grzybów? Twoje zbiory przyprawiły mnie o zawrót głowy!
          • misia-44 Re: Chusta- prośba o pomoc 26.10.11, 12:32
            Ja też jestem w szoku, sluchając opowieści, że w tym roku nie ma grzybów.To był jakiś wyjątkowy magiczny chyba czas (koniec lipca i początek sierpnia).Pojechaliśmy na wczasy w leśną głuszę oddechąć od zgiełku do Krzeczowa woj.łódzke nad Wartą.Pierwszego dnia wybraliśmy się z koszykiem do sklepu na zakupy, spacerując zajrzeliśmy do lasu, po godzinie koszyk był już pełny grzybów.Ja w całym moim życiu nie widziałam tylu grzybów,one stały i czekały na nas, w lasach wogóle nie było ludzi, gdyby nie zdjęcia i namacalne dowody- słoiki ususzonych grzybów to chyba myślałabym, że mi to się sniło.To bylo coś niesamowitego !!.Pozdrawiam
            • lacrima_2 Re: Chusta- prośba o pomoc 26.10.11, 22:23
              Dzięki Misiu, teraz już wiem gdzie jeździć na wakacje albo na grzyby! Pozdrawiam Kajka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka